İKAMETİNİ ALDIRANA HER AY 25 TL!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yılın büyük bir bölümünde Edirne’de yaşayan ancak ikametleri Edirne’de olmayan vatandaşlara seslenerek, “Lütfen birinci ikametinizi Edirne’ye aldırın.” dedi. Başkan Gürkan ikametini Edirne’ye aldıran kişilerin kent kartlarına 6 ay boyunca ayda 25 TL yükleme yapacaklarını da belirtti.

İKAMETİNİ ALDIRANA HER AY 25 TL!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yılın büyük bir bölümünde Edirne’de yaşayan ancak ikametleri Edirne’de olmayan vatandaşlara seslenerek, “Lütfen birinci ikametinizi Edirne’ye aldırın.” dedi. Başkan Gürkan ikametini Edirne’ye aldıran kişilerin kent kartlarına 6 ay boyunca ayda 25 TL yükleme yapacaklarını da belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ocak 2020 Çarşamba 06:13
İKAMETİNİ ALDIRANA HER AY 25 TL!

“6 AY BOYUNCA HER AY KENT KARTLARINA 25 TL YÜKLEYECEĞİZ”

Edirne’de yaşayan ancak ikametleri Edirne’de olmayan kişilere seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de yaşayan ancak ikametgahları Edirne’de olmayan kişiler; ikametlerini Edirne’ye aldırdıkları takdirde 6 ay boyunca her ay kent kartlarına 25 TL yükleyeceğiz. Edirne’de şöyle bir sıkıntımız var; bizim bir önceki yıla göre resmi nüfusumuz 167 bin 500. Bütçemizi bu resmi nüfusa göre planlıyoruz. Gelirlerimiz, giderlerimiz, projelerimiz buna göre planlanıyor ama gerçek nüfusumuz 200 binin üzerinde. 167 bin 500 kişilik bütçe yapıyoruz, 167 bin 500 kişilik İller Bankası’ndan pay alıyoruz ama harcamayı 200 bin kişilik yapıyoruz. Bu tabi ki bizi sıkıntıya sokuyor. Bunda en büyük neden öğrenci sayısı çok olduğu için, başta öğrenciler ve çevre ilçe ve köylerden gelen vatandaşlarımızın birinci ikametlerini Edirne’ye almamaları. İller bankası tüm belediyeler gibi, tüm yerel yönetimler gibi her ay bize de devletin vergi gelirlerinden belirli bir pay gönderiyor. 31 Aralık nüfusuna göre 1 yıl boyunca o payı alıyoruz. Bu rakam kişi başı kayıtlı nüfusa göre yaklaşık 50 TL diyelim. Bizim de hemen hemen baktığımızda ikameti Edirne’de olmayan ama Edirne’de yılın en az 9 ayı yaşayan öğrencilerimiz, hemşerilerimiz, arkadaşlarımız var. 40 bin nüfusu ayda 50 TL’den hesapladığımızda aylık 2 milyon, yıllık 24 milyon payı olması gerekiyor. Bu bizim için ciddi bir rakam.” dedi.

“LÜTFEN BİRİNİ İKAMETİNİZİ EDİRNE’YE ALDIRIN”

Başkan Gürkan, gelirlerin artmasının ardından belediye tarafından yapılan hizmetlerin daha düşük maliyetlere ulaşacağını vurgulayarak, “Bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Yılın büyük bir bölümünü Edirne’de geçiren vatandaşlarımız lütfen birinci ikametlerini Edirne’ye alsınlar. Emin olun bizim gelirlerimizin artması size ulaşan hizmetlerin daha düşük maliyetlerle ulaşmasını sağlayacaktır. Sonuçta bu yine size dönecek. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız birçok konuda destek istiyorlar. Bizim bu destekleri yapabilmemiz için onların da üzerlerine düşen vatandaşlık görevlerini yılın 9 ayını geçirdikleri şehre olan katkı görevini birinci ikametlerini Edirne’ye taşıyarak yapmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 40-42 bin civarında öğrencimiz var, bunların sadece 15 bini resmi ve özel yurtlarda kaldıkları için Edirne’ye kayıtları otomatik taşınıyor. 25 bin civarında öğrenci arkadaşımız Edirne’de yaşıyorlar fakat maalesef ikametleri Edirne’de değil. Ve çevre ilçelerden ve köylerden yaklaşık 15 bin ve üzerinde bir vatandaşımız burada değil, bu bizi ciddi anlamda gelir kaybına uğratıyor. Eğer Edirne’yi seviyorsak ve Edirne’den öte kendimizi seviyorsak, bize ulaşan belediye hizmetlerini daha düşük maliyetlerle ulaşmasını istiyorsak, lütfen siz de vatandaşlık ve kentlilik görevinizi yaparak birinci ikametinizi Edirne’ye aldırın diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.