GÜRKAN : "CUMHURİYET'İN KAZANIMLARINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz gecesinin Türk milletinin tarihinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Darbelerden çok çekmiş olan bu millet bundan sonra hiçbir darbeye geçit vermeyecektir” dedi.

GÜRKAN : "CUMHURİYET'İN KAZANIMLARINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz gecesinin Türk milletinin tarihinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Darbelerden çok çekmiş olan bu millet bundan sonra hiçbir darbeye geçit vermeyecektir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Temmuz 2021 Perşembe 06:05
GÜRKAN : "CUMHURİYET'İN KAZANIMLARINDAN  ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gürkan şunları söyledi:

 “15 Temmuz akşamı bu millet Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla bir destan yazdı. Türkiye’nin her yerinde insanlar sokaklara çıktılar, tanklara, kurşunlara gövdelerini siper ettiler. 251 şehidimiz, binlerce gazimiz oldu o gece.

 Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle milletiyle bölünmez bir bütündür. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu Cumhuriyet’in temelleri sağlamdır, mayasında bozukluk yoktur.

 Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda; inançlarımızı suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet eden hainler, birliğimizi ve beraberliğimizi yok etmeye çalışmıştır.  Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı yüce milletimiz tarihte olduğu gibi o gün de hainlere unutamayacakları bir ders vermiş; Cumhuriyet’in kazanımlarından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

 Atalarımız nasıl Kurtuluş Savaşı’nda ülkesini, özgürlüğünü canı pahasına koruduysa 15 Temmuz gecesi de milletimiz de kadın yaşlı çocuk demeden demokrasimize ve ülkemize karşı başlatılan bu hain girişime karşı dik durdu, cesareti ile canı pahasına değerlerini savundu ve yeni bir destan yazarak milli bir bayrama kavuşmuş oldu.

 Darbelerden çok çekmiş olan bu millet bundan sonra hiçbir darbeye geçit vermeyecektir.

 Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet ve demokrasi ayrılmaz bir bütündür. Bize düşen görev, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve yol gösterdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden, ilkelerinden ve yol göstericiliğinden asla vazgeçmemek, güçlünün değil, halkın yanında olan temel ilkelerimizden sapmadan, taviz vermeden bu güzel vatanı özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yönetmektir.

15 Temmuz'un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; Kalkışmaya karşı konulmanın en kritik isimlerinden birisi olan ve geçen yıl Edirne’de bir parka adını verdiğimiz Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimize de sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.