HIZLI TRENDE AKSAMA YOK

                İl Koordinasyon Kurulu, Edirne Valisi Günay Özdemir’in başkanlığında Devecihan  Kültür  Merkezi’nde  toplanarak gündemindeki konuları görüştü. Vali Özdemir yağışların  hizmeti aksattığını söyledi.  Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım, hızlı tren projesinde aksama olmadığını belirtti. 

HIZLI TRENDE AKSAMA YOK

                İl Koordinasyon Kurulu, Edirne Valisi Günay Özdemir’in başkanlığında Devecihan  Kültür  Merkezi’nde  toplanarak gündemindeki konuları görüştü. Vali Özdemir yağışların  hizmeti aksattığını söyledi.  Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım, hızlı tren projesinde aksama olmadığını belirtti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2018 Çarşamba 09:03
HIZLI TRENDE AKSAMA YOK

       Vali Özdemir’in başkanlığında Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ve Planlama Müdürü  Hasan Altınok’un yaptığı toplantıya  daire  ve bölge müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Özdemir,”Kuruluşlarımızca Valiliğimize gönderilen raporlara göre, İmlimizde  kamu kuruluşlarımızca 2018  yılı yatırım  programlarında  küçük, orta ve  büyük ölçekli 497 proje yer almaktadır.

                Bu projelerin toplam bedeli  yaklaşık 4,8 milyar  TL’yi bulmaktadır  Bu projeler için  önceki yıllarda bir milyar 271 milyon  TL harcanmış 2018 yılında  da 794 milyon  TL ödenek  kullanılması öngörülmüştür.

                Birinci yatırım dönemi içinde  yapılan çalışmalar dahilinde 142 milyon TL harcama yapılarak,%18 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

                İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde 2018 yılının birinci döneminde yapılan yatırı harcamaları 118 milyon TL’sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir.

 Merkezi idare kuruluşlarımızın  bu harcama miktarı  ile sağladıkları  nakdi gerçekleşme  düzeyi%17’dir.

                Yerel yönetim kuruluşlarımız ise 24 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak, %28’lik bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır.

                Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan  bu yatırım harcanmaları sonucu 2018 yılı birinci  döneminde , kamu kuruluşlarımızın programlarında  yer alan 497 projenin  68 tanesi  bitirilmiş 217’sine ise  Betorder henüz başlanmalaştır. Bu yıl kar ve yağmur nedeniyle işlerimiz yavaştı inşallah bundan sonra hızlanacağız.  Köy- Des projeleriyle ilgili kaymakam arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar bunun için paramız da geldi. Onu da inşallah bu hafta içinde netleştireceğiz” dedi

                Toplantıda söz alan Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım hızlı Tren ihalesi konusunda bilgi verdi. Yıldırım, kontrollük ihalesinin 16 Mart'ta yapıldığını belirterek; “ Bu ihale sonuçlandı. Yapım ihalesinde tarih olarak eylül ayı olduğu konusunda bize bilgi iletildi. Şu anda yol ile ilgili istimlak çalışmaları devam ediyor. Yol iki etap halinde yapılacak Parkurda 148,5 kilometrelik bölümde   57 köy 4147  parsel bulunmaktadır Bu konuda çalışmalar sürüyor. Şu anda Babaeski ilçesinde görüşmeler sürüyor. Burada 330 parselle ilgili uzlaşma sağlandı. Bu konuda 2 bin tebligat çıkarıldı. Şimdi Kavaklı köyünde istimlak çalışmaları devam ediyor” dedi 

                HIZLI TREN SÜRECİNDE AKSAMA YOK

                Hızlı tren sürecinde bir aksama olmadığını belirten Yıldırım, “  Bu proje ile ilgili yanlış bilgileri düzetilmesi  amacıyla  bilgi vermek istiyorum. Bu projeyi DDY Genel Müdürlüğü yapmıyor. Bu projeyi Ulaştırma Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yapıyor. İhaleyi de onlar yapıyor. Demiryolları sadece yapıldıktan sonra işletme sürecinde dâhil olacak.

     Şu anda İhale sürecine girildi diyebiliriz. Projenin iptali söz konusu değil. Birinci bölge müdürlüğümüzün 19 milyon 169 bir 321  lira  bölgemiz için  önceki yıl harcamaları 4 milyon 698 bin liradır . 2018 yılı  ödeneği 4 milyon 453 bin liradır. Bu ödeneği tamamı gelmiştir. Bugün harcanan miktar 104 bin liradır. Bunun çok düşük olduğu bilinmektedir fakat ödeneğin yeni gelmesi nedeniyle harcanamamıştır. Daha sonraki Koordinasyon Kurulu toplantısında bu rakamlar yükselecek işi tamamlanma oranı artacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.