HALK EKMEK İÇİN ADIM ATILDI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz aylarda Halk Ekmek için çalışma başlatacağını açıklamasının ardından halkın Halk Ekmek konusunda beklentisi artmıştı. Dünkü Belediye Meclisinde belediye şirketinde yapılan düzenlemeyle Halk Ekmek uygulamasının önü açıldı.

HALK EKMEK İÇİN ADIM ATILDI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz aylarda Halk Ekmek için çalışma başlatacağını açıklamasının ardından halkın Halk Ekmek konusunda beklentisi artmıştı. Dünkü Belediye Meclisinde belediye şirketinde yapılan düzenlemeyle Halk Ekmek uygulamasının önü açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2022 Çarşamba 06:24
HALK EKMEK İÇİN ADIM ATILDI

Edirne Belediye Meclisi dün aldığı kararla Halk Ekmek uygulaması için önemli bir adım attı.

Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı dün yapıldı. yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisinde dün görüşülen konulardan biri de Halk Ekmek uygulaması için gerekli düzenlemeydi. Belediyeye ait olan Ergene A.Ş. Şirketinde düzenleme yapılması kararı oy birliğiyle geçti. Belediye başkanı Recep Gürkan, bu kararın Halk Ekmek için önemli bir karar olduğunu açıklayarak, yapılan düzenlemeyle Halk Ekmek uygulaması için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bu arada ETUS htlarından 5-B hattının tekrar TOKİ’den kaldırılmasını karar verildi. Bu karar TOKİ’de yaşayan vatandaşların büyük bir sıkıntısını çözmüş olacak.

BERBER, KUAFÖR VE KAHVEHANELERE İNDİRİMLİ SU

Belediye Meclisinde görüşülen konulardan biri de berber, kuaför ve kahvehanelerde su faturalarında indirimdi. Bu konu da oy birliğiyle geçti. Başkan Gürkan, bu karar öncesi yaptığı konuşmada, su indiriminin daha fazla esnafta uygulamak istediklerini dile getirerek, bu konuda bütçelerinin yetersiz olduğunu dile getirdi. Başkan Gürkan, “2020 Mart ayından bu yana pandemiyle uğraşıyoruz ve vaka sayıları artıyor. Bugüne kadar şehrimize de umumi tuvaletler ve hamamlarda bu uygulanıyordu. Şimdi nerede kullanmak istiyoruz. Berberler, bay bayan kuaförleri ve kahvehaneler. Burası umumu açık yerler ve umuma açık yerlerde de hijyenin en önemli olduğu yerler bulaşın en fazla olduğu yerler. Bu nedenle buralarda indirim olmasını istedik” dedi.

İKTİDARIN YARDIMINI SU FATURALARINA İNDİRİM OLARAK YANSITACAĞIZ

Başkan Gürkan, AK Parti’li belediyle meclis üyelerinin su indiriminin daha fazla esnafa yansıtılması isteğine şu cevabı verdi:

“Siyasetçi için en keyifli şey vermektir. Bizim gelirlere ihtiyacımız olmasa tüm Edirne’de suyun metreküpünü 1 kuruş yapalım. Ama hizmette bizden isteniyor. Biz bu yaz 100 bin ton asfalt atmayı hedefliyoruz. Bunun içinde 5 bin ton bitüm atmamız gerekiyor. Bu bitüm için gerekli bedel 40 milyon TL.  2021 yılında Edirne’de 3 ilçeye sadece bitüm yardımı yapıldı. Türkiye Petrolleri A.Ş 2022 yılı için bitüm hibesi için yazı yazacağım. Ben buradan söz veriyorum. Bize ne kadar bitüm hibe ederlerse ben o kadar su indimi yapağım. Bunun sözünü buradan vermiyorum.

Şu anad su faturalarında indirim sadece berberlere, kuaförlere ve kahvelere yapıldı. Bundan 604 esnafımız yararlanacaklar. Bu indirim için talepte bulunmaları gerekli.”

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 14.03.2022 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.