Gurbetçilere 'Kumanya' desteği

Tatillerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler ve Avrupa ülkelerine ürün taşıyan tır şoförleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediyesi tarafından kuyrukta bekleyenlere 3 bin adet kumanya dağıtıldı.

Gurbetçilere 'Kumanya' desteği

Tatillerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler ve Avrupa ülkelerine ürün taşıyan tır şoförleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediyesi tarafından kuyrukta bekleyenlere 3 bin adet kumanya dağıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ağustos 2017 Cumartesi 09:47
Gurbetçilere 'Kumanya' desteği

    Yaz tatilinin sona ermesine az bir zaman kala Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yoğunluk artıyor. Yaz tatillerini Türkiye'de geçirip yaşadıkları ülkelere geri dönmek isteyen gurbetçiler ve Avrupa ülkelerine taşıdıkları ürünleri götüren Tır Şoförleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta bekleyenlere Edirne Belediyesi tarafından 3 bin adet poğaça, simit, reçel, peynir, meyve suyu ve sudan oluşan kumanya dağıtıldı. Belediye personeli tarafından dağıtılan kumanyalardan dolayı çok mutlu olan gurbetçiler, teşekkürlerini sundu. 
    ''GURBETÇİLERİ BİR PARÇA DA OLSA RAHATLATMAYI AMAÇLADIK''
    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, burada yaşanan sorunun sadece Türkiye tarafına ait olmadığını Bulgaristan tarafının da bu sorunun bir parçası olduğunu söyledi. Tanrıkulu, burada bekleyenleri bir parça da olsa rahatlatmak, ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 3 bin adet kumanyanın dağıtıldığını belirterek; “Gurbetçilerin geçişleri sırasında onların gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tabi bu çok önemli bir sorun. Bu sadece Türkiye'ye ait bir sorun değil. Aynı zamanda Bulgaristan tarafıyla da ilgili bir sorun. Böyle Betvole bir yığılmanın olacağını aslında biliyoruz. Bu dönemlerde her yıl bu olay gündeme geliyor. Bu durumun bir şekilde uluslararası anlaşmalarla çözülmesi lazım. Çünkü gerçekten burada bulunan vatandaşlarımız çok mağdur oluyorlar. Biz Edirne Belediye Başkanlığı olarak burada onların su ve kumanya ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün hazırladığımız 3 bin tane kumanyayı dağıtıyoruz ve burada bekleyenlere lojistik destek vermeye çalışıyoruz. Amacımız burada ki gurbetçileri bir parça rahatlatmak. Fakat bunun bence planlanması gerekiyor. Karşı tarafla birlikte belli sürelerde ciddi anlaşmalar yaparak bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü biz her yıl bu olayla karşı karşıya kalıyoruz. Arkadaşlarımız kumanya dağıtıyor, su ihtiyaçlarını karşılıyor. Tuvalet ihtiyaçları için de seyyar tuvaletler koyuyoruz. Edirne Belediyesi'nin imkanları dahilinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi. 
    GURBETÇİLERDEN TEŞEKKÜR
    Kuyrukta bekleyen gurbetçilerden Burak Okşaşoğlu; ''Bu çok büyük bir sorun fakat sadece Türkiye'nin elinde olan bir şey değil. Karşı ülkelere de sorumluluk düşüyor. Bir an önce çözülmesini istiyoruz. Kumanya için de Edirne Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz.'' dedi.
    Kuyrukta bekleyen bir diğer gurbetçi ise; ''10 saattir kuyrukta bekliyoruz. İlk defa buraya geldik ama ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Kumanya desteği ise çok güzel. Burada ihtiyacı olan çok insan gördük. Çok iyi oldu. Çok iyi düşünülmüş bir şey.'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.