İL BAŞKANINI 519 DELEGE BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 8 Kasım itibariyle partilerde delege seçimlerinin başlayacağını belirterek; delege sayılarının da geçtiğimiz gün belli olduğunu söyledi. Pekcanlı 8 Kasım’dan itibaren tüm ilçelerde seçilecek olan 488 delege ile beraber 31 doğal delegenin, Şubat ayında gerçekleştirilecek İl Başkanlığı seçiminde oy kullanacağını söyledi.

İL BAŞKANINI 519 DELEGE BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 8 Kasım itibariyle partilerde delege seçimlerinin başlayacağını belirterek; delege sayılarının da geçtiğimiz gün belli olduğunu söyledi. Pekcanlı 8 Kasım’dan itibaren tüm ilçelerde seçilecek olan 488 delege ile beraber 31 doğal delegenin, Şubat ayında gerçekleştirilecek İl Başkanlığı seçiminde oy kullanacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Kasım 2019 Cumartesi 07:05
İL BAŞKANINI 519 DELEGE BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı dün parti binasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Kongre sürecine giren partisinin delege seçimleri tarihini ve seçilecek delege sayılarını açıklayan Pekcanlı, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye de çeşitli konularda eleştirilerde bulundu.

“DELEGE SEÇİMLERİ 8 KASIM’DA BAŞLIYOR”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı,  kongre süreci hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci başladı. Kongre sürecinin delege seçimleri kısmı 8 Kasım itibariyle yapılmaya başlayacak. Önce ilçe kongresinde oy kullanacak mahalle delegelerimiz seçiliyor. Daha sonra da ilçe kongresinde seçilen mahalle delegeleri hem ilçe yönetiminde ilçe başkanını seçiyor hem de il başkanlığında oy kullanacak il delegelerini seçiyor. Bu delege sayıları dün beli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanlığı seçiminde oy kullanacak delege sayıları şöyle; Enez’de 17, Havsa 25, İpsala 32, Keşan 104, Lalapaşa 6, Meriç 18, Merkez 199, Süloğlu 6, Uzunköprü 81 olmak üzere toplam 488 delege. İl yönetim kurulu, il disiplin kurulu, İl Başkanı ve Milletvekilinden oluşan 31 de doğal delegemiz var. Yani toplam 519 delege il başkanlığında oy kullanacak. İl Kongresinin sürecide 27 Ocak’ta başlıyor. İlçe kongreleri bittikten sonra il kongresini ilan edeceğiz. Muhtemelen Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek. Cumhuriyet Halk Partisinin bütün ilçe ve il yönetimlerinin birinci görevi bu kongre sürecini en sağlıklı şekilde götürmektir. Daha sonraki süreçte adaylıklar düşünülür. Bu bizde bir gelenektir. Bizden öncekilerde bu süreci en sağlıklı şekilde yapmak için mücadele etmişlerdir; bizde kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacağı şekilde kongre sürecini yöneteceğiz. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Hayırlı olsun partimize. Edirne ilinde 11 bin üyemiz sandığa giderek 8 Kasım itibariyle oy kullanmaya başlayacaklar.” ifadelerini kullandı. 

“KEŞKE HAZİRAN AYINDA ZİYARET ETSEYDİLER”

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ile AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin beraber esnaf ziyaretinde bulunmasını da değerlendiren Pekcanlı, “Edirne Ticaret Sanayi Odası Başkanı ile AK Parti İl Başkanının esnafları ziyaret etmesine çok farklı açıdan bakmak istemiyorum. Gezsinler, dolaşsınlar; yeter ki esnafın sorunun çözsünler. Ancak bilindiği gibi Edirne sınır şehri. Haziran ayında her gün gümrüklerde oluşan kuyruklar nedeniyle esnaf mağdur olmuştu. Keşke o zaman esnafı gezip dertlerini dinleselerdi.  Gümrüklerde yıllardır süren soruna esnafımızın adına bir çare bulsalardı.” ifadelerini kullandı.

“SAÇMALIĞIN DANİSKASI”

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe tarafından yapılan açıklamalara da cevap veren Pekcanlı, “Tarihi köprüler geçtiğimiz günlerde trafiğe açıldı. Görkemli bir tören yapılacakmış gibi de tanıtımını yaptılar. AK Parti İl Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ‘CHP İl Başkanı beni bu konuda eleştiriyor ama yıllardır Edirne Belediyesi CHP’de; bir tahta köprü bile yapmadılar’ demiş. Gerçekten çok komik bir açıklama. Bırakın Meriç Köprüsü’ne Edirne Belediyesi’nin tahta köprü yapmasını, Meriç Nehri’nin DSİ’ye ait olduğunu unutuyor. Yani devlete ait olan yerde hangi belediye köprü yapmış bugüne kadar? DSİ’nin olduğu bölgede, devletin kendi arazisinin olduğu bölgede belediyeden köprü istiyor; saçmalığın daniskası. Tahta köprüden bahsetmeyi bıraksınlar; Meriç Nehri’nde tamamlanamayan seddelere baksınlar. Meriç Nehri’nin doğal güzelliği de bozuldu.” dedi. 

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.