İl Başkanı İba’dan, seçim yorumu “YEREL SEÇİMİN AYAK SESLERİ”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonrasında AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba bir değerlendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda İba “Edirne’de oylarımızı arttırdık, ben bunu yerel seçimin ayak sesleri olarak nitelendiriyorum. Yerel seçimler için çalışmalarımıza başlayacağız.” Dedi.

İl Başkanı İba’dan, seçim yorumu “YEREL SEÇİMİN AYAK SESLERİ”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonrasında AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba bir değerlendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda İba “Edirne’de oylarımızı arttırdık, ben bunu yerel seçimin ayak sesleri olarak nitelendiriyorum. Yerel seçimler için çalışmalarımıza başlayacağız.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Haziran 2018 Pazartesi 20:34
İl Başkanı İba’dan, seçim yorumu “YEREL SEÇİMİN AYAK SESLERİ”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonrasında AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba bir değerlendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda İba  seçimin kazananı ülke oldu derken “Bu seçimin kaybedeni yok. Bundan sonraki süreçte tekrar Edirne halkıyla el ele verip, memleketimiz için atılması gereken bütün adımları kendi adımıza atacağız. O partiymiş, bu partiymiş diye ayrımcılık yapmadan el ele vererek elimizden gelen her şeyi yapacağız. 4 milletvekili adayımız vardı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Dördü de gerçekten sahada inanılmaz bir performans gösterdi. En çok sahada olup el sıkan parti biz olduk. Milletimiz böyle uygun gördü bir milletvekili adayımızı Ankara’ya göndereceğiz.” Diye konuştu.
“EDİRNE’DE OYLARIMIZI ARTTIRDIK”
CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen dört ilde oylarını en çok artıran iller arasındayız diyen İba “Edirne’de oylarımızı arttırdık, ben bunu yerel seçimin ayak sesleri olarak nitelendiriyorum. Daha güçlü kadrolarla sistemimizi kurup, yerel seçimler için çalışmalarımıza başlayacağız. Eksiklerimizi gördük. Önce profesyonel bir kadro kuracağız burada. Yarın seçim olacakmış gibi çalıştık ve biz bunu daha profesyonel hale getireceğiz. Şimdiden okul ve kat sorumlularımızı, köy temsilcilerimizi, sandık kurullarımızı bunların hepsini şimdiden bir formatta arşivimizde tutacağız. Yerel seçimlerin zamanı yaklaştı. Yerel seçimler için hiç zaman kaybetmeden, bu tarz yapılanmalarla uğraşmadan sistemi devreye sokup sokağa çıkıp, vatandaşımızla buluşacağız.” Dedi.
“MANİPLE EDECEĞİZ DE NE OLACAK?”
Seçim döneminde basın mensuplarına haksız eleştiriler yapıldığını belirten İba “Özellikle Anadolu Ajansı'na yapılan çirkince ithamı kınıyorum. 'Anadolu Ajansı maniple ediyor, bilmem ne yapıyor, ediyor falan' dediler. Anadolu Ajansı, devletin, milletin, hepimizin hakkının olduğu bir yer. Onların hakkını da kendilerine teslim etmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Yani maniple edeceğiz de ne olacak? Seçim sonuçları, sandıklar ne zaman kapatıldı, 17.00'de kapatıldı. Gelin hesap yapalım, 17.00'de kapatıldı. Ne zaman sayılmaya başlandı? Neredeyse 17.30 gibi sayılmaya başlandı. Şimdi seçim yasağı olduğu için hiçbir yayın kuruluşu bu sayımlarla alakalı yayın yapamadı. Yani Anadolu Ajansı bunu nasıl maniple edecek? Hadi diyelim 18.00, 18.30 gibi sonuçlar gelmeye başladı. Gelmeye başladıktan sonra, yarım saatte neyi maniple edecek? Yarım saatte AK Parti'nin fazla oy aldığı yerleri gösterip de işte az oy aldığı yerleri göstermiyor gibi bir algı mı yaratmaya çalışacak? Yarım saat sonra zaten hepsi dengeleniyor.” Diye konuştu.
“SANDIKLAR ZATEN TERK EDİLMİYOR Kİ”
Sandıkları terk etmesinler deniyor, bunun büyük  bir haksızlık olduğunu belirten İba “Sandıklar zaten terk edilmiyor ki, böyle bir şey yok. Bu bir haksızlık, orada devletin yetkilendirdiği sandık kurulu başkanlarına da haksızlık. Sanki o adamlar oyları mı çalıyorlar. Böyle bir şey olması mümkün değil. Kimisi AK Parti'nin oylarının az olduğu yerde uçan mühürler varmış, mührü basıyormuşsun da mühür bir süre sonra uçuyormuş, dediler. Böyle saçmalıklar söylendi. Sayın Muharrem İnce'nin yaptığı açıklamayı herkes dinledi. 'Oyların çalındığını düşünüyor musunuz?' diye sordular. 'Ya kardeşim adam 10 milyon fark atmış, bin tanesini çaldı, 10 milyonunu da mı çalacak' dedi. Yani bunu kabul etmek lazım. Kendisi de bunu kabul etti.” Dedi.
“İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE DEVAM ETMEK İSTİYORUM”
İba İl başkanlı görevine getirilmesinden şeref duyduğunu söylerken “ Bizde görevler istenmez, verilir. Genel merkezimiz takdir ederse ben il başkanlığı görevine devam etmek istiyorum.  Ben il başkanlığı yaparken kendi işimi de yapabilirim. İki işi aynı şehirde yürütebilirsiniz ama milletvekilliği başlı başına bir performans ister. Ankara’da zaman geçirmeniz gerekir. Ben bir okul yapıyorum. İlk önce onu hayata geçirmek istiyorum. Milletvekili adaylığı için ilerde zaman neler gösterir bilmiyorum ama ilk önce okulu hayata geçirmek istiyorum. Bazen burada öyle şeyler yaparsınız ki Ankara’dan daha faydalı olursunuz. Beni başbakanlıktan arayıp Edirne ile ilgili ne istiyorsunuz diyorlar. Bende sarayı kafama taktım. O sarayı ayağa kaldırtacağım göreceksiniz.” Dedi.
İba Yerel seçimlerde çıkaracakları adayın, bütün Edirne halkının gönül rahatlığıyla güvenebileceği biri olduğunu da söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.