İBA, “EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZDİR”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba AK Parti Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal'ı eleştiren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın açıklamalarına cevap verdi. Belgin İba,  hizmet konusunda kendi kendilerine yarıştıklarını ifade ederek, “Yarışmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızda da seçim odaklı çalışmıyoruz. İnandığımız yolda ve inandığımız şekilde çalışıyoruz. En büyük gücümüz de çalışkanlığımız ve kendimize olan güvenimizdir” dedi.

İBA, “EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZDİR”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba AK Parti Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal'ı eleştiren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın açıklamalarına cevap verdi. Belgin İba,  hizmet konusunda kendi kendilerine yarıştıklarını ifade ederek, “Yarışmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızda da seçim odaklı çalışmıyoruz. İnandığımız yolda ve inandığımız şekilde çalışıyoruz. En büyük gücümüz de çalışkanlığımız ve kendimize olan güvenimizdir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ekim 2021 Cuma 06:56
İBA, “EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZDİR”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba AK Parti Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal'ı eleştiren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın açıklamalarına cevap verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Çapoğlu, İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Gökhan Balta ve Mustafa Çınarkök, Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz ile birlikte bir otelin salonunda basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı İba,  iki yılılk görev süresi boyunca yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. İba yapılan hizmetlerin bir kısmı hakkında şu bilgileri verdi:

“Hıdırlık Tabyalarımız bitti çok yakın zamanda önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı planlıyoruz. Bir taraftan Makedonya Kulesi’nin ihale hazırlıkları yapılıyor. Bunlar da Kültür Bakanlığımızın projeleri. Edirne’de Son 2 yılda saymakla bitiremeyeceğimiz kadar yatırım yaptık yapmaya da devam ediyoruz. İlçelerimize baktığımızda Havsa’da 2 güzel haber aldık. Havsa’nın en büyük temel sorunlarından birisi Havsa Deresi. Havsa Deresi’nin ıslahı da çok önemli. Yıllardır taşkınlarla anılan bir yerdi. Projesi çiziliyor. Önümüzdeki günlerde oraya da başlıyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucunda iç gümrükleme ile ilgili müjdeyi de aldık. İnşallah iç gümrüğümüzün de önümüzdeki aylarda yapımına başlayacağız. İlçelere bakıldığında Uzunköprü’de belki son yılların en çok yatırımını yaptığımız ilçelerden birisi olduğunu görüyoruz. En son 200 yataklı devlet hastanemiz başladı hızla ilerliyor. Geçtiğimiz ay Uzunköprü’yü trafiğe kapatıp tadilatına başladık. Bu Uzunköprülülerin yıllardır en büyük isteğiydi. Her gittiğimizde bu konuyla ilgili istişarelerde bulunuyorduk. Uzunköprü’nün tadilatı başlarken hemen yanında da bir yol yaptık. Meriç ve Uzunköprü arasındaki ticaretin akışının değişmemesi için. Uzunköprü’de huzurevi, halı saha, yüzme havuzu, stadyumun yenilenmesi, kapalı spor salonu, iletim kanalı. Onlarca projemiz devam ediyor. Uzunköprülülerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Keşan’da Trakya’nın en büyük hayvan barınağını yaptık. Yaklaşık 2 yılda 30 km yol, 30 km kaldırım yaptık. Kent müzesi, kültür sanat merkezi, Keşan OSB’nin tüzel kişilik kazanması gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Lalapaşa’da TOKİ konutlarına başladık. Yine doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Enez’de deniz gümrük kapısı, fatih camii restorasyonu gibi birçok çalışmamız var.

GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ CAN SİPER ÇALIŞIYORUZ

Esetçe’de gençlere verdiğimiz sözü tuttuk. Orada spor salonu, basketbol sahası, içme suyu deposu. TOKİ ihalesini de önümüzdeki günlerde yapacağız. Subaşı’nda doğalgaz çalışmaları başladı. Yenikarpuzlu’da doğalgaz çalışmaları başladı. Yenimuhacır’da sıcak asfalt çalışmaları ve köprünün genişletme çalışmaları tamamlandı. Beldelerimizde de aynı hızla devam ediyoruz. Tüm belediye başkanlarımız birbiriyle yarışıyorlar. Göreve geldiğimiz günden beri can siper çalışıyoruz. Bu konuda asla teveccüh göstermeyeceğiz. Çünkü 1 saatimiz bile boş geçmiyor.”

