"HER TÜRLÜ ZULME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ!"

TBMM KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, mülteci konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"HER TÜRLÜ ZULME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ!"

TBMM KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, mülteci konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mayıs 2022 Pazartesi 06:00
"HER TÜRLÜ ZULME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ!"

AK Parti’nin kurulduğu ilk günden beri insanlık ve barış için önemli adımlar attığını belirten Aksal; “Bazı konular vardır ki siyasi ve ideolojik tartışmaların ötesinde bir vicdani sorumluluk gerektirir.Dil, din, ırk ayrımı yapmadan dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme uğrayan kim varsa iktidarımız süresince yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü insanlık onuru ve yaşam hakkı bizim için siyasete malzeme edilemeyecek kadar siyaset üstü bir konumdadır.Böylesine hassas bir konu üzerinden, provokasyon yaratmak hiçbir vicdana sığmaz.Cumhurbaşkanımız daima bu vicdani sorumlulukla hareket etmektedir. 1 milyon mülteci için açıklanan dönüş projesinden sonra ırkçılık provakasyonları baş gösterdi. Bu milleti çatışmaların ortasına atmak için her türlü yolu deneyenleri Türk Milletinin vicdanına sevk ediyoruz.” Dedi.

Katıldığı televizyon programında mültecilere ilişkin sıcak gündemi değerlendiren Aksal, şunları kaydetti:

“Siyaseten bir yerlere gelmek için mülteci konusunu gündeme getiriyorlar.Bütün dünya ortadoğudaki savaşlarda kör sağır dilsizi oynarken Ukrayna’daki savaş mağdurlarına ten rengi göz rengi ile ayrımcılık yaparak, sarı saçlı mavi gözlü savaş mağdurlarına kapılarını açtılar.Biz Türkiye olarak her milletten insana kapılarımızı açtık.Kimse ülkesini terketmez istemez Allah kimseyi evsiz vatansız bırakmasın.Bu insanlar savaştan kaçıp geldiler.

Ben Edirne Milletvekili olarak Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin maruz kaldığı zulmü ve şiddeti yakinen biliyorum.Böyle bir durumdan fayda sağlamak isteyenler var. Ama bizim milletimiz aklı selimdir, bu kişilere prim vermeyecektir.İnsan olmanın büyük devlet olmanın sorumluluğuyla bize sığınan herkese kapımızı açtık. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı proje ile de gönüllü geri dönmek isteyenler için gerekli desteği devletimiz ve hükümetimiz olarak vereceğiz.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.