GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Çok yaşasın Mustafa Kemal. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri, yaktığı özgürlük meşalesi, bağımsızlık ateşi öğretmenler olduğu sürece hiç sönmeyecek” dedi.

GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Çok yaşasın Mustafa Kemal. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri, yaktığı özgürlük meşalesi, bağımsızlık ateşi öğretmenler olduğu sürece hiç sönmeyecek” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2019 Pazartesi 06:41
GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Başkan Gürkan, yemek öncesinde tüm masaları tek tek dolaşarak; öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Emine Kolcular, tüm emekli öğretmenler adına yaptığı konuşmada kendilerini her yıl yemekte bir araya getiren ve emekli öğretmenleri asla unutmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmen unvanının alışının 24 Kasım 1928’de gerçekleştiğini belirten Emine Kolcular, “Düşünün bir kere insan bilgisiz yaşayabilir mi? Peki insan bilgiyi nereden öğrenir? Önce ailesinden, sonra öğretmeninden. Öğretmenler sorumluluğu büyük olan insanlardır. Öğretmenler bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar ve elinden gelen her çabayı gösterirler” diyerek, öğretmenlik mesleğinin kutsallığından söz etti

Daha sonra söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasına tüm öğretmenlerin öğretmenler günün kutlayarak başladı.

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Edirne’deki emekli öğretmenlerle yemekte bir araya geldiklerini belirten Başkan Gürkan, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün. 24 Kasım 1928 hem Millet Mektepleri’nin açılışı hem de Atatürk’ümüzün başöğretmenliği kabul ettiği gün. Ne mutlu bize ki, dünyada hiçbir öğretmene nasip olmayan bir meslektaşımız var. Bu milleti emperyalizmin tutsaklığından, işgalinden kurtaran, bu büyük milleti tekrar özgür ve bağımsız bir millet haline getiren bütün dünyanın hayranlıkla, gıptayla, kıskançlıkla baktığı bir lider; bizim meslektaşımız, onun öncesinde başöğretmenimiz. Çok yaşasın Mustafa Kemal. Onun ilke ve devrimleri, onun yaktığı özgürlük meşalesi, bağımsızlık ateşi öğretmenler olduğu sürece hiç sönmeyecek. Zaten kendisi de öyle diyor. ‘İki Mustafa Kemal var. Biri ben, etten kemikten, ama biri de fikirler düşünceler’ işte biz o Mustafa Kemal’in ardından giden, başöğretmenimizin ardından giden, onun fikirlerini, ışığını, aydınlanmasını öğrencilerimize, onun öğrencilerine durmadan öğreten, durmadan bağımsızlık için verdiğimiz mücadeleyi sonsuza kadar yaşatmaya yemin etmiş meslektaşlarıyız, öğretmenleriyiz” diye konuştu.

Yılda bir kez de olsa emekli öğretmenler bir araya gelmekten onur ve kıvanç duyduğunu belirten Gürkan, “Görevimiz gereği hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok göreve gidiyoruz, birçok toplantıya katılıyoruz. Belediye başkanlarıyla bir araya geldiğimizde genelde klasik soru şudur: ‘Sen ne iş yapıyorsun?’ Ben de hep şunu söylüyorum; ben bir iş yapmıyorum, benim bir mesleğim var. Ben bir öğretmenim. Ben öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin mensubuyum” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin verdiği ruh, heyecan ile Edirne’de yaşayan herkese tıpkı sınıftaymış gibi eşit bir şekilde yaklaştığını belirten Gürkan, “Öğretmenlerimden aldığım eğitimle, desturla, bilgiyle kapımıza kim gelirse gelsin yada biz nereye gidersek gidelim, hiç kimseyi ayırmadım. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik, böyle davranmaya da devam edeceğiz. Beni yetiştiren öğretmenlere de zaten bu yakışır. Biz öğretmeniz başka türlü davranamayız. Biz insanları etnik kökeninden, inancından, statüsünden, varlığından, yokluğundan dolayı ayırmadık, asla da ayırmayız. Sizlerden aldığım bu bilgiyle, ahlakla, yetişme tarzıyla bugünde belediye başkanınız olarak hepinizi ama 24 mahallenin her bir köşesinde oturan her vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Kuşkusuz eksiklerimiz, hatalarımız vardır ama yanlışımız yoktur. Eksiklerimizi, hatalarımızı bize bildirirseniz düzeltmeye çalışırız ama çıktığım her yolda, başladığım her işte, attığım her adımda arkamdaki o binlerce Mustafa Kemal’in öğretmenine güvenerek de başladığımı söylemek isterim. Hep siz arkamda oldunuz, güç verdiniz, destek oldunuz” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.