İL KONGRESİ 9 ŞUBAT’TA!

İlçe kongrelerinin hiçbir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını ifade eden CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, il kongresini 9 Şubat’ta yapmayı planladıklarını açıkladı.

İL KONGRESİ 9 ŞUBAT’TA!

İlçe kongrelerinin hiçbir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını ifade eden CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, il kongresini 9 Şubat’ta yapmayı planladıklarını açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ocak 2020 Salı 06:49
İL KONGRESİ 9 ŞUBAT’TA!

CHP’nin Edirne ilçelerindeki kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler il kongresine çevrilmişti. Dün Merkez İlçe Başkanlığı devir teslim töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, il kongresini 9 Şubat’ta yapmayı planladıklarını açıkladı. İl başkanlığı için rakipler olabileceğini söyleyen Pekcanlı, “Her seçimde bana karşı liste olmuştur, olmalıdır da. Çünkü heyecan katıyor. Ben demokrasi yarışının olduğuna inanıyorum.” dedi.

“9 ŞUBAT’TA İL KONGREMİZİ YAPACAĞIZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ilçelerde gerçekleştirilen kongrelerde hiçbir sıkıntı yaşanmadığının altını çizerek, “Tüm ilçelerimizde kongrelerimizi tamamladık. Hiçbir örgütümüzde sıkıntı yaşanmadı. Birilerinin bizden beklediği gibi salonda hiç kavga etmedi bu partililer. Bu konuda tüm partililerime teşekkür ediyorum. Havsa il kongresinin itiraz süresi tamamlandıktan sonra yasal olarak biz de bir karar alacağız. 9 Şubat’ta büyük ihtimalle il kongremizi yapacağız.” dedi.

“ADAY ÇIKABİLİR, ÇIKMALIDIR DA!”

Pekcanlı, il kongresinde rakipler çıkabileceğini belirterek, “CHP demokrasinin beşiği bir parti. Ben hiçbir zaman tek listeyle gelmedim zaten. Aday çıkabilir, bence çıkmalıdır da. Ben 2 kongrede 2 defa il başkanı seçildim. Her seçimde bana karşı liste olmuştur, olmalıdır da. Çünkü heyecan katıyor. Ben demokrasi yarışının olduğuna inanıyorum. Tek aday olayım, rahat seçim alayım gibi bir endişem yok. Sadece tek aday olmanın bazı avantajları var; Liste yapma konusunda daha rahat oluyorsunuz. Aday çıkabilir. CHP’nin tüzüğünde her şey açıktır. Delegasyon artık şekillenmiştir, ilçe kongreleri bitmiştir. CHP üyesi olan herkesin aday olma hakkı vardır. Tabi tüzükte bazı şartlar vardır. Benim gibi bütün adaylar da bu şartlara uyacaktır aday olmak için.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILMAMANIN HİÇBİR MAZERETİ OLAMAZ!”

Parti üyelerine en çok diğer partilerle yapılan seçimlerde ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Pekcanlı, “Parti, diğer partilerle yarışıyorken üyenin desteğine ihtiyacımız var bizim. Tabii ki normal süreçte de üye olarak görevini yerine getirmesi lazım. Ben dahil bütün üyelerin ilk önce genel ve yerel seçimlerde partinin yanında olması lazım. Yani Keşan’da CHP’li gezip Edirne’de BTP’li olan üyeleri ihtiyacımız yok. Bazen manevi desteğe ihtiyacınız oluyor, kırgınlıklar oluyor ama bir genel veya yerel seçimde partiniz için çalışmamayı gerektirecek hiçbir sebep olmamalı. Hiçbir sebebi kabul etmiyorum ben. Belediye Başkan adayını, il başkan adayını beğenmeyebilirsin ama partinin çalışmasında, hele ki aktif üyeysen mutlaka aranıyorsun orada. Ben mesela kongrelerde en aktif isimleri hep ararım ya da seçim çalışmalarında. Ve o insanlar da o saygınlığını hiçbir zaman yitirmez bizim gözümüzde. Ben yüzde yüz biz haklıyız demiyorum, bizde de eksiklikler olabilir. Ama seçim çalışmalarına katılmamanın hiçbir mazereti olmaması lazım.” şeklinde konuştu.

“SADECE KONGRE DÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYORLAR”

Delege seçimlerinde boykot çağrısı yapan partililer hakkında da konuşan Pekcanlı, “Aslında bu bir disiplin suçu. Ben açıkçası o kişilerle ilgili bir süreç başlatacaktım. Bunlar bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda kişiler. Ama sosyal medyayı işin içine katınca sanki çok büyük bir kitle varmış gibi anlaşıldı. Geçen gün aynı grup, farklı bir sosyal medya hesabından Edirne Belediye Başkanının AK Parti’ye geçeceğini söylediler. Bununla ilgili açıklama yapmak zorunda bıraktılar. Bu kadar yaralıyorlar aslında. Boykot edeceğine gel kongrelerde çalış. Biz de geçmiş dönem belediye başkanlığımızı yapan kişiyle hep karşı karşıyaydık, siyaseten bir arada değildik. Kongrelerde hep onlara karşı mücadele ettik. Ama bu arkadaşlar ne partiye gelirler, ne üye kazandırırlar, ne partinin politikalarını bir yerde savunurlar; sadece kongre dönemi ortaya çıkıyorlar. Takdir delegemizin. Üyelerimiz bunları görüyor zaten. Bu arkadaşlarımızın yaptıkları doğru değil ama hep yaralanıyoruz belki de önce onları kazanmaya uğraşacağız. Belki disiplin de doğru bir süreç değil. Ben 4 yıldır bu işi yapıyorum. Bu arkadaşlarla birçok defa yan yana gelmek istedim ama bir türlü olmadı. Demek ki art niyet var bize karşı. Biz diğer partilerle ittifak yapıyoruz; ben neden kendi partilimi kaybedeyim ki. Benim derdim Edirne’deki oylarımızı yükseltmek.” ifadelerini kullandı.

“DESTEĞİYLE İLGİLİ ŞÜPHEM YOKTU”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ‘Adayım Fevzi Pekcanlı’ sözlerini de değerlendiren Pekcanlı,  

“Bizi yakından tanıyanlar iyi bilir; Recep Başkan’ın siyasete girdiği ilk gün yanında olan ilk insan benim. Ben o dönem gençlik kolları başkanıydım. Uzun süredir ağabey-kardeş ilişkimiz var. Bunu herkes farklı yorumlayabilir. Herkesin düşüncesine de saygım var. Zaten ilk il başkanı olduğumda da; benim niyetim aslında gençlik kollarından sonra ilçe başkanı olmaktı. Merkez ilçe başkanlığıyla ilgili ciddi bir beklentim vardı o dönem; olmadı. Merkez ilçe kongresi bittikten yaklaşık 10 gün sonra seçilmiş büyüklerimiz, ‘Bizim genç bir il başkanına ihtiyacımız var. Biz senin yanındayız’ dediler. Diğer partili arkadaşlarımız ‘Örgüt isterse aday olurum’ diyor; asıl örgüt budur. Az önce Recep Başkan’ın yaptığı açıklamaya ben de şaşırdım ama benim kendisinin desteğiyle alakalı hiçbir endişem ve şüphem yoktu. Belki de partililerin beklediği süreden biraz daha erken ilan etti. Desteği benim için çok önemli. Manevi varlığı çok önemli. Enez, Uzunköprü, Süloğlu, Meriç belediye başkanları ve hatta belde belediye başkanlarıyla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Muhtemelen de hepsinin desteğini alacağım.” dedi.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.