HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

12 Mayıs Hemşireler günü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi. 

HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

12 Mayıs Hemşireler günü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenlendi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mayıs 2022 Cuma 06:20
HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI



Hemşireler günündü Atatürk Anıtında çelenk töreni gerçekleştirildi. Anıta, sağlık kuruluşlarının çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 
Törene Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol, Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Ali Selvi, Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Selma Heves, çok sayıda hemşire ve sağlık personeli katdı.
T.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol burada yaptığı konuşmada, zorlu bir pandemi sürecini yaşadığımızı hatırlatarak, “Her ne kadar pandeminin yoğun ve yıkıcı etkilerinin olduğu günleri atlatsak da bu etkiler halen azalarak da olsa devam etmekte” dedi.
Covid-19 pandemisinin, aslında herkese birşeyleri öğrettiğini dile getiren Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayatımıza uzaktan çalışma, online eğitim gibi yenilikler getirdi ve bunlara hızla adapte olmak durumunda bıraktı. Ama bu zorlu süreçte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok yıpranan grup maalesef sağlık çalışanları oldu. Koruyucu giysilerle uzun ve yorucu mesai saatleri geçirdiler. Virüse yoğun şekilde maruz kaldıkları için enfeksiyonu birkaç kez geçirenler oldu. Ailelerine ve yakınlarına virüsü taşıma korkusu içinde yaşadılar ve maalesef en acısı da yaşamlarını kaybederek aramızdan ayrılanlar oldu. Bu özel günde aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarını saygı ve rahmetle bir kez daha anıyor, bu uğurda mücadele eden ve bugünleri ulaşmamızda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
“HEMŞİRE, SEVGİ VE ÖZVERİNİN ADI OLMUŞTUR”
Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Ali Selvi de yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin  önemine vurgu yapmak için Hemşireler Gününün kutlandığını bildirdi. Selvi, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemizde modern anlamda hemşirelik mesleği, Safiye Hüseyin Elbi öncülüğünde 1900'lü yılların başından itibaren yapılmaya başlanmış, tarihi çok eskilere dayanan temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceriyle yol bulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek ilerlemesiyle geçmişten önemli günümüze aşamalar tip biliminin kaydetmiş, de sağlık çok sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelik mesleğinin felsefesi; sevgi, yardım ve bakıma dayalı hizmet ile temel odağı her zaman insan olmuştur. Türk insanı bu kutsal mesleği icra edenlere hemşire kavramı ile hitap ederek, adeta bir kız kardeşi olarak görmüştür. Hemşirelerimiz de hastalarımıza ve yakınlarına umut ve yaşam sevinci kazandırarak ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat, ilgi ve bilgilerini esirgemeyerek karşılık vermişlerdir. İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak ülkemizin her köşesinde toplumumuzun sağlığına kavuşması için mücadeleye devam eden, özellikle sahada amansızca mücadele ederek sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olduğunu ispat eden; sevgi ve özverinin adı olan hemşire arkadaşlarımın, güçlü hemşirelerin yetişmesine katkı sunan değerli akademisyen hemşirelerin ve geleceğin teminatı olan sevgili hemşirelik öğrencilerinin "12 Mayıs Dünya Hemşireler" günü ve Hemşirelik Haftasını tebrik ediyorum.”
Yoğun bir katılımın olduğu kutlamaların en sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.