“İKTİDARDAN DA MUHALEFETTEN DE KURTULALIM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Edirne’den seslenerek, iktidardan da, muhalefetten de kurtulmanın gerektiğini savunarak, “Biz boşa demiyoruz ne Cumhur, ne memleket tek çare memleket” diye konuştu. İnce, CHP’nin kalesi olarak tanıtılan Edirne’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenerek, “Gel beraber bir TV programında konuşalım. Neden partiden ayrıldığımı bir sen anlat, bir ben anlatayım millet bunu dinlesin” çağrısında bulundu.

“İKTİDARDAN DA MUHALEFETTEN DE KURTULALIM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Edirne’den seslenerek, iktidardan da, muhalefetten de kurtulmanın gerektiğini savunarak, “Biz boşa demiyoruz ne Cumhur, ne memleket tek çare memleket” diye konuştu. İnce, CHP’nin kalesi olarak tanıtılan Edirne’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenerek, “Gel beraber bir TV programında konuşalım. Neden partiden ayrıldığımı bir sen anlat, bir ben anlatayım millet bunu dinlesin” çağrısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Temmuz 2021 Çarşamba 06:08
“İKTİDARDAN DA MUHALEFETTEN DE KURTULALIM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi Edirne İl Baykanlığı binasının açılışını yaptı.

Kaleiçindeki İl Binasının açılışına halkı selamlayarak gelen Muharrem İnce ve beraberindekiler, burada partililer tarafından karşılandı. Parti binası önüne konulan tribünden halka sesleyen Muharrem İnce, geçmiş yıllarda yaşanan Balyoz operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Balyoz Operasyonunda milletvekillerinin yeterince kendisine destek olmadığını savunan İnce, “O dönemde davet ettiğim arkadaşlarım bizi yalnız bıraktılar” diye seslendi.

10 yıl sonra savcı dava açmış, elinden geleni ardına koymasın…

2010 yılında Mustafa Balbay’ın da tutuklu olduğu bir mahkemeyi izlemek için adliyeye gittiğini dile getiren, İnce, “O sırada Mustafa Balbay’ı eşi ve milletvekillerimizle birlikte adliye girişinde bekliyoruz. Mustafa Balbay duruşmaya gidiyor. Bu sırada bir görevli bir subay Mustafa Balbay’ın eşini itti. Bende yanımdaki bir kadının itilmesine gönlüm razı gelmediği için, o elini kırarım dedim. O sözümün arkasınayım.  Şimdi bir savcı aradan geçen 10 yıl sonra bu lafı alarak bana dava açmış. Benim 3,5 yıl tutuklanmamı istiyor. ayrıca siyaseten men edilmemi istiyor. Seçilme hakkımın elimden alınmasını istiyor. Bu savcının iki amacı olabilir. Ya Saraya şirin görünmek, ya da Silivri de fetö üyesi olan şu anda tutuklu olan mahkeme heyetine zorluk çıkardığım için fetönün intikamının alıyor benden. hangisi olursa olsun vız gelir tırıs gider” dedi.

DEMOKRASİ AMCAMIZ VARDI…

“Bir dönemler demokrasi amcamız vardı” diyerek sözlerine devam eden İnce, “Şimdi bundan ses çıkmıyor. Yeni arkadaşlarının savunuyorsun. Sen şimdi bu arkadaş bizim eski arkadaşımızdır deyip savunmayacak mısın?” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BANA OY VERMEDİLER

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemlere inen Muharrem İnce, bu dönemde yaşadıklarından bir kısmını da anlatarak, şunları söyledi:

“Halk TV Genel Müdürü Şaban İnce 3 yıl sonra açıklamalarda bulunuyor. CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları kendisini arayarak bu Muharrem İnce’yi TV ye çok çıkartıyorsunuz, çıkartmayın başımıza bela olur demişler. Bu arkadaşlarımız hala CHP yönetiminde. Bugün açıklamalar yapıyor Şaban Sevinç. Kimlerle birlikte siyaset yapmışım ben kimlerle. Arkamdan nasıl kuyumu kazmışlar nasıl. Cumhurbaşkanı adayı yapmışsın bu adamı arkadaş kimi çıkartacaksın. Şimdi beni TV’ye fazla çıkartıyorsun diye şikayet eden birileri bana oy vermiş midir? Bence vermemiştir. Bu arada 12 bin sandığa gözlemci koyup sandığa sahip çıkmadılar. Şimdide seçim gecesi neredeydin diyorlar. Sen sandığa gözlemci koydum, sandığa sahip çıktın sonuçları bana bildirdin de elimde belge vardı da ben mi çıkmadım. Çıkamadım ki, çıkartmadınız. Bu iktidardan da, bu muhalefetten de kurtulmamız lazım. Ne Cumhur, ne millet tek kurtuluş memleket diye boşuna demiyoruz biz.”

GELİN TV’DE TARTIŞALIM

Edirne’den tüm siyasi parti liderlerine seslenen Muharrem İnce, “Gelin hep birlikte karşıma geçin konuşalım” dedi. böyle bir programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmeyeceğini bildiğini ifade eden İnce, sözlerine şöyle devam etti:

“Biliyorum, sayın Cumhurbaşkanı buraya gelmez ama, diğerlerinin hepsi gelsin karşıma. Kemal Kılıçdaroğlu’na da buradan sesleniyorum. Beraber televizyona çıkalım. Neden partiden ayrıldığımı, bir ben anlatayım bir de sen anlat. Bir de millet bunu bir dinlesin. Haydi gel” şeklinde konuştu.

ELEKTRİĞE VE DOĞALGAZA 3 YILDA YÜZDE 128 ZAM YAPILDI

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarının artışıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada ‘Üç beş öç gözlü yüzünden fiyatlar artıyor’ demesinin eleştirerek, “Ekim alanları azalı. Gübre fiyatları arttı. Kuraklık oldu. bunlar üretimi azaltan faktörler. Bunları bilmeden konuşuyorsun.  Peki doğalgaz ve elektriğe 3 yılda yüzde 128 zam yapıldı. Bu aç gözlüler kimler. Bu aç gözlüleri biliyor mu? Ben buradan doğalgaz ve elektriğe zam yapan aç gözlüye sesleniyorum, sende aynısın ne farkın var onlardan” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnce, Memleket partisi Genel Başkan Yardımcıları ve İl Başkanı Oktay Bozkurt ile birlikte parti binasının açılışını yaptı. Açılıştan sonra kısa bir süre parti binasına çıkan İnce, burada partililerle fotoğraf çektirdi.

İnce, ardından otobüsle kentte halkı selamladıktan sonra Edirne’den ayrıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.