GÜRKAN'DAN 'ÇİFTE BAYRAM' FOTOĞRAFI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü ile 24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın 94'üncü yıldönümünü, Lozan Anıtı önünde Edirneli basın mensuplarının fotoğrafını çekerek kutladı.

GÜRKAN'DAN 'ÇİFTE BAYRAM' FOTOĞRAFI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü ile 24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın 94'üncü yıldönümünü, Lozan Anıtı önünde Edirneli basın mensuplarının fotoğrafını çekerek kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Temmuz 2017 Salı 09:59
GÜRKAN'DAN 'ÇİFTE BAYRAM' FOTOĞRAFI

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı basın açıklamasıyla 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü ile 24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın 94'üncü yıldönümünü kutladı. Ardından Lozan Anıtı önünde Edirneli basın mensuplarının fotoğrafını çeken Başkan Gürkan, çifte bayramı taçlandırmış oldu. 
    ''HERKESE RAĞMEN, HER ŞEYE RAĞMEN, BASIN ÖZGÜR OLMALI''
    Başkan Gürkan, basının herkese ve her şeye rağmen özgür biçimde görevini sürdürmesinin çok önemli olduğunu belirterek; '' Bütün gazeteci arkadaşlarımın, bütün basın emekçilerinin bayramını kutluyorum. Emeklerinize, yüreklerinize sağlık, iyi ki varsınız. Zaman zaman tabii ki bizim beğenmediğimiz, hoşlanmadığımız haberler oluyor, olacak da, olmalı da. Zaman zaman birbirimize kızdığımız da oluyor. İçimizden söylendiğimiz de, suratımızı astığımız da oluyor. Bunların hepsi anlıktır, gelip geçicidir. Aslolan basının özgür bir biçimde görevini sürdürmesidir. Herkese rağmen, her şeye rağmen, Neyine basının özgür bir biçimde görevini sürdürmesi en önemlisidir. Basının, inandığı meslek ilkeleri doğrultusunda, gazetecilik etiği doğrultusunda, evrensel ilkeler doğrultusunda görevini rahatça yaptığı ve yapacağı günler diliyorum.'' ifadelerini kullandı. 
    ''TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TAPUSUNUN ÇIKARILDIĞI GÜN''
    24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 94'üncü yıldönümü nedeniyle de açıklama yapan Başkan Gürkan; '' Bugün Türkiye Cumhuriyeti için en önemli gün. Çünkü Büyük Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunun çıkarıldığı gün. Özellikle Meriç'in bu yakası, Lozan'la kazanıldı. Bugün basın toplantısını burada yapmamızın sebebi de, Lozan'ın önemini anlamak açısından da çok anlamlı. Lozan olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olmayacaktı. Lozan olmasaydı biz bugün basın toplantımızı Meriç'in diğer yakasında yapıyor olacaktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü Lozan'ın 94'üncü yıldönümünde bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla ve aşkla yad ediyoruz. Ruhu şad olsun. Onunla birlikte Lozan kahramanı İzmet Paşa'nın ruhu şad olsun. Bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizin, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.''dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.