GÜRKAN’DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE SERT TEPKİ

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 10 madde görüşülerek karara bağlanırken Gürkan, bütün terör örgütlerini Edirne Belediye Meclisi olarak şiddetle kınadıklarını söyledi.

GÜRKAN’DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE SERT TEPKİ

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 10 madde görüşülerek karara bağlanırken Gürkan, bütün terör örgütlerini Edirne Belediye Meclisi olarak şiddetle kınadıklarını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ağustos 2018 Perşembe 08:30
GÜRKAN’DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE SERT TEPKİ

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 10 madde görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Gürkan konuşmasına Iğdır’da beyin kanaması geçiren Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın durumunun iyiye gittiğini söyleyerek başlarken, “Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan Iğdır'da geçirdiği beyin kanaması sonrası orada bir ameliyat oldu. Daha sonra Sağlık Bakanlığımızın tahsis ettiği ambulans helikopterle Ankara'ya getirildi. Ben de gittim, kendisini ziyaret ettim. Sağlık durumu iyiye gidiyor, hayati tehlikesi yok. Tabii ki beyin kanaması olduğu için zahmetli bir süreç. Milletvekili arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

PKK'lı teröristler tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesine tepki gösteren Gürkan, “Terör bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın, hangi sebeple yaparsa yapsın kabul edilmesi mümkün değildir. Hele hele 11 aylık bir bebeğe, bir kadına, bir anneye yapılması hiç kabul edilecek bir şet değil. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilmez ama gerçekten vicdanları sızlatan bir durum. Edirne Belediyesi olarak, Edirne Belediye Meclisi olarak bütün terör örgütlerini en şiddetli bir şekilde kınadığımızı, lanetlediğimizi de buradan belediye meclisi adına bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ölen bebeğimize ve anneye de bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize de sabırlar temenni ediyorum.” Diye konuştu.

TAKSİCİLER ZAM İSTİYOR

Belediye meclisinde Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Edirne merkez taksici esnafı taksimetre ücret tarifelerine zam yapılması taleplerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesine karar verildi. Konuyla ilgili konuşan Gürkan, Edirne Şoförler ve otomobililer Esnaf Odasının Edirne Merkez Taksici Esnafı Taksimetre Ücret Tarifelerine zam yapılması talepleri var. Bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edeceğiz. Çıkan karara göre ücret tarifeleri belli olacak.” Dedi.

“HERKESİN BELEDİYESİ”

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin bugüne kadar ki hizmetlerinde partizanlık gözetmeden çalışmaya gayret ettiğini belirtti. Belediyenin, “herkesin Belediyesi” olduğunu ifade eden Gürkan, “Edirne Belediyesi gerçekten uygulamalarında partizanlık yapmayan bir belediye. Bunu da kimsenin yaptı diyebileceğini zannetmiyorum. Edirne Belediyesi’nde ne meclis üyeleri ne belediye başkanı bugüne kadar belediye hizmetleri ile ilgili en küçük bir partizanlık yapmamıştır. İnşallah görev süremizi de bu şekilde tamamlayacağız. Tekrar halkın önüne çıkacağız. Halk neyi takdir ediyorsa o olsun. Ben bugüne kadar olan bütün çalışmalar için meclis üyelerime tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

Belediye olarak Meclis üyeleri ve personeli gayet uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Burada başkanlar, meclis üyeleri herkes personelimiz, herkes gerçekten samimi bir şekilde çalışıyor mücadele ediyor. Emek veriyor. Takdir bekliyor musunuz? Takdir beklemiyoruz. Ama takdir edilmek elbetteki hoşumuza gider. Her insan gibi. İnsanın yapısında vardır bu. Kuşkusuz aldığımız her kararın mutlak surette başarılı olduğunu ya da doğru olduğunu savunamayız. Zaten sistem de bunun için var. Anayasa’da diyor ki, “ İdare’nin her türlü denetime tabidir”. Elbette hatalarımız vardır eksiklerimiz vardır. Ama ben iddia ile şunu söylüyorum. Kastımız yoktur. Hata yapabiliriz eksik bırakabiliriz ama kastımız yoktur. Önemli olan da budur. Hata çünkü düzeltilebilir. Eksikler kapatılabilir, tamamlanabilir.” Şeklinde konuştu.

“4 YILDIR CENAZELERİ TAŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrıca, göreve geldiklerinde Edirne dışında sadece İstanbul’a kadar cenaze nakli gerçekleştirildiğini, ancak göreve başladıklarından sonra Meclis üyelerinin de desteği ile alınan karar sonucu cenazelerin şimdi yurdun bir çok yerine Belediye imkanları ile nakledildiğini söyledi. Gürkan, “4 yıldır Türkiye’nin neresine olursa olsun ister karayoluyla ister uçakla bir kuruş ödemeden cenazeleri taşıyoruz. Çünkü bir insana yapılabilecek son görev o. Yine Edirne’de işte kefeninden mezar tahtasına, mezar yerine akşam dua yemeğine kadar ücret almadan yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Bu vicdani bir sorumluluk bence bir belediyenin en az alt yapı kadar temel bir sorumluluğu diye düşünüyorum” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.