HAFTA SONU İN, HAFTA İÇİ OUT

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, döviz kurundaki düşüşle beraber özellikle hafta içi Yunanistan ve Bulgaristan’dan kentimize gelen turist sayısında azalma olduğunu ifade etti.

HAFTA SONU İN, HAFTA İÇİ OUT

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, döviz kurundaki düşüşle beraber özellikle hafta içi Yunanistan ve Bulgaristan’dan kentimize gelen turist sayısında azalma olduğunu ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ekim 2018 Çarşamba 08:50
HAFTA SONU İN, HAFTA İÇİ OUT



Euro’nun ve Euro’ya endeksli olan Leva’nın günden güne değer kaybetmesiyle birlikte Yunanistan ve Bulgaristan’dan kentimize gelen turist sayısında özellikle hafta içi düşüş yaşanmaya başladı. Alipaşa Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Döviz kuru aşağı düşmeye başladığından beri hafta içi gelen turist sayısı azalmaya başladı. Özellikle bu hafta baya bir düşüş var, pazartesi ve Salı günü itibariyle.” dedi.

SANIŞ: “HAFTA İÇİ AZALMA VAR”
Sanış, döviz kurundaki hareketlenmelerin ülkemiz adına sevindirici olduğunu ancak özellikle hafta için gelen turist sayısında azalma olduğunu ifade ederek, “Döviz kurundaki son hareketlenme ile beraber sınır komşularımız olan Yunanistan ve Bulgaristan’dan haftanın her günü çarşılarımızda insan görmekteydik. Fakat döviz kuru aşağı düşmeye başladığından beri hafta içi gelen turist sayısı azalmaya başladı. Özellikle bu hafta baya bir düşüş var, pazartesi ve Salı günü itibariyle. Hafta sonu cumadan başlayan bir hareketlenme ile cumartesi ve pazar daha da yoğunlaşıyor. Tabi dövizdeki düşüş Türkiye ekonomisi için sevindirici bir olay. Turistler de hesabını yapıyorlar. Euro 7,5-8 lirayken aldıkları ürünü şu anda 6,20 seviyesinde olan Euro kurunda daha pahalıya alıyorlar. Tabi Euro düştükçe buna endeksli olan Leva da düşüyor. Böyle olunca da turistlerin gelme olayı azalıyor. Malum zaten Yunanistan’da yıllardan beri süregelen kemikleşmiş bir ekonomik kriz var. Yunanistan’dan gelen vatandaşlar daha çok gezmeye geliyorlar zaten. Ama Bulgaristan’dan gelenler her türlü şeyi alıyorlardı. Hafif bir düşüş var ama olacak bunlar. Önemli olan iç piyasanın düzelmesi, Türkiye ekonomisinin daha iyi olması. Geçici bir dönem yaşadık, buna da alışacağız.” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.