GÜRKAN'DAN BÜYÜK JEST !

22 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen törenle açılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, 'Şehir Ödülleri Türkiye' yarışmasında Koruma Ödülü'ne layık görüldü. Önceki gün İzmir'de düzenlenen törende ödülü alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ödülün asıl sahibinin Edirne Şehit Aileleri Derneği olduğunu söyleyerek ödülü, Dernek Başkanı Faruk Çiftçi'ye hediye etti.

GÜRKAN'DAN BÜYÜK JEST !

22 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen törenle açılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, 'Şehir Ödülleri Türkiye' yarışmasında Koruma Ödülü'ne layık görüldü. Önceki gün İzmir'de düzenlenen törende ödülü alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ödülün asıl sahibinin Edirne Şehit Aileleri Derneği olduğunu söyleyerek ödülü, Dernek Başkanı Faruk Çiftçi'ye hediye etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ekim 2017 Salı 10:12
GÜRKAN'DAN BÜYÜK JEST !

    Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde 'Şehir Ödülleri Türkiye' isimli ödül töreni düzenlendi. Edirne Belediyesi, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türk Şehitlikleri İmar Vakfı işbirliğiyle hizmete sunulan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, jüri üyeleri tarafından 'Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri' kategorisinde değerlendirildi. Bu kategoride 'Koruma Ödülü'ne layık görülen şehitlik, Yılın Koruma Projesi seçildi.  
    GÜRKAN: “EN ANLAMLI ÖDÜLÜ ALDIĞIMIZI SÖYLEDİ”
    Konuyla ilgili Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Edirne Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Gürkan, “Bu proje; Edirne Belediyesi, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Atatürk'ün emriyle 1926'da kurulan ve birçok şehitliği yapmış olan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı'nın birlikteliği ile hayata geçti. Ödül töreni bizler için çok anlamlıydı. Platform Başkanı ödülü takdim ederken en anlamlı ödülü bizim aldığımızı söylemesi bizi ayrıca gururlandırdı. Biz sadece koordinasyonu ve yönlendirmeleri yaptık.” dedi.
    GÜRKAN: “MUHTEŞEM BİR OLAY”
    Şehitliğin çok büyük emeklerle yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürkan 5 bin 5 şehidin köy ve kasabalarına gönderilen mektuplardan 800 kadar dönüş olduğunu da belirterek; “İnşaat sürerken bir gün alana gittim. Baktım Ali Vardar ile Faruk Çiftçi çalışıyordu. Renkleri epey siyahlaşmıştı. O kadar çok yanmışlardı ki güneşte. Bir ara Sayın Faruk Çiftçi yüzüğünü çıkardı, elindeki renk Beşiktaş'ın formasını andıran bir görüntüdeydi. Çok büyük emeklerle yapıldı. Bizi en çok heyecanlandıran hususlardan biri de Faruk Çiftçi'nin tespit ettiği 52 bin şehitten 5 bin 5'inin köy ve kasabalarına mektuplar göndermiştik. Şu ana kadar 800 kadar dönüş oldu. Nerdeyse 100 yıl önce bir aile büyüğünüz savaşa gidiyor, geri dönmüyor ve bir daha Romabet ondan haber alamıyorsunuz. Yüz yıl sonra size bir mektup geliyor ve bu sizin dedeniz miydi diye soruluyor. Bu gerçekten manevi ve duygusal boyutunun yanı sıra gururu boyutuyla da muhteşem bir olay. Bize en büyük mükâfat bu oldu.” şeklinde konuştu. 
    GÜRKAN: “ÖDÜLÜN GERÇEK SAHİBİ ONLAR”
    Başkan Gürkan, ödülün gerçek sahibinin Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olduğunu söyleyerek; “Ödül olarak kandil verildi. Bu kandilin esprisi şu: Efes'te bulunan tarih öncesi döneme ait kandillerden birinin Kültür Bakanlığı'ndan izni alınarak birebir aynısının yapılışı. Bundan 4 bin yıl önce kullanılan kandilin bir replikası. Bu kandilin ülkemizi, milli birliğimizi, vatanımızı ve bayrağımızı sonsuza kadar aydınlatması dileğiyle bize verdiler. Ben de aynı duygular ile günümüzde şehit ailelerinin birliğini, dirliğini ve dayanışmasını temsil eden, yani ödülü gerçek durması gereken yere onurla ve gururla takdim ediyorum. Çünkü ödülün gerçek sahibi onlar.” ifadelerini kullandı.  
ÇİFTÇİ: “BİZE İLK İNANAN İSİM, GÜRKAN OLDU”
    Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından büyük destekler verildiğini belirterek; “Derneğimiz 4 ana temel üzerine kurulmuştur. Aziz şehitlerimizin anıları yaşatmak, Şehitlerimizin değerli ailelerinin özlük haklarını korumak, şehitlerimizin emaneti yavrularımızın eğitimlerine katkı sağlamak ve Edirne'de yer alan Cumhuriyet öncesi şehitleri ve şehitliklerin isimlerini gün yüzüne çıkartmak. 2 bin 167 üyesi olan bir sivil toplum örgütüyüz. Bir kitap hazırlamak için yolla çıktık. Edirne tarihindeki şehitlerin isimlerini bir kitapta toplamak istedik. Bir şehitlik projesine dönüştü. Başkan Recep Gürkan'dan destek istedik. Bize 'Siz başlayın ben sizin arkanızdayım. Siz nerede tökezlerseniz, ben sizi sırtıma alır, götürürüm. Pes etmeyin, yolda kalmayın' dedi. Bir kez daha kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu şehirde bize ilk inanan isim Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan oldu. Rengimiz karardı. Ruhumuz kararmadı. 8 ay gibi kısa bir sürede bir derneğin organize edeceği bir şey değildi. Ama Türk Şehitlikleri İmar Vakfı'nın sonsuz desteği, Belediye Başkanı ve yardımcılarımızın desteği ile bugünkü aşamaya geldik. Ufak tefek eksikleri var ama tamamlanacaktır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.