HELVACIOĞLU, “KEŞAN’IN GELECEĞİNE İMZA ATALIM”

Keşan Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Saat 15.00’te başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi ve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

HELVACIOĞLU, “KEŞAN’IN GELECEĞİNE İMZA ATALIM”

Keşan Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Saat 15.00’te başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi ve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Temmuz 2022 Pazartesi 06:00
HELVACIOĞLU, “KEŞAN’IN GELECEĞİNE İMZA ATALIM”

Toplantıda Meclis Üyeleri Erhan Engin, Şafak Uslu ve Mehmet Selim Aras mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Yoklamanın ardından sonra gündeme 8 madde daha ilave edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.

İlk olarak “İlçemizde yüksek öğrenim gören öğrenci sayısındaki artış sebebi ile oluşan öğrenci yurdu ihtiyacını karşılayabilmek için mülkiyeti Belediyemize ait Yeni Mahalle 1310 ada, 3 ve 4 numaralı parsellerde bulunan toplam 21 bin metrekarelik arsalar üzerinde öğrenci yurdu yaptırılması amacı ile yapı modelinin belirlenmesi gerekmektedir.Söz konusu iş için proje ve ihale dosyası hazırlanması gerektiğinden yapı modelinin kat karşılığı inşaat yapım işi, arsa karşılığı inşaat yapım işi vb. yöntemlerin hangisiyle yapılacağının belirlenmesi için ilgili komisyonlara havale edilmesi hususunun Meclisçe görüşülmesidir.” maddesi ele alındı.

Madde hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, “Belediyemizin 21 dönümlük bir arazisi var. Üniversiteye yakın diye bu arsamıza bir proje yakıştırdık. Projemizin çalışmasını Ankara’da gerçekleştirdik. Keşan’da şu anda 3 bin üniversite öğrencisi eğitim hayatına devam ediyor. Hedefimiz bu sayıyı 5 bine yükseltmek. Bunun için girişimlerimiz var. Yeni bölümler açıldı. Gastronomi bölümünün gelmesini sağladık. Sağlık bilimlerinde artışlar var. Meslek yüksek okulunda güncel bölümlerin açılması için çabalarımız var. Ancak öğrencilerimizin yurt sorunu var. Yurt krizi var. Bu konuda biz de çalıştık. 21 dönümlük arsamızın %40’ına yurt yaparsak %60’ına sosyal konut yaparsak 300 kişilik yurdumuz oluyor. Bu kararı alıp, inşaatı yapmadan ilgili bakanlığına sunarsak bizle 15 yıllık anlaşma yapacaklar ve öğrenci başına 800 TL bedel ödeyecekler. Öğrencilerimizin çoğu ikamet ettiği illerin dışında üniversite okuyor. Gelin tarih yazalım, Keşan’a yurt kazandıralım. Bunu başarmamız lazım. Bunun siyaseti yok. Bu arsayı bir yatırım yapmak için sattırtmadınız gelin şimdi bir tarih yazalım, Keşan’ın geleceğine imza atalım.” dedi.

Grup başkanlarının madde ile ilgili görüş bildirmesinin ardından madde oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra görüşülen “İlçemizde 17-18/09/2022 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Keşan Belediyesi 1.Saros Yarı Maratonunda başarılı olarak dereceye girecek olan sporculara Belediyemizce toplam 48.000.00TL nakdi ödül verilmesi konusunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasıdır.” maddesi ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ve Meclis Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yaptığı bilgilendirmenin ardından oy birliği ile kabul edildi.

“KEŞAN HALKININ 150 BİN TL’SİNE TAKILDIM”

Meclis toplantısı; “2022 yılında dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan küresel ekonomik kriz sebebiyle üyesi olduğumuz ‘Trakya Belediyeler Birliği’nden üyeliğimizin sonlandırılması hususunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasıdır.” maddesinin görüşülmesiyle sürdü.