PEKCANLI’YA CEVAP VERDİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Milletvekili Fatma Aksal’a yönelik yaptığı açıklamalarla ilgili cevap da verdi. Aksal, bu konuda şu açıklamalar yer verdi:

“Pekcanlı bir açıklama yapmış. Vekilimize hitaben kendi paranızla mı yapıyorsunuz demiş. Cebimizden harcamıyoruz. Ama biz de onlara şunu soruyoruz? Siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz? Bir suçlayıcı bu konuyla ilgili bir sürü iddialar ortaya attılar. Alt yapı çalışmalarını durdurduğumuzu söylediler. Bu projeye destek veren biziz. Neden alt yapı çalışmalarını durduralım. Böyle bir şey asla yok. Onların açıklamalarından sonra genel müdürümüz ile görüştüğümüzde biz alt yapı için 170 milyon lira destek sözü verdik. Bunun 157 milyon lirasını kullandırdık. 13 milyon liraları da içeride kullanma hakları saklıdır diye bir cevap aldık. Bir durdurma ya da engelleme asla yok. Biz de onlara diyoruz ki gerekli desteği verdik. Ama Edirne’nin hali ortada.

SÜREKLİ VATANDAŞLA İÇ İÇEYİZ

Çalışmadığımızı ve köylere gitmediğimizi söylemişler. Herhalde onların2 yılda köylere gittiği kadar biz 1 günde o kadar köy ziyaretine gitmişizdir. Saysak, 10-15 köye gitmemişlerdir. Sürekli vatandaşla bir arada ve iç içeyiz. Biz de şunu merak ediyoruz. Siz hangi parayla bu alt yapıyı yapamıyorsunuz. Biz her zaman olduğu gibi kendimizle yarışıyoruz. Yarışmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızda da seçim odaklı çalışmıyoruz. İnandığımız yolda ve inandığımız şekilde çalışıyoruz. En büyük gücümüz de çalışkanlığımız ve kendimize olan güvenimizdir. Bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

ALTYAPI KONUSUNDA SÜREKLİ ŞİKAYETLER ALIYORUZ

Belgin İba, Edirne Belediyesi tarafından yapılan Alt Yapı çalışmaları konusunda halktan sürekli şikayetler aldıklarını da belirterek, şunları söyledi:

“Altyapının doğru yapılmadığı ile ilgili vatandaşlarımızdan onlarca şikâyet aldık. Sosyal medyadan bununla ilgili yazılar yazıldı. Bu teknik bir sorumluluktur. Bu işin başında kontroller vardır. Bu konuyla ilgili eleştirdiğimizde ve iller bankası ile görüştüğümüzde de iller bankasının kontrolünde iş devam ediyordu. Şuanda yapılan işler iller bankasının kontrolünde devam ediyor. Ama eksik veya yanlış var mıdır bilemeyiz. Bu konuyla ilgili bir yanlış varsa bunu mutlaka bu işin kontrolünü yapanlar tespit edecektir. Çok şikâyet var. Bizler de bu şehirde yaşıyoruz. Sokakların hali ortada.

KÖY YOLLARI EDİRNE’NİN YOLLARINDAN İYİ

Sayın Pekcanlı köy yollarından bahsetmiş. Köy yolları Edirne’nin yollarından çok daha iyi durumda.  Kendileri köylere gitmediği için bilmiyorlar herhalde. Bir gezsinler köylerimizin yolları Edirne’den çok daha iyi durumda. Biz yapımın sürecinde şunu biliyoruz. Elbette ki alt yapı çalışmalarında yollar kazılacaktır. Kazılmadan yapılması mümkün değildir. Burada sorun olan yolların kazılması değildir. Biz bu işin yapılışı ile ilgili bilgilendirilmediğimiz için yapılış süreci ile ilgili. Bir bakıyorsunuz kendi bulunduğumuz caddede partinin önünde 3 gün su akmadığını duyduk. Bir bilgilendirme yapılabilir. Vatandaşa 3 gün su akmayacak denilebilir. Bu kadar uzaması ve yapılan yerlerin tekrar çökmesi teknik konular ama tüm Edirnelileri rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız ediyor.”

İba, basın açıklamasına İpsala İlçesinde doludan zarar gören üreticiye ellerinden gelen desteği yapacaklarını da açıklayarak, basın toplantısına son verdi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.