“YAZI BEKLERKEN”

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi lisansüstü öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan Gençlik Haftası’nı, “Yazı Beklerken” isimli sanal sergiyle kutluyor.

“YAZI BEKLERKEN”

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi lisansüstü öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan Gençlik Haftası’nı, “Yazı Beklerken” isimli sanal sergiyle kutluyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Mayıs 2021 Cuma 06:45
“YAZI BEKLERKEN”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün öncülüğünde, 38 lisansüstü öğrencisi, Gençlik Haftası etkinlikleri dolayısıyla, özel bir sanal sergiye imza attı. Milli mücadelenin fiilen başladığı, hedefe varan yolda atılan ilk adım olan 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi lisansüstü öğrencileri Ataman Oğuz, Aysel Barış, Bahar Önal, Banu Özkan, Betül Sarısu, Buse Fulürya, Büşra Meydan, Cansın Eryılmaz, Cansın Eryılmaz, Çağrı Cengizoğlu, Duygu Ertaş, Fahri Çağdaş, Figen Şahan, Giray Coşkun, Gülfer Yağmur Hayta, Gülşen Aydemir, Hakan Güven, Kaan Sarı, Kader Öztürkmen, Kübra Yıldız, Melih Can, Merve Çiftçi, Metin Özgör, Muhammed Ali Özer, Nur Sultan Yıldırım, Özgür Tunca, Rabianur Turhan, Sedanur Şimşek, Seher Özcan, Serhat Biltekin, Sevda Şimşek, Seyide Aydemir, Sinem Korkut, Şeyda Yılmasın, Tolga Boztoprak, Tolga Nuray, Turan Muradova katılımıyla sanal ortamda bir araya getirilen 38 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Gençlik Haftası’nın, gençlerin serbest zamanlarında yaptığı sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla her yıl kutlandığına dikkat çekerek, sanatın mesafe tanımayacağını göstermek istediklerini belirten Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı bu günü, geleceğimizin teminatı gençlere armağan etmiştir. Her yıl, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını içine alan ve Gençlik Haftası olarak kutladığımız bu haftayı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Resim ve Heykel bölümlerinde lisansüstü eğitim gören 38 öğrencimizin ‘Yazı Beklerken’ temasıyla hazırladığı eserlerden oluşan sergiyle kutluyoruz. Aziz milletimizin ve geleceğimizin temeli tüm gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ı Kutlu olsun. Bu vesileyle sergiye katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

“Yazı Beklerken” Lisansüstü Öğrencileri Karma Sergisi, 19-31 Mayıs 2021 tarihlerinde youtube.com/tugsf ve sanalsergi.trakya.edu.tr adreslerinden sanatseverler tarafından izlenebilecektir.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.