Söz konusu maddenin daha önce de Meclis’e geldiğini hatırlatan Mustafa Helvacıoğlu, “Bu birliğe 150 bin TL üyelik bedeli ödüyoruz. İçim acıyor. Keşan’da 150 bin TL’lik yardım yapalım. Bu 150 bin TL’de gözüm kalıyor. Edirne Belediyesi, İpsala Belediyesi, Enez Belediyesi birlikten ayrılmış. Biz neden kalıyoruz bilmiyorum. Yine meclisimizin oyuna sunacağız. Keşan halkının 150 bin TL’sine takıldım. Birliğin bir faaliyet yok. Neden üyeyiz bilmiyorum.”

Madde ile ilgili grup başkanlarının görüşlerini açıklamasının ardından yapılan oylamada, Trakya Belediyeler Birliğiüyeliğinin sonlandırılması hususu oy çokluğu ile ret edildi.

“MUHALEFET YAPMAYI HİZMET YAPTIRMAMAK OLARAK ALGILAMAMALIYIZ”

Toplantının devamında; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınan 30.06.2022 gün ve 27499 sayılı yazıya istinaden dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı yükselen fiyat artışları ile karşılaşılması ve Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenleneceğinden Özel Kalem bütçesinde bulunan gider kalemleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçesinde bulunan ilgili gider kalemlerine Ek Bütçe tanımlanması hususu ele alındı.

Madde ile ilgili söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “Tüm Türkiye’de ek bütçeler veriliyor, neden sadece Keşan’da özel kalem ve kültür işlerine ek bütçe verilmiyor.? Bunu bir daha masaya yatırmamız lazım. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz; temsil ve ağırlama, tören, fuar, organizasyon, tanıtım, resmi bayramlar, şenlikler, 100. yıl etkinliklerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramımızı, spor etkinlileri yapıyor. Spor kulüplerimize destek oluyor. Ek bütçe tanımlamayarak bu saydıklarımıza kilit vuruyoruz. Özel kalem; kimseye plaket yaptıramayacak mıyım, hediye alamayacak mıyım? Belediyeyi neden aciz hale getiriyoruz? Türkiye’de böyle başka bir belediye yok. Vicdanı siyasete teslim etmeyelim. Keşan bir bütün ve Keşan için atılacak adımlara çelme takmak anlayışımız olmasın. ‘Belediyeyi zorda bırakalım’ anlayışında olmayalım. Birlikte hareket edelim. Kendiniz ile çelişmeyin lütfen. Geçen ayki mecliste uluslararası satranç turnuvası yapalım, gençlerimize ödül verelim dedik, siz de onayladınız. Bütçe yok nasıl onaylıyorsunuz, nasıl yapacağız? Siyaseti hizmete dönüştürmemiz lazım. Muhalefet yapmayı hizmet yaptırmamak olarak algılamamalıyız. Bu Keşan’a yazık oluyor.” dedi.

Grup başkanlarının görüş bildirmesinin ardından madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra görüşülen, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 19.08.2021 tarihli yazısı ile ‘Keşan Kent Müzesi Restorasyon ve Teşhir Tanzimi’işinin gerçekleştirilmesine ilişkin iş birliği yapılması yönünde protokol yapılması Makam Oluru ile uygun görülmüştür. Protokol kapsamında gönderilen 4.000.000.00TL maddi hibenin kabulünün yapılması”, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü (Mali Destek Şube Müdürlüğü)’nün 27.04.2022 tarih ve E-2441899 sayılı yazısı ile 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Edirne ili Keşan ilçesinde ‘Keşan Çocuk Festivali’ adlı projemize Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 80.000.00TL maddi hibenin kabulünün yapılması hususunun Meclisçe görüşülmesi” ve “Üyesi bulunduğumuz Tarihi Kentler Birliği’nin üye belediyelere sahip olduğu kültürel mirası koruma, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarılmasına  katkıda bulunmak amacıyla 2005 yılında hayata geçirdiği ‘Bin Günde Bin Eser Hibe Projesi Yardımı’ programı kapsamında 23.11.2022 tarihinde ‘Keşan Kent Müzesi İç Tefrişat ve Tanzim Projesi (Eski Devlet Hastanesi Yeniden İşlevlendirme) adıyla yaptığımız başvurumuz, Tarihi Kentler Birliği’nin 10.02.2021 tarihli yazısıyla 35.000.00TL destek almaya hak kazanmıştır.’ ‘Bin Günde Bin Eser Hibe Projesi Yardımı’ programı kapsamında verilecek olan maddi hibenin kabulü” oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında ise Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar Projesi’nin uygulanması için 2020/152 sayılı Meclis kararı ile verilen 559.194,00TL tutara ilave olarak 1.683.012,64TL tutarındaki toplam eş finansmanının sağlanmasına, Trakya Kalkınma Ajansının bu proje için ödeyeceği 2.500.000,00TL 045209 Gelir kodlu diğerlerinden alınan proje yardımları gelir kalemine kaydedilmesi, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama ve Engelsiz Keşan Projesi’nin uygulanması için 2021/157 Sayılı Meclis kararı ile verilen 700.829,58TL tutara ilave olarak 966.000,60TL tutarındaki toplam eş finansmanının sağlanmasına, Trakya Kalkınma Ajansının proje için ödeyeceği toplam 2.400.000,00TL’nin 045209 Gelir Kodlu diğerlerinden alınan proje yardımları gelir kalemine kaydedilmesi, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama konularında Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na oy birliği ile yetki verildi.

