HAK KAYBINA ENGEL OLACAKLAR!

MHP Seçim ve Hukuk İşlerinde görev yapan avukatlardan Hasan Kumkale ve Emre Çetinkaya, YSK’nın seçim kararları doğrultusunda adayların hak kaybına uğramaması için Edirne ve Kırklareli İl Teşkilatına eğitim verdi.

HAK KAYBINA ENGEL OLACAKLAR!

MHP Seçim ve Hukuk İşlerinde görev yapan avukatlardan Hasan Kumkale ve Emre Çetinkaya, YSK’nın seçim kararları doğrultusunda adayların hak kaybına uğramaması için Edirne ve Kırklareli İl Teşkilatına eğitim verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:16
HAK KAYBINA ENGEL OLACAKLAR!


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız’ın talimatlarıyla genel merkezde görevli avukatlar, yerel seçimler öncesinde il il dolaşarak MHP’nin adaylarının hak kaybına uğramaması için eğitimler verecek. YSK’nın kararları ışığında kanunların tanıtılmasının amaçlandığı seminerde 2 önemli konu ele alınacak. Öncelikle adli sicil kayıtlarının incelenmesi, sonrasında yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı gerekiyorsa bu hakların nasıl geri alındığının partililere anlatılması hedefleniyor.

FERHATOĞLU: “TÜRKİYE’DE BİR İLK”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, Edirne ve Kırklareli İl Teşkilatına seminer vermek için Ankara’dan görevli kişilerin geldiğini dile getirerek, “Seminerin amacı, YSK kararları ışığında kanunların tanıtılmasıdır. Örneğin, sabıka kayıtlarını incelememiz gerekiyor.  Çünkü seçilme durumu olsa bile, sabıka kaydında seçilmeye engel bir durum varsa arkadaşlarımız seçilemiyor. Diğer bir önemli konu da, bizde memnu hakların iadesi alınsa bile, bazı suçlarda örneğin cinsel istismar suçlarında arkadaşlarımızı aday yapmıyoruz. Bunları teşkilatımızı anlatacağız. YSK’nın bazı önemli kararları var. Bunların eğitimi Hasan Bey tarafından verilecek. Belki de Türkiye genelinde bu seçim kararlarıyla ilgili ilk defa böyle bir eğitim yapılıyor. Partimiz buna önem gösteriyor. Seçim için bu eğitimin faydalı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

AV. KUMKALE: “HAK KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN EĞİTİM VERİYORUZ”

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinde görev yapan 15 avukattan birisi olan Av. Hasan Kumkale, çalışmalarının 2 bölümden oluştuğunu belirterek, “Öncelikle adli sicil kayıtlarının incelenmesi, sonrasında ise memnu hak iadesi gerekiyorsa, yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı gerekiyorsa bu haklar nasıl alınıyor. Bu noktada uygulamada bir takım sıkıntılarla karşılaşılabiliyor. Bu sıkıntıların üstesinden nasıl gelebiliriz. Bu noktada Türkiye’de çok da yaygın olarak bilinmeyen, bizlerin seçim hukuku dediğimiz YSK kararlarıyla gelişen bir hukuk var. Bu noktada YSK’nın iki temel kararı var. Bunların içeriklerini teşkilatlarımıza anlatarak, herhangi bir aksaklık meydana gelmeden adaylarımızın seçildikten sonra hak kaybına uğramasının önüne geçmek için eğitim veriyoruz. Burada Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız’ın tensipleri doğrultusunda Serhat Şehrimiz Edirne’ye geldik. Kırklareli Parti Yönetimimiz ve Edirne Parti Yönetimimiz ile bir aradayız. Bugün burada bahsettiğim konulardaki eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.