HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. 2021-2022 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. 2021-2022 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyet coşkusunu birlikte yaşadılar. Havsa Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende, mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Törene Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Belediye başkanı Av. Aydın Balkan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına okul birincisi Ecem Sert bir konuşma gerçekleştirdi. Bankacılık ve Sigortacılık Programı’ndan mezun olan Ecem Sert, ortak bir gurur ve sevinci paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek “Öncelikle burada bulunduğum için çok mutlu ve çok gururluyum. Arkadaşlarım da ben de iki yıl boyunca büyük emekler verdik. Bugün ise değişime yön veren, sorgulayan eleştiren ve eleştiriye açık bireyler olarak mezun oluyoruz. Bizim için asıl mücadele şimdi başlıyor. Önemli olan azim ve kararlılıkla hedeflerimize ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır. Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyetinin geleceği bizleriz.” dedi.

Mezunları tebrik eden ve gelecek yaşamlarında başarılar dileyen Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, “Sizler pandeminin en zor günlerinde üniversite hayatına adım attınız. Ama yılmadınız, sabır gösterdiniz ve çalıştınız, bugüne ulaştınız. Elbette mezun olmak her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Bundan sonra hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Şimdi ya iş hayatına atılacak, ya da yeni bir eğitim yoluna gireceksiniz. Unutmayınız ki burada alığınız eğitim bir anahtardır. Bundan sonrası yine sizin elinizde. Daha öğreneceğiniz çok şey, açacağınız çok kapı var. En zor zamanlarda bile asla ümitsizliğe kapılmayın, asla ve asla mücadeleyi bırakmayın. Rehberiniz ilim, yardımcınız sabır, çalışmak arkadaşınız, dürüstlük ve erdem karakteriniz olsun. Hepinizle gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Törende ailelere de seslenen Prof. Dr. Mustafa Tan, bu süreç içerisinde ailelerin önemli katkıları olduğunu belirterek “Değerli anneler ve değerli babalar, bugün çocuklarınızın gurur günü, sizler de onlar gibi heyecanlı ve duygulusunuz. Büyük fedakârlıklarla bu günlere getirdiğiniz çocuklarınızın mezuniyetini yaşıyorsunuz. Sizleri canıgönülden kutluyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezun öğrencilere kapılarının her daim açık olduğunu ve ileride atacakları her adımda yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak “40 yıllık bir çınar olan Trakya Üniversitesinden siz değerli öğrencileri mezun etmek bizler için büyük bir gururdur. Gelecekte de sizlerin başarılarına tanıklık etmeye ve sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın. Sizler gelişimin çok hızlı olduğu zamanların içerisindesiniz. İçinde bulunduğunuz zamanı yakalamak için geleceği hedeflemeli ve adımlarınızı ona göre atmalısınız. Yaptığınız iş ne olursa olsun her zaman en iyisi olmayı hedefleyin. Hayatınızın bundan sonraki sürecinde de durmadan, yorulmadan çalışarak sorumluluk almaya ve bu sorumluluklarınızı yerine getirmeye devam edeceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin Trakya Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak mezun olan öğrencilere hayatta başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu her türlü fedakarlığı yaparak evlatlarını yetiştiren aileleri ve kendi bilgi birikimini öğrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti.

Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir ve Belediye başkanı Av. Aydın Balkan da mezun öğrencileri tebrik ederek, yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende ardından dereceye giren öğrenciler Ecem Sert, Melike Düzer ve Fatma Bilge Günay’a plaketleri takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Havsa Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için ayrıca Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın katkılarıyla “Mezuniyet Konseri” düzenlendi. Konsere akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.