GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından dezavantajlı çocuklara uygulanan Okul Destek Projesi kapsamında Karne Şenliği programı düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp’in de katılım gösterdiği programda, çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından dezavantajlı çocuklara uygulanan Okul Destek Projesi kapsamında Karne Şenliği programı düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp’in de katılım gösterdiği programda, çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ocak 2019 Cuma 08:28
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yapmış olduğu konuşmada, “Bütün amacımız da gayretimiz de milletimizin ve halkımızın her bir neferini gelecekte kendilerini toplumun her kesim ve alanında başarılı bir şekilde yer alabilecekleri alanlara yönelik desteklemek ve bunların oluşmasına imkân sağlamaktır. Onları içinde bulundukları dezavantajlı grupların dışına çıkarmak ve onları imkânlar sağlayarak geleceğe hazırlamaktır.” dedi.

TOPÇU: “ÇOCUKLARIN MUTLAKA OKUMASI GEREKİYOR”
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erdinç Topçu Edirne genelinde bin 417 çocuğa hizmet sağladıklarını ifade ederek, “Çocuklarımızın okula gitmesi ve devamlılıklarının sağlaması, bizim için çok önemli. Hızlı gelişen dünyada şu an artık herkesin okuması ve gelişmesi lazım. Türkiye gelişmiş en iyi 20 ülkenin içerisinde, bizim hedefimiz 2023'te ilk 10'a girmektir. Ülkemizi daha ileriye taşıyacaksak çocuklarımızı, daha iyi şartlarda okutmamız lazım sosyo-ekonomik durumu zayıf olan ailelerimizin çocuklarının mutlaka okuması gerekiyor. Yarınlarını ve istikbalini kurtarması için çocuklarımızın eğitimden başka şansı yok. Burada annelerimize çok büyük görev düşüyor. Lütfen çocuklarınızı okula göndermekte ısrarlı olun. Kız çocuklarımızı okutma konusunda daha hassas davranalım. Elimizden gelen desteği yapmaya hazırız, yeter ki okusunlar. Çocuklarımızı erken yaşta evlendirmeyelim." dedi.

Etkinliğin ritim grubunda performans sergileyen Remzi Yiğit Çağlar’ın annesi Gülşen Çağlar Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp’e kendilerinin yanında oldukları için teşekkür etti. 9 yıldan beri destek projesinden yardım aldığını belirten Çağlar, çocuğunun tekvandoya bu destekler sayesinde gittiğini belirtti. 

VALİ CANALP: “İÇİNDE BULUNDUKLARI DEZAVANTAJLI GRUPLARIN DIŞINA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise yaptığı açıklamada, “Yarıyıl heyecanını öğrenciler ve velilerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Mutluluğun en güzeli, devletin dezavantajlı gruplara sağladığı imkânın çıktısını görmek. Bizim inancımız sosyal devlet ilkesini hayata geçirmek noktasında, toplumun her kesiminde herkesin bir şekilde geleceğe yönelik olarak bir ümit içerisinde belli imkânlara her zaman için sahip olmasını istiyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bütün amacımız da gayretimiz de milletimizin ve halkımızın her bir neferini gelecekte kendilerini toplumun her kesim ve alanında başarılı bir şekilde yer alabilecekleri alanlara yönelik desteklemek ve bunların oluşmasına imkân sağlamaktır. Onları içinde bulundukları dezavantajlı grupların dışına çıkarmak ve onları imkânlar sağlayarak geleceğe hazırlamaktır. Bugün burada bu imkânlar doğrultusunda geleceğin yansımasını görüyoruz ben de eşim de burada bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sonrasında Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp öğrencilere hediyeler takdim etti.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.