"HAYDİ EDİRNE, HAREKETE GEÇ"

Edirne Belediyesi, AB’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

"HAYDİ EDİRNE, HAREKETE GEÇ"

Edirne Belediyesi, AB’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Eylül 2018 Cuma 08:30
"HAYDİ EDİRNE, HAREKETE GEÇ"

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlandığını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne’de bir takım etkinlikler düzenleyerek, hareketli yaşama dikkat çekeceklerini söyledi.

Etkinliklerin 16 Eylül Pazar Günü Saat: 14.00’te yeni açılan Sağlık Yolu’nda başlayacağını ifade eden Tanrıkulu, “Edirne Halkı ve Bisiklet Dernekleriyle bisiklet turu etkinliği düzenleyeceğiz. Karbon salınımına dikkat çekmek, kentimizi daha sağlıklı bir hale getirmek için düzenlediğimiz bisiklet turuna 7’den 70’e tüm Edirne Halkı’nı davet ediyoruz. Bisiklete binerek karbon salınımına dikkat çekeceğiz, halkımızı sağlık için harekete davet edeceğiz” dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında 17 Eylül Pazartesi Günü Engelli Dernekleri ile birlikte yürüyüş düzenleyeceklerini aktaran Tanrıkulu, “Özel Arda Özilke Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Marmara Yunuslar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Edirne Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerimiz ile birlikte Saraçlar Caddesi’nden 25 Kasım Stadyumu’na kadar yürüyerek, sağlıklı yaşama dikkat çekeceğiz. Engellilerin sosyal yaşama katılımı için de farkındalık yaratacağız ” ifadelerine yer verdi.

ARACINI BIRAK, YÜRÜ

Tanrıkulu, 18 Eylül Salı Günü Saat:10.00’da “Aracını Bırak, Yürü” etkinliğinin düzenleneceğini belirterek, “Acar City Park’tan başlayacak olan etkinliğimiz İbrahim Ay Caddesi, Ayçiçeği Heykeli, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Atatürk ve İnönü Kavşağı, Muammer Aksoy Caddesi’nden Baca Güzergâhı boyunca devam edecek ve Mega Park’ta son bulacaktır. 19 Eylül Çarşamba Günü Saat: 09.00’da ise,  Barış Parkı’nda (Suni Gölet) Edirne Halkı ile spor kıyafetlerimiz ile yürüyoruz. Etkinliklerimiz, 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde ‘Bir Gün Otomobilsiz Yaşamayı Deneyelim’ sloganıyla Tunca Köprüsü Nikah Salonu’nun önünde otomobillerimizi bırakarak, Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Karbonmonoksit salınımına da dikkat çekeceğiz. İşe otomobillerle gidip alışverişe yürüyerek neden çıkmayalım? Çok çeşitlilik konseptini benimseyerek seyahatlerimizi sürdürebilir ulaşım alternatiflerini ekleyip hem çevremizde olumlu bir etki yaratabilir hem de daha sağlıklı ve mutlu olduğumuzu görebiliriz” dedi.

15 EYLÜL’DE FARK YARATALIM

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde tüm Edirne Halkı’nı temiz bir Edirne için birlikte çalışmaya, fark yaratmaya davet etti. 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Edirne’deki Sivil Toplum Örgütleri ile kenti hep birlikte temizleyeceklerini duyurdu. Etkinliğin Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Çevre Gönüllüleri Derneği, Türkiye Makine Mühendisleri Odası, TMMOB Odalar Birliği, Edirne Tabip Odası, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, EDOSK Doğa Sporları Kulübü, Bisiklet Kulüpleri ve birçok Sivil Toplum Örgütleri ile beraber düzenleneceğini ifade eden Tanrıkulu, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da dediği gibi; ‘En güzel temizlik kirletmemektir.’ Daha temiz bir dünyada yaşamak istediğimizi 15 Eylül’de hep beraber gösterilim. Bunu hep birlikte yapalım” diye konuştu.

Etkinliğin 15 Eylül Cumartesi Saat: 16.00’da Atatürk Anıtı’nda başlayacağını ifade eden Tanrıkulu, “Bütün Kaleiçi’nin merkezi yerleri ve daha sonra Tunca Nehri’nin kenarını hep birlikte temizleyeceğiz. Aynı zamanda muhtarlarımızla beraber, 24 mahalle muhtarımızın, mahalle halkı ile birlikte çevre temizliği yapmasını istiyoruz. Temizliğin ilk şartı kirletmemek; çöp atılan bir şey değil aslında, çöp toplanan bir şey. Önemli olan şehrimizi, nehrimizi, çevremizi, kirletmemek. Daha az çöp çıkarmak” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Koleji ile Edirnespor’un da bu etkinliğe destek verdiğini belirten Tanrıkulu, “Öğrenciler ve sporcular da bize katkı verecek. Edirne’mizi daha temiz tutmamız, daha az çöp oluşturmamız, daha az plastik kullanmamız gerekiyor. Ve en önemlisi de kirletmememiz gerekiyor.  Kirletmeyelim, Edirne daha temiz kalsın. 15 Eylül’de daha temiz bir çevre için birlikte çalışalım. Fark yaratalım. Bunda sizlerin desteği çok değerli ve önemli” dedi. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.