“HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA ADALETİN YANINDAYIZ!”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Edirne Baro Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Baro Başkanı Av. Alper Pınar, “Her yıl tekrarladığımız ve de ısrarla söylediğimiz gibi; haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların karşısında; adaletin, hakkın, halkımızın, hukukun ve hukuk devletinin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olacağız ve yolundan dönmeyeceğiz.” dedi.

“HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA ADALETİN YANINDAYIZ!”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Edirne Baro Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Baro Başkanı Av. Alper Pınar, “Her yıl tekrarladığımız ve de ısrarla söylediğimiz gibi; haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların karşısında; adaletin, hakkın, halkımızın, hukukun ve hukuk devletinin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olacağız ve yolundan dönmeyeceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Nisan 2021 Salı 06:20
“HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA ADALETİN YANINDAYIZ!”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Edirne Baro Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Covid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen törende; Avukatlar Atatürk’ün huzuruna çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Edirne Baro Başkanı Av. Alper Pınar yaptı. Her zaman haksızlıkların karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Av. Pınar, her zaman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacaklarının da altını çizdi.

Edirne Baro Başkanı Av. Alper Pınar, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“HER ZAMAN BÜYÜK ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA OLACAĞIZ”

“Covid-19 salgın hastalığı halen etkilerini devam ettiriyor, annemizi, babamızı, akrabalarımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı ve de meslektaşlarımızı elimizden alıyor. Bu salgın hastalık nedeniyle vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve de ailelerine başsağlığı ve de sabır diliyorum. Geçtiğimiz yıl içinde kaybettiğimiz yargı camiası üyelerimize, meslektaşlarımıza ve de son olarak geçtiğimiz hafta vefat haberini üzüntü ile aldığımız gencecik meslektaşımız, Manisa Barosu avukatlarından Av. Muhammed Halil Yavuz'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Bu süreçte, ülke genelinde ve de baromuzda, tanı konduğunu öğrendiğimiz avukat arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce iyileşerek aramıza ve onurlu mesleğimizi ifaya dönmelerini diliyorum. Salgın hastalığın başından bu yana her zaman olduğu gibi bu ülkenin vatandaşlarının sağlığı için canlarını hiçe sayarak çaba ve emek gösteren, hangi görevde ve kademede olursa olsun tüm sağlık çalışanlarımıza, güvenliğimiz ve de alınan tedbirlerin hassasiyetle uygulanması için, yine her zaman olduğu gibi fedakârca ve canlarını hiçe sayarak görev yapan polisi, jandarması, zabıtası ve diğer tüm konuk kuvvetlerimize ve bu doğrultuda çalışan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Salgın Hastalığın seyrinin bir an önce yok olma, kaybolma yönünde değişmesini, etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını ve ülkemiz için en az sıkıntı ile atlatılmasını da en güçlü dilek ve temennilerimle diliyorum. Avukatlar gününü bu yıl da pandemi tedbirleri nedeni ile törensiz kutluyoruz. Geçmişte olduğu, gelecekte de her zaman olacağı gibi bugün de, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün huzurunda olacağız. Yönetim kurulumuz ile birlikte baromuzun çelengini her şart ve de koşulda olduğu gibi Atatürk anıtına koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve de vakur bir şekilde Atamızın huzurundan ayrılacağız. İnşallah önümüzdeki yıl, coşkuyla ve de törenle kutlayacağımız avukatlar günü ve de haftası olacaktır, umut ediyor, dört gözle bekliyoruz.”

“ODAK NOKTAMIZ HER İNSANIN SAVUNULMA HAKKI VE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR”

“Bu zor günlerin, hayatımızda yaşadığımız bu tecrübenin, bizi daha güçlü, daha kararlı, daha anlayışlı yapacağına, mesleğimizin kıymetini daha da bileceğimize inancım tamdır. Değerli Edirne halkı ve de meslektaşlarım, biz, Avukatız. Gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur, kar fırtına dinlemeden görevimizi yaparız. Vatandaşımızı, yılmadan, usanmadan, vazgeçmeden savunuruz. Hak arama özgürlüğünün garantörüyüz. Vatandaşımızın, sırdaşı, derdinin ortağıyız. Haksızlığa uğradığında, adalet aradığında sesi, haykırışıyız. Hukuksuzluğun karşısında direniriz, eğilmeyiz, bükülmeyiz, kırılmayız. Böyle zamanlarda tek bir duruşumuz vardır. O da savunma ve hak arama özgürlüğünüzü korumada gösterdiğimiz sağlam ve de sarsılmaz irademizdir. Bu iradeyi kullanırken, Anayasamızı, kanunları ve de hukuk düzenini dayanak alırız. Başka bir dayanağımız, arka planımız, kılavuzumuz yoktur. Tarih boyunca bizi belli kalıplara sokmak isteyenler olmuştur ancak her defasında hüsrana uğramışlardır, biz tek bir kalıba gireriz, savunma uğruna taş oluruz, kırılmayız, yıpranmayız, aşınmayız. Yaşamın her alanında, doğumdan ölüme dek, dokunabildiğiniz, duyabildiğiniz, hissedebildiğiniz her alanda hukukun kılavuzu ve de yol göstericisiyiz. Odak noktamız her insanın, savunulma hakkı ve hak arama özgürlüğüdür.”

“NEREDE İNSAN VARSA BİZ ORADAYIZ”

“Hukuk ve adalet asla Avukatsız düşünülemez. Saat ve koşul gözetmeksizin, yargı görevi yapan diğer unsurların çağrısı üzerine zorunlu müdafilik hizmeti veririz. Muhtaç olduğu için hukuki korumadan yoksun kalanlara, hukuki yardımda bulunur, adli yardım hizmeti veririz. İnsan hakları söz konusu olduğunda sesimiz kısık çıkmaz. Nerede insan varsa biz oradayız. Nerede şiddet mağduru bir kadın hukuki korumadan yoksun kalıyorsa yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceği, umudu, yarınları olan çocuklarımızın yanındayız. Her birini kendi çocuğumuz evladımız gibi korur, gözetir, yanında oluruz. Olmaya devam edeceğiz. Nerede olursa olsun hangi şekilde olursa olsun hayvanların hakları ve canları için de yanlarındayız. Biz, talep edildiği her an, savunma için, adalet için, hak arama özgürlüğü için ayaktayız, hazırız. Her yıl tekrarladığımız ve de ısrarla söylediğimiz gibi; Haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların karşısında, Adaletin, hakkın yanında, Halkımızın yanında, hukukun yanında, hukuk devletinin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olacağız ve yolundan dönmeyeceğiz. Dürüstlük, ahlak ve güvenilirlik gibi erdemleri beynimizde, ruhumuzda yaşatacağız. Hukukun üstünlüğü ve de insan hakları ilkelerinden taviz vermeyeceğiz. Ve tüm bu ilkelerle yolumuza devam ederken; ırka, cinsiyete, dile, dine, siyasi düşünceye, etnik kökene asla bakmayacak, ayrıştırmayacak, ötekileştirmeyeceğiz. Kılavuzumuz sadece savunma hakkı ve hak arama özgürlüğü olacak. Biz avukat olmaya, avukatlık yapmaya devam edeceğiz. 5 Nisan Avukatlar Günü olan bugün ve yaşadıkça her 5 Nisan; daime avukat, daima savunma, daima hukuk, daima bağımsız yargı diyerek haykırmaya devam edeceğiz.”

Kerem Filiz

Son Güncelleme: 05.04.2021 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.