EDİRNE’NİN BÜTÇESİ 637 MİLYON TL!

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 2. Oturumunda 2021 mali yılı gelir-gider bütçesi ve 2021 yılı vergi, resim, harç ve ücret cetvelleri görüşüldü. Edirne Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda; 637 Milyon 54 bin TL’lik Edirne Belediyesi 2021 mali yılı gelir-gider bütçesi, oybirliğiyle kabul edildi.

EDİRNE’NİN BÜTÇESİ 637 MİLYON TL!

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 2. Oturumunda 2021 mali yılı gelir-gider bütçesi ve 2021 yılı vergi, resim, harç ve ücret cetvelleri görüşüldü. Edirne Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda; 637 Milyon 54 bin TL’lik Edirne Belediyesi 2021 mali yılı gelir-gider bütçesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2020 Çarşamba 06:14
EDİRNE’NİN BÜTÇESİ 637 MİLYON TL!

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 2. Oturumu Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında yapılan toplantıda; 2021 mali yılı gelir-gider bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada, altyapı çalışmalarının 2021 yılında da devam edeceğini öngörerek 2021 yılı bütçesinde yüzde 28’lik bir artış yapıldığını belirtti.

“TAHSİLAT ORANLARINDA CİDDİ BİR AZALMA VAR”

Belediyenin bütçe performansı bakımından son 10 yılın gelir bütçe rakamları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2010 yılında bütçemiz 90 milyon 131 bin lira, 2011 yılında 114 milyon lira, 2012 yılında 126 milyon lira, 2013 yılında 140 milyon lira, 2014 yılında 147 milyon 700 bin lira. Biz bu dönemde göreve gelmiştik. 2015 yılında 165 milyon, 2016 yılında 187 milyon 900 bin lira, 2017 yılında 251 milyon 597 bin lira, 2018 yılında 204 milyon 923 bin lira, 2019 yılında 238 milyon 508 bin, 2020 yılında 304 milyon 533 bin lira. Altyapı çalışmalarının 2021 yılında da devam edeceğini öngörerek 2021 yılı bütçesinde yüzde 28’lik bir artış yapacağız. Finansmanın ekonomik sınıflandırılmasıyla beraber 495 milyon 533 bin liradan, 637 milyon 54 bin lira olarak teklif edildi. Bütçe değerleri ve dengelerinde bir sıkıntı yok. Ama son bir yılda pandemi ile beraber tahakkuk, tahsilat oranlarında ciddi bir azalma, ciddi bir aşağıya düşüş var. Pandemiden dolayı vatandaşlarımızı da çok fazla zorlayamıyoruz. Pandeminin birinci dalgasında belediye kiracılarından 2 ay boyunca kira almadık ve yüzde 50 su indiriminde bulunduk. Bu yıl kamu zararı oluşturmamak için suya bilindik anlamda zam yapılmadı. Kamu zararı oluşturmamak için suya sadece TÜFE oranında bir ayarlama yapılacak, bir artış yapılacak. Bunun gerekçesi de kamu zararı oluşturmamaktır. Yoksa bu pandemi zamanında kar etmek gibi bir derdimiz yok.” dedi.

“ALTYAPININ 205 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI”

Altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Gürkan, “Toplamda 380 kilometre içme suyu hattı planlamıştık, dün itibariyle bunun 118 kilometresi bitti. 110 kilometre kanalizasyon, atık su hattı planlanmıştı. Bunun 72 bin 630 metresi bitti. Yine 30 kilometre yağmur suyu hattı planlanmıştı, bunun da 13 bin 291 metresi bitti. 10 ayda toplamda 520 kilometrelik toplam altyapının 205 kilometresi tamamlandı. En sorunlu yerlerden, sıkıntılı yerlerden başlamıştık, yakında o bölge tamamen bitecek. Vatandaşlarımız yazın tozdan, kışın çamurlardan rahatsız oluyorlar, haklılar. Asıl sorulması gereken soru bence atlanıyor. Bu altyapının yapılış amacı neydi ve bu yapılan kısımlarda bu amaca ulaşıldı mı, ulaşılmadı mı? Örneğin Abdi İpekçi Caddesi yağışlarda bir dere gibi oluyordu. Orası bittikten sonra 6-7 kez yağış oldu. O dere pozisyonu devam ediyor mu? Bu sorunun cevabını vermek lazım. KİPA’nın karşısında her yağışta su birikiyordu. Halen su birikiyor mu?  Bu bağlamda altyapıda 24 bin 468 ton asfalt kullanıldı. Altyapısı biten özellikle ana arterlerde asfaltlamayı da yapıyoruz. 14 bin 539 metrekare granit parke taş döşemesi yapıldı. 58 bin 664 metrekarede kilit parke taşı döşenmesi, toplamda 73 bin 203 metrekare parke taşı döşemesi yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ben de bu onurlu ve şerefli mesleğin bir üyesi olarak, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başöğretmen olmayı kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş, şehit olmuş tüm Öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Meslekten emekli olmuş bütün öğretmenlerimize sağlıklar ve sıhhatler diliyorum. Öğretmenlik mesleği gerçekten de bütün ülkelerde en başta gelen mesleklerden birisi. Eserinin altında imzası olan belki de en farklı meslek öğretmen. Çünkü hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Ben benden yaşça, kıdemce büyük öğretmenlerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperek, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“EDİRNE’MİZ İLELEBET TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİR ŞEHRİ OLARAK VARLIĞINI DEVAM ETTİRECEK”

Edirne’nin Kurtuluşunun 98’inci yılını kutlayacaklarını belirten Gürkan, “Edirne, 4 kez büyük işgaller yaşamış bir serhad şehri. En son 1920’de 1. Dünya Savaşı’nın hemen ardından şehrimiz bir Yunan İşgali ile karşılaşır. Ve bu işgal 2 yıl sürer. Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının o eşsiz Kurtuluş Savaşı’nı kazanımıyla Edirne’de 24 Kasım akşamı şehre gelen Vali Şakir Bey tarafından işgal ordularından teslim alınır ve Yunanlılar, tıpkı Atatürk’ün dediği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’. 98 yıl önce sonsuza kadar ve son kez kurtulan Edirne’miz, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şehri olarak varlığını devam ettirecek. Bu büyük milletin ve devletin üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Milletimizi, memleketimizi, vatanımızı ve bayrağımızı yokluklar içerisinde o bütün emperyalistlere karşı savunan kahraman şehitlerimizi bir kez daha yad ediyoruz; ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onlar o yokluklar içerisinde bebeklerinin üzerinde ki hırkayı top mermilerinin üzerini örterek, evlerindeki bir avuç unu, askerin karnı daha iyi doysun diye orduya tahsis eden, Tekâlif-i Milliye Kanunu ile her şeylerinin yarısını bu devlete, vatana bağışlayan eşsiz Türk milletinin birer ferdiydiler. İyi ki Ulu Önder Atatürk’ü Cenab-ı Allah bu millete nasip etti.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.