Meclis toplantısında daha sonra Paşayiğit Mahallesi Yıldız Tepe Mevkii 338 parselde kayıtlı ve 3305 parselde kayıtlı olmak üzere toplam 16.850.00m2 taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre 10 yıla kadar ihaleye çıkartılması konusunda oy birliği ile Belediye Encümenine yetki verilirken, Keşan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen yazılı talep doğrultusunda mülkiyeti Keşan Belediyesi’ne ait olan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 171 ada 1 parselde kayıtlı ve üzerinde eğitimin halen devam ettiği İnönü İlkokulu’nun bulunduğu 7234,60m2 arsanın Milli Eğitim Bakanlığı’na 25 yıllığına ücretsiz tahsis edilmesine ait komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında, Yukarı Zaferiye Mahallesi 29 Ekim Cumhuriyet Caddesi 226 ada 3 parselde kayıtlı Engelliler Parkı’nın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılması yetkisi Belediye Encümenine oy birliği ile verilirken, S.S. 129 No.lu Paşayiğit Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 04.07.2022 tarihli toplu taşıma ücretlerine zam yapılması konulu dilekçesi ile Zabıta Müdürlüğü’nden alınan 07.07.2022 gün ve 27860 sayılı yazıya istinaden Keşan Belediyesi  iştirak  şirketlerinin  işletmiş olduğu Parkomat, yol üzeri ücret ile açık ve kapalı otopark ücretlerinin güncellenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda son olarak S.S. 99 No.lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin şehir içi ulaşım zam taleplerine ait Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen komisyon raporuna göre; S.S. 99 No.lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ücret tarifesi; öğrenci 4,5 TL, sivil 7 TL olarak güncellendi.

15. maddenin karara bağlanmasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 1. Birleşimi sona erdirdi.

“2016 YILINDA 435 BİN TL’YE KİTAP HAZIRLANMIŞ”

Daha sonra Keşan Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin tanıtıldığı kitaplar hakkında bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, “Meclis Üyemiz Ferdiun Tümer’inde araştırması var, araştırması da doğru. Ayrıca konubasına yansıdı. Bize sorsaydı daha iyi olurdu. Keşan Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin tanıtım kitabı. Geçmiş dönemde de bu tip dergiler, kitaplar var. Biz de 3 yıl sonra yaptık. Doğrudan temin ile gerçekleştirdik. Seçimlerde şahsım ‘Bunları yapacağım’ diye yola çıktım. Kitap biraz kalın olmuş. Anlaşılan çok işler olmuş, içi birilerini rahatsız etmiş. Bunu söylemeliyim. Bunlar olağan işler ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla halkımıza kitapları dağıtıyoruz. Doğru ve şeffaf çalışıyoruz. Veremeyeceğimiz hesap yok. 2016 yılında 435 bin TL’ye kitap hazırlanmış. Biz bir doğrudan temin ile yaptırdık. Bütün belediyeler yapıyor. Geçmiş dönem belediye başkanım Mehmet Ağabeyim de yapmış.”

Keşan Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi 26 Temmuz 2002 Salı günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.