GÜRKAN, ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Marmara Belediyeler Birliği’nin Encümen Üyeliğine seçildi.

GÜRKAN, ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Marmara Belediyeler Birliği’nin Encümen Üyeliğine seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Nisan 2019 Cuma 08:49
GÜRKAN, ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ilk toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'na, meclis üyeleri arasından yaşça en büyük olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner başkanlık etti. Toplantıda, Birlik Başkanı, 1'inci ve 2'nci başkan vekilleri ile Birlik Encümen Üyeleri, Divan Katip Üyeleri, Denetim Komisyonu ve İhtisas Komisyonları seçimi yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği’nin yeni başkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Marmara Belediyeler Birliği’nin Encümen Üyeliğine seçildi. Başkan Gürkan’la birlikte encümen üyeliğine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı getirildi.

Marmara Belediyeler Birliği’nde Encümen Üyesi olarak görev yapacak olmanın onurunu yaşadığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “25 Nisan 1975'te yola çıkan Marmara Belediyeler Birliği kurulduğu ilk günden beri Türkiye'de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi birçok konuda öncülük yapmıştır. Marmara Belediyeler Birliği’nde encümen üyesi olarak seçilmekten dolayı onur duydum. Sorumluluğumuz çok büyük. Hem kentimizin hem de birliğe üye olan belediyelerin daha çevreci ve örnek bir belediyecilik hizmeti vermesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Arnavutluk programı kapsamında Türkiye Tiran Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarette Vali Canalp ve eşi, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve eşi Ayşegül Yörük tarafından karşılandı.Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindekiler daha sonra Rozafa Kalesi ve 1773 yılında yapılan İşkodra Kurşunlu Camisini ziyaret etti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Arnavutluk programı çerçevesinde İşkodra Valiliğine bir ziyarette bulundu. İşkodra Valisi ValdrinPjetri tarafından karşılanan Vali Canalp ve beraberindeki heyet burada bir görüşme gerçekleştirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp valilik ziyaretinin ardından İşkodra Belediye Başkanlığına ziyaret etti. İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi ve Belediye Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Canalp Başkan Ademi ile bir süre görüştü. Daha sonra Vali Canalp, İşkodra Belediye Başkanlığı önünde açılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaklaşa yürüttüğü "Bilim Seyyahları" projesi stantlarında incelemelerde bulundu.

Vali Ekrem Canalp, Edirne Valiliği, T. C Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile yapılacak etkinlik öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.Edirne Valiliği, T. C. Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile "40 Yıllık Hatırın Hikâyesi Türk Kahvesi" etkinliği İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleşti. Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi, İşkodra Valiliği Genel Sekreteri Felek Kasemi İşkodra Müftüsü MuhamedSytari, Belediye Meclis Başkanı XhemalBushati, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen etkinlik yoğun bir ilgiyle izlendi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.