YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Adına Kezban Demir, okulların 6Eylül tarihinde açılacağının duyurulduğunu hatırlatarak, “Yüz yüze eğitim için gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak çocuklarımızın okullarına kavuşmasını istiyoruz” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Adına Kezban Demir, okulların 6Eylül tarihinde açılacağının duyurulduğunu hatırlatarak, “Yüz yüze eğitim için gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak çocuklarımızın okullarına kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Temmuz 2021 Çarşamba 06:32
YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Adına Kezban Demir, yaptığı yazılı açıklamada, okulların bir an önce açılması gerektiğini ve kaybedilecek bir günün bile olmadığını savundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılma tarihi olarak açıklanan 6 Eylül tarihine 40 gün kaldığını hatırlatan Demir, “Yüz yüze eğitimin başlamadığı, başlatılsa dahi alınmayan önlemler nedeniyle sürdürülemediği her gün çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal, psikolojik gelişimleri açısından kayıpları daha da artıyor, eşitsizlikler daha da derinleşiyor. Çocuklarımızın umutlarını, hayallerini, ortak geleceğimizi kaybediyoruz” dedi.

VAKA SAYILARI ENDİŞE VERİYOR

Her geçen gün artan vaka sayılarının, aşılama hızının azalmasının kaygılarını artırdığını dile getiren Demir, açıklamasında şunlar yer verdi:

“Çocuklarımızın yaşadığı kayıplar, eşitsizlik arttı, okulların açılması için açıklanan tarihe 6 Eylül’ e sayılı günler kaldı. Yüz yüze eğitim için gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak çocuklarımızın okullarına kavuşmasını istiyoruz.

Eğitimden birinci derecede sorumlu olan ve kamu adına bütün planlamaları yapmaktan, tüm gereksinimleri karşılamaktan sorumlu olan MEB ve Milli Eğitim Bakanı ise yüz yüze eğitim için yalnızca niyet, temenni ifade etmektedir. MEB’ in ve Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluğu niyet, temenni ifade etmek değil, okulların açılması ile ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak ve yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlatılması için gerekli kararlılığı göstermektir.

MEB eğitim ile ilgili kararlarda, yüz yüze eğitimde toplumsal uzlaşıyı esas almak zorundadır. Okul yaşanılan sorunların, gereksinimlerin gerçek bilgisine sahip olan eğitimciler ve biz velileriz. Eğitimle ilgili atılacak adımlarda, yüz yüze eğitimde biz velilerin, bilim insanlarının, eğitim emekçilerinin söz ve karar süreci esas alınmalıdır.

Türkiye OECD ülkeleri arasında salgının ilk yılında okulların en uzun süre kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Artık bir günü dahi kaybetmeye tahammülümüzün kalmadığı noktadayız. Kamusal eğitim ayrıcalık değil haktır ve aslolan çocuklarımızın üstün yararıdır.”

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLASIN KAMPANYASI BAŞLATTIK

Bugünden itibaren Veli Der olarak “yüz yüze eğitim başlasın!” kampanyası başlattıklarının da altını çizen Demir, “Yüz yüze eğitim için Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) olarak gün gün sürecin takipçisiyiz. Hiçbir veli, hiçbir çocuğumuz kendini yalnız hissetmesin. Tüm velileri Edirne Veli Der ile iletişime geçmeye çocuklarımızın eğitim hakkı için, yüz yüze eğitim için sesimize ses katmaya çağırıyoruz.

Kayıp nesil istemiyoruz. Hayat okulda, derste, yüz yüze eğitimde… Eğitim gelecektir, haktır ve “uzaktan” olmaz.

Geleceğimiz için, yüz yüze eğitim için gün sayıyoruz ve yüz yüze eğitimin başlaması ve sürdürülebilmesi için Edirne Veli Der olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.