TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ PLATFORMUNDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Edirne, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun (TKKP) 27. Genel Kurulu'nda dönem Başkanlığı görevi de el değiştirdi. Her dönemde sırasıyla el değiştirilen Dönem Başkanlığı 27. Dönemde Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük tarafından yürütülecek.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ PLATFORMUNDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Edirne, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun (TKKP) 27. Genel Kurulu'nda dönem Başkanlığı görevi de el değiştirdi. Her dönemde sırasıyla el değiştirilen Dönem Başkanlığı 27. Dönemde Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük tarafından yürütülecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ekim 2021 Pazartesi 06:39
TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ PLATFORMUNDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreninde konuşan 26. Dönem TKKP Başkanı İsmail Kumru, dönem başkanlığını, başkanlıktan öte dönem sözcüsü olarak tanımladığını ifade ederek, Kent Konseylerinin yerel hareketler olmasına rağmen, Türkiye’de ciddi sorunlara değindiğini dile getirdi. Kumru, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz burada yürütme Kurulu ve başkanlıkla aslında kolaylaştırıcılık yapıyoruz. Her 6 ayda bir yaptığımız genel kurulun hazırlığını yapmaya çalışıyoruz. Yürütme kurulu ve dönem sözcülüğü bir üst kurul, üst akıl değil. Biz artık teknoloji ve Kent Konseyi mantığı o kadar ilerledi ki kent konseylerinin o genel çerçevesini hepimiz biliyoruz. Burada bu buluşmayı sağlamak için kolaylaştırıcılık yapıyoruz. Dönem içerisinde pandemi dönemi şanssızlığı hissettim. 2 yıl sürdü. Ama şanslıydı çok önemli bir kurula dönem başkanı, kolaylaştırıcı olarak kaldım. 2 yıl süresi içerisinde platformu yaşaması, pandemi sonrası buluşması yönünde de çok gayret sarf etmeye çalıştık ve bugüne kadar geldik. 2 yıl sonra toplanıyoruz Edirne’de. Pandemi süreci gerçekten Kent Konseylerini, sivil toplum kuruluşlarını hareket kabiliyetini çok kısıtladı. Demokrasi sorunumuz var, iklim sorunumuz var, ekonomi sorunumuz var, çocuk meselemiz var, her gün artan kadın cinayetleri meselemiz var. Biz bunları Türkiye Kent Konseyleri platformunda gündemde tutmaya çalışacağız, birlikte ortak akıl oluşturmaya çalışacağız. Bir dostluk, arkadaşlık kentler arası iletişim sağlıyoruz. Bu anlamda şanslı olduğumu farklı kültür içerisinde var olduğumu hissediyorum. Edirne bir mücadeledir. Hiç yeri olmadığı zamanlar kahvede toplandıklarını biliyorum. Recep Başkanım yer imkan verdi. Böyle bir kent konseyi ile mücadele ruhu içerisinde kent konseyine süreci devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun diyorum”

Ardından Konuşan Edirne Kent konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, görevi kendisinin değil, Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına aldığını ifade ederek, “Konseyimizin 2001’lerden başlayan tarihi süreci var. Gerçekten bir ilmikten süzülür gibi fikirlerin ortaklaşması, bunun yerel gönüllü insanlar ve kurumlarla, yerel yönetimlerle beraber toplaşarak, kavga ederek, birlikte olarak güzel şeylerin devamı olarak alıyoruz. Bütün kent konseylerine danışma kurulu kurmalarını öneririm. Fikri takibin devam etmesi için o danışma kurulu bizi yönlendiriyor. Umarım başarıyla yine 6 ay yürütürüz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İsmail kumru, dönem başkanlığı görevini Gökerküçük’e teslim etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.