“GÜBRE KARABORSAYA DÜŞTÜ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, gübrenin karaborsaya düştüğünü ileri sürdü.

“GÜBRE KARABORSAYA DÜŞTÜ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, gübrenin karaborsaya düştüğünü ileri sürdü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2021 Perşembe 06:22
“GÜBRE KARABORSAYA DÜŞTÜ”

Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sıralarda Türkiye genelinde başta çeltik olmak üzere, mısır ve diğer ürünlerde bitkinin gelişimine katkıda bulunacak gübreyi bulmak adeta mümkün olmadığını bildirdi.

Çiftçilerin gübre almak için Tarım Kredi Kooperatiflerine, pancar Kooperatiflerine, yağlı tohumlar Kooperatiflerine gittiğini, ancak özellikle Üre ve Amonyum Sülfat gübrelerini bulamadıklarını kaydeden  Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Özel gübre şirketleri de bunu fırsat bilerek gübre fiyatlarının aşırı derecede artmasına neden oluyorlar. Geçtiğimiz yıl tonu 1800 TL olan ÜRE gübresinin şimdi 5200 TL'lerden, geçen yıl tonu 1500 TL olan Amonyum Sülfat gıbreside 3000 TL'lerden karaborsa olarak satılıyor.

Çiftçinin traktörüne, inegine, tarlasına haciz koyup  sattıran ve İran'da gübre fabrikası almakla övünen Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübredeki karaborsayı biran önce önlemesi gerekir, çiftçilere adeta samanlıkta iğne aratır gibi gübre aratmamaları gerekir.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.