GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ EMITT’E HAZIR

Edirne’nin Gönüllü Turizm Elçilerinden Bahri Dinar ve Arif Meriç, Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Dün basın toplantısı düzenleyen Dinar ve Meriç, Edirne’nin tüm ürünlerinin EMITT’te tanıtılması gerektiğini ifade ettiler.

GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ EMITT’E HAZIR

Edirne’nin Gönüllü Turizm Elçilerinden Bahri Dinar ve Arif Meriç, Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Dün basın toplantısı düzenleyen Dinar ve Meriç, Edirne’nin tüm ürünlerinin EMITT’te tanıtılması gerektiğini ifade ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ocak 2019 Salı 09:39
GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ EMITT’E HAZIR

Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın 23’üncüsü 31 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Edirne’nin Gönüllü Turizm Elçilerinden Bahri Dinar ve Arif Meriç, bu yıl 15’inci kez fuara katılacaklarını söylediler. Dün Selimiye Meydanı’nda basın toplantısı düzenleyen Dinar ve Meriç, Edirne’nin tüm ürünlerinin ve esnaflarının orada bulunması gerektiğini belirttiler.

DİNAR: “BİN ESNAFLA KATILABİLMELİYİZ”

Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in İşletmecisi Bahri Dinar Perşembe günü gerçekleştirilecek olan fuarda Edirne’nin tüm ürünlerinin tanıtılması gerektiğini söyleyerek,  “Türkiye’nin il ve ilçelerinin hepsi o fuarda olacak ve kendilerini tanıtma imkânı bulacaklar. Görüştüğümüz doğu illerindeki esnaf arkadaşlarımızdan uçuş mesafesinde olanlar yani uçakla 1500-2000 kilometreden gelecek olanlar bakıyoruz ki, EMITT Fuarında yerini alıyorlar. Edirne ile İstanbul EMITT Fuarı’nın arası 220 kilometre. Bakıldığında her zaman günü birlik bir şekilde gidip gelebileceğimiz bir yer. Farklı ülke ve şehirlerden 4-5 uçakla 200 – 300 esnafımız bu fuara gelebiliyorsa, biz zannediyorum ki Edirneliler olarak bin esnafla birlikte oradaki fuara katılabilmeliyiz. İstanbul kendi evimiz gibi çok yakın bir yer. 1,5 saat sonra EMITT’te olarak tanıtımımızı yapıp tekrardan 1,5 saat sonra Edirne’deyiz. Biz Arif Meriç’le birlikte 15 yıldan beri bir fiil Edirne’nin EMITT’e katılmadığı günlerde bile katılımımızı gerçekleştirdik. Bu bir tanıtım alışkanlığıdır. Oradaki tanıtımların Edirne’mize olan katkısını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden hiç fire vermeden Arif Meriç ile Perşembe günü EMITT’teyiz. Bizim bir çağrımız var. Edirne’nin nesi meşhur ise ve esnaflarımızın turizmden beklentileri ne ise, hiç fire vermeden EMITT’te yer almalıyız. Sadece ciğerci, şekerci, peynircisi olarak değil, eğer ki ceviz satıyorsak cevizcisi, biber satıyorsak bibercisi de orada olmalı. Edirne bütün kılcal damarlarıyla ve bütün dinamikleriyle orada olmalı, diye düşünüyorum. Yarın öbür gün ‘Ben turizmden para kazanamıyorum’ diye ağlaşmak yok. Önce gideceğiz tanıtacağız, sonra da bekleyeceğiz. Biz 15 yıldan beridir elimizdeki imkânlar dahilinde ürünlerimizi bedava dağıtıyoruz. Yine perşembe günü orada ürünlerimizi tanıtıyor olacağız. Kendi imkânlarımızla heybelerimizde ne varsa döküp Edirne’mizin tanıtımını yapacağız. Biz hazırız.” dedi.

“TOHUM ATMADAN MEYVE BEKLEMEK BÜYÜK HATA”

Arslanzade Firması’nın Sahibi Arif Meriç ise, “Tohum atmadan meyve beklemek çok büyük bir hata olur. Herkesin elinde neyi varsa süpürgeci süpürgesini, peynirci peynirini kısacası ben turizmden para kazanmak istiyorum, Edirne’mi tanıtmak istiyorum diyen herkesin kesinlikle bu fuara katılması gerekiyor. Biz Bahri Dinar ile birlikte 15 yıldan beridir katılıyoruz. Fuarda da sabit bir yerde kalmayarak elimizdeki malzememizi alıp orada binlerce kişiye ikram ederek tanıtımımızı yaptık. Biz tohumu oraya ektik, sonuç olarak Edirne’ye binlerce kişinin gelmesine vesile olduk. Herkesin Edirne’de oturmayı bırakıp o fuara gitmesi gerekiyor. Ticaret odaları, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, valilik, belediye herkesin buna kulak vermesi gerekiyor. Hiç EMITT’i görmemiş olan kardeşlerimizin bir sefer bile olsa oraya gidip oranın havasını almak mecburiyetinde olduklarını düşünüyorum. Eğer gidip orayı görmez ve ürünlerimizi tanıtmazsak biz her defasında sınıfta kalırız. 2-3 bin kilometre öteden insan geliyor ve EMITT’i güzel bir şekilde değerlendiriyor ve binlerce lira para kazanıyor. Biz en yakın yere gidemiyoruz. Böyle bir şey yok. Kendimiz gayret göstererek gideceğiz. Sivil toplum kuruluşları ve diğer kişilerle bir araya geleceğiz, şu güzel Edirne’mizi hem tanıtacağız hem para kazanacağız, hem de hayattan lezzet alacağız. EMITT Fuarı için birçok Deva-i Misk Helvası hazırladık. Heybelerimiz dolu. Pancar pekmezini Deva-i Misk Helvası ile karıştıracağız. Bunun sebebi de gribal enfeksiyonlar aldı başını gidiyor. Biz EMITT Fuarı’na deva götürüyoruz. Rahatsız olan kim varsa EMITT Fuarına gelsin, helvamızla ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından Meriç ve Dinar, Selimiye Meydanı’nda halka Deva-i Misk Helvası ikram etti.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.