GURBETÇİLERE TREN ALTERNATİFİ

Yaz tatilini ülkelerinde geçirmek için binlerce gurbetçi Kapıkule üzerinden Türkiye’ye giriş yaparken, Optima Express gurbetçilere iyi bir alternatif oluyor.

GURBETÇİLERE TREN ALTERNATİFİ

Yaz tatilini ülkelerinde geçirmek için binlerce gurbetçi Kapıkule üzerinden Türkiye’ye giriş yaparken, Optima Express gurbetçilere iyi bir alternatif oluyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ağustos 2018 Çarşamba 08:53
GURBETÇİLERE TREN ALTERNATİFİ

Yaz tatilini ülkelerinde geçirmek için binlerce gurbetçi Kapıkule üzerinden Türkiye’ye giriş yaparken, Optima Express gurbetçilere iyi bir alternatif oluyor. Optima Express’in trenleri Edirne Garı’ndan hareket edip Avusturya Villach’a kadar gidiyor.

Tren hakkında bilgi veren Optima Express Müdürü Saime Tuna, “ Trenlerimiz Edirne Tren Garı’ndan hareket edip Avusturya Villach’a kadar gidiyor. Aynı şekilde Avusturya Villach’tan da Edirne Tren Garı’na kadar seferlerimiz oluyor. Genellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize hizmet veriyoruz. Trenlerimiz haftada iki sefer oluyor. Genellikle hafta sonları seferlerimiz oluyor. Bizim trenimizin bir özelliği daha var yolcularımız araçlarıyla birlikte seyahat edebiliyor. Araçlarını araç vagonuna koyuyorlar kendileri de yataklı vagonlarda 32 saat boyunca yolculuk ediyorlar. Geçtiğimiz ülkeler üzerinden yolcu alıp indirmiyoruz. Transit bir şekilde Villach’a gidiyoruz. Aracıyla seyahat edecek bir kişinin ücreti 408 Euro araçsız da kişi başı 149 Euro. Tabi bu ailelere göre, vagon kapatmaya göre değişebilir.” Diye konuştu.

“BİZDE YOLDA BEKLEMELER OLMUYOR”

Trenle birlikte yolcuların Kapıkule’deki yoğunluktan kurtulduğunu aktaran Tuna, “Biliyorsunuz izinlerin olduğu zamanlarda Kapıkule’de aşırı bir yığılma oluşuyor. Bu yığılma bizim trende olmuyor çünkü trenin kalış saati belli, varış saati belli. İzin dönemi olduğu için bizimde müşterilerimizde bir artış oldu. Kapıkule’de yolda bekleyen yolcular gibi bizde yolda beklemeler olmuyor. Bu bakımdan rahat bir yolculuk yapılıyor. Gurbetçilerimiz için özellikle yaz sezonunda tren iyi bir alternatif seçenektir. Yeri geliyor Kapıkule’de on saat bekleyen yolcular oluyor. Çünkü birden bir yığılma oluşuyor.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.