HEMŞİRELERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Trakya Üniversitesi’nde görev yapan ve yıl içerisinde hayatını kaybeden 2 hemşire için Trakya Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri tarafından yapılan bahçe, Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında hizmete açıldı.

HEMŞİRELERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Trakya Üniversitesi’nde görev yapan ve yıl içerisinde hayatını kaybeden 2 hemşire için Trakya Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri tarafından yapılan bahçe, Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında hizmete açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mayıs 2019 Salı 08:07
HEMŞİRELERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hemşirelik Haftası Trakya Üniversitesi’nde örnek bir davranışla kutlandı. Trakya Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri tarafından, yıl içerisinde kaybedilen 2 hemşirenin anısına Psikyatri Bölümü’nde düzenlenen bahçe dün hizmete açıldı. Bahçe içerisinde bulunan kamelyaya ise, hayatını kaybeden hemşirelerden Nurhan Kalender’in ismi verildi. Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleştirilen açılış törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da katılım gösterdi.

ELMAS: “ANILARINI YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Trakya Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Saadet Elmas, burada yaptığı konuşmada, “Burada bulunan bütün arkadaşlarımızın hemşirelik haftasını kutluyorum. Geçen yıla kadar klasik tarzda, kapalı alanlarda sorunlarımızın dile getirildiği toplantılar yapıyorduk. Fakat arkadaşlarımla birlikte aldığımız kararla kurumumuza kalıcı eserler bırakmaya karar verdik. Geçen yıl Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun bahçesinde bir hatıra ormanı oluşturduk. Yine aynı etkinlikler çerçevesinde 2019 yılında Trakya Üniversitesi Hemşireleri adına Genel Cerrahi Servisinde oda döşettik. Bu yıl iki kaybımız var. Arkadaşlarımızın anısını her zaman yaşatmak istiyoruz ve bu doğrultuda mesajlar da vermek istiyoruz. İki adet kermes düzenledik ve tamamen kermes gelirleriyle kaybettiğimiz iki arkadaşımız adına kalıcı iki eser bırakmak istedik. Dayanışmayı da göstermiş olduk. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızın emeği var bu projede. Psikiyatri bölümümüzün bahçesini de hastalarımızın kullanması için çiçeklendirdik. Yaptırdığımız kamelyaya aramızdan ayrılan Nurhan Kalender ismini çaktırdık. Ruhu şad olsun.” dedi.

TABAKOĞLU: “GÜZEL UYGULAMALAR YAPIYORLAR”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, “Tüm arkadaşlarımın hemşireler haftasını kutlarım. Sağlık ordusunun çok önemli neferleri hemşirelerimiz, ebelerimiz; 7 gün 24 saat hiç bıkmadan usanmadan çok fedakârca çalışıyorlar. Hastalar biliyorsunuz dertli insanlardır. Onlara mümkün olduğu kadar bu hastalık zamanlarında yardımcı olmaya çalışıyorlar. Oldukça kutsal görevleri var. Onlar için ne yapsak azdır. Trakya Üniversitesinde olsun, diğer hastanelerde olsun verdikleri çabalardan ötürü hepsini kutluyorum. Başhemşiremizin ve değerli ekibinin çok güzel uygulamaları olmaya başladı iki yıldır. Geçen sene orman oluşturdular. Bu yıl ise burada emek vermiş iki hemşiremizin anısına, onların adlarını yaşatmak için güzel uygulamalar yapıyorlar.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, kamelya ve düzenlenen bahçenin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.