Yaklaşık iki asırdır devam eden gelenek, bir çok köyümüzde devam etmekte. Köylüler kestikleri kurbanların tamamını veya kurban etlerinin büyük kısmını bir araya getirerek, el birliğiyle kazanlarda kaynatıyor. Kavurma olan kurban etleri ardından tüm köy halkına eşit olacak şekilde pay ediliyor. Bu yolla köyde kurban eti girmeyen hane kalmamış oluyor.
Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyü'nde 200 yıldır devam eden bu gelenek, hala yaşatılmakta.
Geçkinli eşrafı atadan kalma geleneği yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Bu şekilde çocuklarına da bu geleneği miras olarak bırakıyor.
Aynı gelenek, yine Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılı köyünde de devam etmekte. Pişirilen kurban etleri köylülere dağıtılırken, köye gelen misafirlere de ikram ediliyor
Yavuz Göktaş