“İHTİYAÇ OLURSA SAHNEYE ÇIKABİLİRİM”

Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın NACE sisteminde yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Altunhan, daha önceden aday olmayacağını söylediğini ancak ihtiyaç olursa sahneye çıkabileceğini dile getirdi.

“İHTİYAÇ OLURSA SAHNEYE ÇIKABİLİRİM”

Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın NACE sisteminde yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Altunhan, daha önceden aday olmayacağını söylediğini ancak ihtiyaç olursa sahneye çıkabileceğini dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ekim 2017 Cuma 10:44
“İHTİYAÇ OLURSA SAHNEYE ÇIKABİLİRİM”

    Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, düzenlediği basın toplantısında; “ Bugün Edirne Ticaret ve sanayi Odası'nın NACE sisteminde yapılan değişiklik konusunda açıklama yapacağım. Bilindiği gibi Ticaret Odası seçimleri yapılacaktı. Bu seçimler 6 ay ertelendi. Bu süre zarfında oda yönetiminin karşısında yer alan grup herhalde çok iyi çalıştı. Yönetim bunun farkına vardı. Baktılar ki bir daha seçilmeleri mümkün olamayacak. Bunu engellemek için NACE sisteminde değişiklik yapılmasına karar verdi. Yönetimin böyle bir değişikliğe neden gerek duyulduğunu basına anlatması gerekirdi.” dedi.
    YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ LİSTELER BÖLÜNDÜ
    Listelerin adeta yangından mal kaçırır gibi bölündüğü belirten Altunhan; “Bu listeler bölünürken oraya üye olanların kazançlarının, ödedikleri vergilerin belirlenmesi gerekirdi. Ona göre listeler yapılmalıydı. Buna lüzum görmeden işlerine nasıl geliyorsa, seçimlerde kendilerini nasıl garantiye alacaklarsa listeler ona göre düzenlenmiş. Hiç etik olmayan bu NACE sistemini değiştirmelerinin altında neler var onu bilmek isteriz.” ifadelerini kullandı. 
     ENSELERİNE YAPIŞACAĞIM
    Bazılarının bu görevi menfaat kapısı gördüğünü savunan Altunhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz onları bugüne kadar çok rahat bıraktık, artık enselerine yapışacağım. Bugüne kadar bir şey demedik. Edirne'ye hizmet etsinler, kentimize yatırımcılar gelsin, Edirne gelişsin diye bekledik. Fakat istediklerimiz gerçekleşmedi onların tek yaptıkları baklava börek dağıtmak oldu. Biz bu sistemi değiştireceğiz. Konuyu adli makamlara da bildireceğiz. Yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağız. Eğer hak hukuk geçerliyse adli makamlar yürütmeyi durdurma kararı verecektir. Ticaret Odası Başkanımız neden bu görevde kalmada ısrarlı, Betorder seçimler hak hukuk gözetilerek etik bir şekilde yapılsın. Seçimde kimse kayırılmasın. Yandaşlar etkili olmasın kısaca demokratik bir seçim yapılsın.  Seçimlerin altı ay ertelemesinden yararlanan yönetim kendi yararı için legal, illegal ne varsa ona başvuruyor. Bu seçimdir kendisi seçilemez bir başkası seçilir bunu kabullenmemiz lazım.” dedi
    BEN ADAY OLMAYACAĞIMI SÖYLEDİM
    Daha önceki açıklamalarında aday olmayacağını söylediğini belirten Altunhan; “ Kendimi yorgun hissettiğim için aday olmayacağımı söyledim. Bu işi daha iye yapabilecek yöneticiler de çıkacak. Yönetimin elinde fırsat var diye kendi lehine çevirme girişimi bence etik değildir. Böyle entrikalar olursa uyuyan yılanı uyandırırlar. Bu kuralı alelacele meclise getirmeleri yeni listelerle seçime girebilmek için yapıldı. Bu listelere kendine yakın kişileri belirleyecek onlarla seçime katılacaklar. Elinde oda başkanlığı fırsatı olduğu için bunu değerlendirmek istiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Yönetimi belirleyecek olan güruh, bizim gurubumuz. Onun yapısıyla oynanıyor. Daha önceki seçimler de şüpheli oldu.” dedi  
    BAŞKANLIĞI YAPACAKSA, ADAM GİBİ YAPACAK!
    Ticaret Odası Başkanının birçok şirketi olduğunu belirten Altunhan, “Bu şirketler faal değil. Buralarda istihdam yaratılmıyor. Seçimi kazanmak için kullanılmak isteniyor. Çıkıp demelidir ki; benim şu kadar şirketim var, bu oranda insan çalışıyor. Bizim üç şirketimiz var. İşyerlerimizde kaç kişi çalıştırdığımızı bilmiyorum. Yüzlerce insanımız çalışıyor. Biz o kadar iddialı değiliz. Aslında kimin ne kadar vergi verdiği ortaya çıkmalı. Arkadaşımız başkanlığı yapacaksa, adam gibi yapacak herkesle diyaloga girecek. Bu tür yollarla başkan seçilmek hiç hoş olmaz. Ben kendi payıma namusuyla dürüstçe iş yapacak kim varsa onu destekleyeceğim. Bunun kim olabileceğini şu anda bilmiyorum. Biri çıkıp ben gencim dinamiğim, bu işi yapmaya kararlıyım derse onu destekleyeceğim. Bu arada bana ihtiyaç olursa sahneye çıkabilirim. Yönetim bugüne kadar sadece bir tır parkı yaptı, onu da çalıştıramadı. Bugüne kadar yönetimin yurt dışına çıkıp iş bağlantıları yaptığını görmedik.  Sadece meclisteki arkadaşların gönlünü almak için fuarlara gidildi. Bence önemli olan Edirne'yi daha iyi yarınlara taşımak. Önemli olan budur.” dedi
    Altunhan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.