Flaş Haber
Kapat

Gürkan, “Tarlalarınızı satmayın” !

Edirne Muhtarlar Derneği'nin 32. Genel Kurulu Belediye eski nikah salonunda yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimde İrfan Tasmalı ve yönetimi ile devam kararı çıktı. Kongreye katılan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bütün veya Büyükşehir yasası 2019 seçimlerinden sonra yapılacak. Bu nedenle muhtarlarımız Köy Tüzel kişiliğine ait bina, arazi gibi yerleri satmasın” uyarısında bulundu.

Gürkan, “Tarlalarınızı satmayın” !

Edirne Muhtarlar Derneği'nin 32. Genel Kurulu Belediye eski nikah salonunda yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimde İrfan Tasmalı ve yönetimi ile devam kararı çıktı. Kongreye katılan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bütün veya Büyükşehir yasası 2019 seçimlerinden sonra yapılacak. Bu nedenle muhtarlarımız Köy Tüzel kişiliğine ait bina, arazi gibi yerleri satmasın” uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Şubat 2018 Salı 10:01
Gürkan, “Tarlalarınızı satmayın” !

Edirne Mahalle muhtarları ile ilçe ve köy muhtarlarının üyesi olduğu Edirne Muhtarlar Derneği'nin 32. Genel Kurulu Edirne Belediyesi eski nikah salonunda yapıldı. Genel Kurula Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve 42 üyesi katıldı.
Genel Kurulda divan Başkanlığına  İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, katip üyeliklere ise   Yenikadın Muhtarı  Sedat Tosun,, Havsa  Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı  Recep Köse getirildi.
“BÜTÜN ŞEHİR SEÇİM SONRASI” 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından dernek başkanı İrfan Tasmalı bir açış konuşması yaptı. Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. 
Başkan Belediye Başkanı Recep Gürkan'a söz verdi. Belediye Başkanı Gürkan konuşmasını  muhtarların önemine değinerek başladı ve şöyle devam etti; “ Mahalle muhtarlarımızla uyum içinde çalışıyoruz bu arada köy muhtarlarımızla da sık sık görüşme imkanımız oluyor .  Yetki alanım gereği mahalle muhtarlarımızla daha sok görüşmemiz oluyor. İyi midir kötü müdür bilmiyorum, size bir haber vereceğim. Geçen hafta Ankara'ya gittiğimde bakanımızla görüştüm. Bütün şehir konusu 2019 seçimleri sonrasına kalıyor” 
“TARLALARINIZI SATMAYIN”
“Edirne Bütün Şehir olacak diye bazı köy muhtarlarımızın köy malı olan tarlalarını satmak istediklerini öğrendim. Tarlalarınızı kesinlikle satmayınız. Bu tarlaların sahibi yine sizler olacaksınız. Bu arada muhtarlara iyi bir haber vermek istiyorum. Biz şubat meclisinde Edirne Belediyesi olarak bir karar aldık.Edirne Belediyesi bünyesinde muhtarlık müdürlüğü kurduk. Yakında bu göreve müdür atanacak. Bundan sonra muhtarlarımız sorunlarını bu kanaldan yürütecek. Bilindiği gibi Edirne merkezde 24 mahalle muhtarımız merkezi bağlı 37 köyümüz var. muhtarlık müdürlüğünün kurulmasıyla işler daha sağlıklı yürüyecek”
“ MUHTARLA DERNEĞİNE SÜRPRİZ” 
Konuşmasında muhtarlar derneğine bir sürprizinin olduğunu belirten Gürkan; “ Edirne merkez Dilaverbey mahallesine Muhtarlar Derneğimize bir bina tahsis ettik. Hayırlı olsun.
Z Bundan sonra muhtarlarımız kendi adresinde toplanacaklar. Binanın ufak tefek ihtiyacı var fakat onları halledeceğiz. Yakında tam donanımlı hale gelecek Bilgisayarları, masasalı ile tam donanımlı hale gelecek. Bu görevi muhtarlarımızla birlikte yapacağız” dedi 
“BİNANIN TAPUSU BİZDE OLMALI”
32. si gerçekleşen genel kurulda tek listeyle aday olan Şükrüpaşa Mahalle muhtarı İrfan Taşmalı, her zaman muhtarların sosyal ve kültürel haklarını kazanmaları için çaba harcadıklarını belirterek; “ Bu  konuda Valimiz,  Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisimize sorunlarımızı aktardık. Başkanımız muhtarlarımız için bir yer sağladı. Ben bu bina için kimseye yük olmak istemiyoruz.  Biz elimizi taşın altına koyup bu yerin tapusunun bize ait olmasından yanayız. Bini sağlamak bize düşüyor.” Diyen Tasmalı konuşmasında ayrıca görevleri süresince yaptıkları hizmetlere değindi.
“GERÇEK DEMOKRASİ MUHTARLIK SEÇİMLERİNDE”     
Genel kurulda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Muhtarların seçimle hizmet sunan devlet kurumları olduğunu 1930 yılından bu yana aynı yöntemle göreve geldiklerini belirterek; “ Ülkemizde gerçek anlamda demokratik uygulama muhtarlık seçimlerinde görülmektedir. 
   Muhtarları dışlayıp hiçbir görev başarılı olamaz mahalli idareler ve merkezi yönetimle mahalle arasındaki ilişki muhtarlarımız sayesinde sağlanmaktadır halkın tüm sorunlarıyla muhtarlar ilgilenmektedir. Muhtarlık müessesesi kültürümüzün, toplumsal  hayatımızın  temel yapı taşlarındandır. Onlar Gorabet yerel demokrasimizin doğrudan halk tarafından seçilen temsilcileridir” dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra Muhtarlar Derneği yönetimi Belediye Başkanı Gürkan ile  görevi başında yaşamını yitiren  Çavuşbey Mahalle Muhtarı  Ekrem Kapuska'nın  kızına plaket verdi.
“TASMALI GÜVEN TAZLEDİ”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından genel kurulda  yapılan  tek listeli seçimde  Taşmalı yeniden Muhtarlar derneği başkanı oldu.  tasmalı başkanlığındaki Dernek yönetim kurulu asil üyeliğine Haluk İnağ, Bilal Ürer, Hasan Kaya, Zekeriya Yörük, Cem Yılmas, Hasan Kıyı, Hüseyin Bozkurt, Zeki Yaşagör, Necmettin Ersaçmış seçildi.
 Denetim Kuruluna: İsmail inak, Şaban Ergit, Emin  Özbostan, Üst Kurula ise  İrfan Deniz, Nedim Ayan seçildi. Muhtarlar derneği daha sonra toplanıp görev dağılımı yapacak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.