HIZLI TREN MÜJDESİ !

HIZLI TREN MÜJDESİ !

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2017 Perşembe 09:33
HIZLI TREN MÜJDESİ !

İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı toplantılarında meclise sunulan rapora göre Hızlı Tren Projesi’nin kesin programa alındığı ve yılbaşından sonra ihalesinin yapılacağı bildirildi.

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantıları 2’nci Oturumu’nda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu ‘İlimizin Avrupa’ya Açılan Demiryolları hk.’ konulu raporu meclise sundu. Komisyon demiryolları hakkında yaptığı araştırmaların yanı sıra bir müjdeli haberi de aktardı. Raporla ilgili araştırmaları sırasında Hızlı Tren Projesi’nin başlamak üzere Vegabet olduğunu ve kesin programa alındığını belirten Komisyon Başkanı Özcan Soyupak; “Yılbaşından itibaren: Halkalı-Çerkezköy hattı ile Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı ihaleleri gerçekleşiyor. Yeni yapılacak hızlı tren hattı tamamen yeni bir güzergah üzerinde yapılacak olup, seyahat hızı 200 km, seyahat süresi de 1 saat 35 dakika olarak tespit edilmiştir. En az üç yıl sürecek proje bitiminden itibaren de 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecektir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.