HARABE EVLER, TEHLİKE OLUŞTURUYOR !

Mithatpaşa Mahallesi'nde minibüslerin dönüş durağının yakınında bulunan harabe haline gelmiş ev, tehlike oluşturuyor.

HARABE EVLER, TEHLİKE OLUŞTURUYOR !

Mithatpaşa Mahallesi'nde minibüslerin dönüş durağının yakınında bulunan harabe haline gelmiş ev, tehlike oluşturuyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ekim 2017 Salı 10:24
HARABE EVLER, TEHLİKE OLUŞTURUYOR !

    Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Burası Edirne'nin en işlek caddelerinden birisi. Her gün bu caddeden 500-600 minibüs geçiyor. Burası araçların çıkış yolu olarak kullanılıyor. Caddede bulunan harabe halindeki bu binanın yanında minibüs durağı var. İnsanlarımız zorunlu olarak burada minibüsleri bekliyor. Harabe halindeki bina yolcular için de hayati tehlike oluşturuyor.” dedi. 
“ANITLAR KURULU İLGİLENİYOR” 
Kaleiçi'nde de bu tür harabe binaların olduğunu belirten Sarıbaşak, “Bu konuyu defalarca yetkililere ilettik. Anıtlar Kurulu bunlardan sorumlu. Her türlü girişime rağmen bu tarihi doku yok olması önlenemiyor. Anıtlar Kurulu'nun katı kurallarını aşmak mümkün değil. Bu gördüğünüz bina bunlara en çarpıcı örnek. Çatısı çökmüş durumda. Bir süre önce burada bir yangın oldu. Sağ olsun itfaiyeciler kısa sürede müdahale ettiler, yayılması önlendi. Minibüs durağı buraya kuruldu. Kaldırımlar dar olduğu ve uygun başka yer olmadığı için burası seçildi. Bu durakta minibüs bekleyen vatandaşlarımızın her an hayati tehlikesi var.” dedi.
     “ÇÖP ATMAYI ADET EDİNMİŞLER”
      Harabe halindeki binanın içinde ve çevresinde “Çöp Atılmaz” yazısı Pashagaming olmasına karşın  çöplük haline getirildiğini belirten Mahalle Muhtarı Sarıbaşak, “Aslında  buraya çöp atılmaz yerine, çöp atınız yazılmalı. Halkımız öyle anlamış. Halkımızın çevre temizliği konusunda daha duyarlı olması gerekir. Bu ev eskiden Mehmet Amca'nın eviydi. Daha sonra Edirne Gazetesi'nin Sahibi Coşkun Şenveli aldı. O da çok mağdur durumda. Bu ev ne olacak, diye merak ediyor. Yıkılmasını bekliyor, yerine ev yapmak amacında. Fakat Anıtlar Kurulu engelini aşamıyor. Anıtlar Kurulu aynı evin yapılmasını istiyor. Bu evin benzerini yapmak çak pahalıya mal olacak. Evin yanındaki boş alan evin bahçesiydi. Buraya bir market gelmişti. Şikayet edilince bu alan boş olarak kaldı. Burada biriken çöpleri almak için belediyeden temizlikçi arkadaşlarımız geliyor. Fakat birkaç gün sonra yine bina çevresi çöplük haline geliyor. Yanında çöp araçları olmasına rağmen bazı sorumsuz kişiler çöplerini buraya atmayı adet edinmişler.” diye tepki gösterdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.