“HALKIN VALİSİ OLACAĞIM”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanışmak için düzenlediği toplantıda, “İnsan olarak bazen makamlarımızdan, üzerimizdeki takım elbiseden, kravattan, hayatın vermiş olduğu diğer meşgalelerden, unvanlarımızdan sıyrılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“HALKIN VALİSİ OLACAĞIM”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanışmak için düzenlediği toplantıda, “İnsan olarak bazen makamlarımızdan, üzerimizdeki takım elbiseden, kravattan, hayatın vermiş olduğu diğer meşgalelerden, unvanlarımızdan sıyrılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Kasım 2018 Çarşamba 08:30
“HALKIN VALİSİ OLACAĞIM”


Edirne’ye atanan ve geçtiğimiz hafta görevine başlayan Vali Ekrem Canalp, dün Edirne’de bulunan basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Valilik makamında düzenlenen toplantı sırasında kentte görev yapan gazetecilerin sağlıklı bilgiye ulaşabilmeleri adına ‘dirsek temasında’ olup olmayacaklarının sorulması üzerine Vali Canalp, “Basınla ‘dirsek teması’ yapmayı düşünmüyorum. Basınla kucaklaşmayı düşünüyorum. Ben esas itibariyle halkla kucaklaşmayı düşünüyorum. Basın da halka kucaklaşmanın en önemli unsurudur.” dedi.
“MİLLETİMİZİN BİR NEFERİ OLARAK TANIŞMAK İSTEDİM”
Vali Canalp, tanışma toplantısında çeşitli konularda sorulan sorulara içtenlikle cevap vererek, “Basınımızın da halkla olan diyaloğu genellikle çok iyidir. Bir nevi halka ulaşmak basın aracılığıyla mümkün olabilmektedir. Basın da demokrasimizde her zaman için dördüncü bir güç olarak vardır ki bu doğrudur. Çünkü o güç temel kaynağını halkın kendisinden almaktadır. Basına verilmiş olan bu değer esas itibariyle halkın haber alma hakkını kullanma kabiliyetiyle ölçülmekte. Basına milletimiz de belli bir değer vermektedir. Ben de burada milletimizin bir neferi olarak hem tanışmak hem de Edirne'yle ilgili kendi gözlemlerimi sizlerle paylaşmak arzusundayım.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’YE VALİ OLMAK, BENİM İÇİN BİR AYRICALIK OLDU”
Vali Canalp, Edirnelilerin çok cana yakın, sıcakkanlı insanlar olduğunu ifade ederek, “Edirne'yi aynen söylendiği gibi buldum. İnsanları çok sıcak, çok cana yakın, çok enerji dolular. Vali olmak mülki idare amirliği mesleğinde belki de her kaymakamın arzusudur ama Edirne'ye vali olmak benim için ayrıcalık oldu. Edirne sadece Edirne'den ibaret değil. Edirne Balkan coğrafyasının da kalbi. Bir şekilde sadece Edirnelilere değil aynı zamanda Balkan coğrafyasına da sorumlulukları olan bir il burası. Edirneliler de aynı zamanda kendi sorumlulukları dışında bu coğrafyaya da belli ilişkileri, diyalogları olan insanlar. Bunun da ciddi yansımaları var. Kültürel yansımalar var. O coğrafyada milletimizin bir parçası olarak gördüğümüz, kardeş gördüğümüz insanlar var. Ama onun dışında çok güçlü ekonomik ilişkilerimiz var bu coğrafyayla.” dedi.

