İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Edirne İl koordinasyon kurulu Vali Ekrem Canalp başkanlığında  toplandı.

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Edirne İl koordinasyon kurulu Vali Ekrem Canalp başkanlığında  toplandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2019 Çarşamba 08:17
İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Deveci Han Kültür Merkezinde gerçekleşti.Vali Canalp’ın başkanlığında Vali Yardımcısı  Dr Yusuf Güler ve Edirne  İl Planlama ve  Koordinasyon Müdürü  Hasan Altundağ’ın da  yer aldı. koordinasyon toplantısına  ilçe kaymakamları daire müdürleri Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ile diğer  davetliler katıldı.

Toplantıda ilk olarak  konuşan Hasan Altundağ toplantı hakkında kısa  açıklama yaptı.  İl koordinasyon kurulu  hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi; "Valiliğimize gönderilen  raporlara göre  ilimizde kamu kuruluşlarımızın  2019 yılı  yılı yatırım programlarında  küçük orta büyük ölçekli 572 proje yer almaktadır. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 4,9 milyar TL’yi bulmaktadır.

BİR ÖNCEKİ YIL 569 MİLYON LİRA RARCANDI

Bu projeler için bir önceki yılda 569 milyon Lira harcanmış. 2019 yılında da 503 milyon lira  ödeneğin kullanılması öngörülmüştür. Üçüncü yatırım dönemi sonuna kadar yapılan çalışmalar dahilinde 210 milyon TL harcama yapılarak, yüzde 42 nakdi  gerçekleşme  sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde  2019 yılının üçünü döneminde yapılan yatırım harcamalarının 183 milyon TL’sini merkezi idare kuruluşlarımıza  yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile  sağladıkları  nakdi gerçekleşme  düzeyi yüzde 41’dir. Belediyelerimiz ise 27 milyon Tl tutarında  yatırım harcaması  yapılarak, yüzde 46’lık gerçekleşme  sağlanmıştır.

Merkezi ve yerel kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu 2019 yılı üçüncü dönemi sonunda kamu kuruluşlarımızın  programlarında  yer alan 572 projenin 177 tanesi bitirilmiş, 294’ü devam etmekte olup 101’ine ise henüz  başlanmamıştır"

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.