“HDP BARAJI AŞMALI”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne Milletvekili Adayları Gazetemizi ziyaret ederek, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“HDP BARAJI AŞMALI”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne Milletvekili Adayları Gazetemizi ziyaret ederek, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Haziran 2018 Cuma 11:18
“HDP BARAJI AŞMALI”


HDP'nin Edirne birinci sıra adayı Murat Amil, ikinci sıra adayı Hanım Güzel, üçüncü sıra adayı Serdal Zımba ve İl Başkanı Beşir Belke ile gazetemizi ziyaret etti.

İl Başkanı Belke, Türkiye'nin olağanüstü koşullardan geçtiği bir dönemi yaşadığını belirterek, “Son dönemde biliyorsunuz Dolar aldı başını gidiyor. Bir devalüasyon var ama gizleniyor. Son 1 ay içerisinde TL yüzde 25 değer kaybetti. Ak Parti iktidarı 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama artık yönetemeyecek duruma geldi. Bugün 6 buçuk milyon oy almış bir siyasi irade var ve o siyasi partinin eski Eş Genel Başkanı bugün cezaevinde. Türkiye'yi bırakın Dünya tarihinde bir ilktir bu. 7 aday var bunlardan bizim adayımız Sayın Selahattin Demirtaş 19 aydır cezaevinde. Örneğin biz 75-80 milletvekili alıyoruz, eğer biz baraj altında kalırsak bunların tamamı Ak Parti'ye geçecek. CHP'nin yüzde 30 alması da bir şeyi değiştirmeyecek. Yani ne olursa olsun HDP'nin yüzde 10 barajını aşması gerekiyor” diye konuştu.

HDP Edirne 1'inci Sıra Adayı Murat Amil de, Türkiye'nin ciddi bir kriz altında olduğunu belirterek “Bakıyoruz 100 yıllık bir Cumhuriyet tarihi var ve bizler de bu Cumhuriyet'in savunucularıyız. Evet bir Kürt olabilirim ama bu Cumhuriyeti biz birlikte kurduk. Bin yıllardan beri bu topraklarda birlikte yaşıyoruz ve buna mecburuz. Ülke insanlarında adeta bir kutuplaşma var. Şu anda sokaklarda mahallede siyasi düşüncelerinden dolayı birbirlerine bakamıyor. Biz bu ülkeyi seviyor muyuz, sevmiyor muyuz? Eğer ülkemizi seviyorsak bu ülkenin çıkarları için ne gerekiyorsa onları yapmalıyız. Cumhuriyet tarihinde nasıl Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hepimiz birleştiysek şimdi de birleşmeliyiz. Biz birlikte yaşamı savunuyoruz. Her insanın yaşamını savunuyoruz.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.