“BAZEN MAKAMLARIMIZDAN SIYRILMALIYIZ”
Edirne’nin eski valilerinden rahmetli Fahri Yücel’in kendisi için bir örnek olduğunu da söyleyen Vali Canalp, “Fahri valimizin halk ziyaretlerimizde konuştuğum hemen hemen pek çok kimseden methini duydum. Bu bize aslında bir örnektir. Her meslekte olduğu gibi önünüzdeki örnekler takip edilmesi gereken örneklerden birisini işaret eder. Allah rahmet eylesin Fahri valimizin her valimiz gibi Edirne'ye yaptığı hizmetleri var ama herkesin bahsettiği çok güzel bir özelliği var, hepimizde var olması gereken bir özellik, halkla çok iyi diyaloğu varmış, çok iyi iletişim kurabilmiş. Yani insanlarla aynen olması gerektiği gibi iletişim kurmuş. İnsan olarak bazen makamlarımızdan, üzerimizdeki takım elbiseden, kravattan, hayatın vermiş olduğu diğer meşgalelerden, unvanlarımızdan sıyrılmalıyız. Hepimiz böyleyiz aslında, sıradan bir insanız. Bu doğal olmalı, içimizden gelmeli ve bunu yaşamalıyız. İyi iletişim halinde olmak sadece meslek için değil insan olmanın da gereğidir. Bakın nice valiler gelmiş nice valiler geçmiş, ama içlerinden birisinin ismini herkes hatırlayabiliyor. Baki kalanın ne olduğunu o valimiz aslında çözmüş. Cenabı Allah'tan duamdır, bizlere de öyle bir insan olmak nasip etsin.” şeklinde konuştu.

“ASIL İZ BIRAKAN, EDİRNELİLER”
Vali Canalp, Edirne’nin çok özel bir şehir olduğunu ancak aslında insanlar üzerinde iz bırakan şeyin Edirnelilerin kendileri olduğunu belirterek, “Edirne gerçekten özellikli bir il. Doğasıyla, kültürüyle ama öyle anlaşılıyor ki Edirne'yi Edirne yapan bunların daha çok ötesinde Edirnelilerin kendileri. Edirne'ye değer ve anlam katan şey, insanların zihinlerinde iz bırakan şey Edirnelilerin kendileri.” şeklinde konuştu.
“BASINLA KUCAKLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM”
Kentte görev yapan gazetecilerin sağlıklı bilgiye ulaşabilmeleri adına ‘dirsek temasında’ olup olmayacaklarının sorulması üzerine Vali Canalp, “Basınla ‘dirsek teması’ yapmayı düşünmüyorum. Basınla kucaklaşmayı düşünüyorum. Ben esas itibariyle halkla kucaklaşmayı düşünüyorum. Basın da halka kucaklaşmanın en önemli unsurudur. Sizler benim gözümde sadece birer basın mensubu olmaktan ibaret değilsiniz. Halkla bir şekilde iç içe olan, çok yoğun temasları olan insanlar olarak ayrı bir şekilde ele almak gerektiriyor konuyu. Söz konusu olan Edirne'nin Türkiye'deki imajı olduğu zaman, Türk insanındaki algısı olduğu zaman mutlaka ki gazetecilik yapmak önemli ama Edirneli olmak da mutlaka önemli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE, GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDA ‘HUNİ’ GİBİ”
Vali Canalp, göçmen kaçakçılığı konusunda dört bir yandan gelen göçmenlerin Edirne’den Avrupa’ya çıkmaya çalıştığını, dolayısıyla Edirne’nin bu anlamda bir ‘huni’ gibi olduğunu belirterek, “Göçmen kaçakçılığı söz konusu olduğu zaman Edirne, Türkiye'nin ‘hunisi’ gibi. Gerçekten ‘huni’ gibi Edirne. Baktığınız zaman Türkiye'nin en doğusundan, güneyinden hatta Kuzey Afrika'dan gelen insanlar bir şekilde Avrupa'ya geçiş güzergâhı olarak bu coğrafyayı kullanma temayülündeler. Dolayısıyla burası huninin en uç noktası gibi çalışıyor. Ama Edirne'nin de buradaki Tugayımızın, Jandarmamızın, Emniyetimizin de yakalamış oldukları göçmen sayılarına baktığınızda gerçekten çok yüksek rakamlar, çok iyi rakamlar. Dolayısıyla göçmen kaçakçılığıyla mücadelede Edirne'nin çok ayrı yeri var. Göçmen kaçakçılığında kural şöyle çalışıyor; siz eğer bir yeri tıkarsanız bu başka kanala döner. Eş zamanlı olarak her yerde herkesin çok iyi çalışması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından Vali Canalp, basın mensuplarıyla Edirne Valiliği’nin bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.