İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ İLE ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ İLE ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ İLE ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrencilerine Devlet Konservatuarı Gösteri ve Sanat Eğitim Merkezi’nde düzenledikleri mezuniyet töreni ile veda etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Soner Osman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Doç. Dr. Abas Jahjai yönetiminde İlahiyat Fakültesi korosu konser verdi. Daha sonra İlahiyat Fakültesi mezun öğrencileri adına konuşma gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi birincisi Sinem Ekşi, “Üniversiteye başlamadan önce zihnimde çeşitli sorular vardı. 2017 senesinde fakülteye ilk adımımı attığımda kaygılarım vardı. Oysaki bütün kaygılarımın aksine sorulan her soruya cevap veren, her hatamızı düzeltmeye çalışan, bizlere okuduğumuz bölümün hakikatini büyük bir gayretle anlatmaya çabalayan çok kıymetli hocalardan ders aldık. Umarım Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yakışır bir şekilde ve çok kıymetli hocalarımızın izinde vazifelerimizi ifa ederiz.” diyerek mezun olan öğrenci arkadaşlarını tebrik etti ve bilgi ve tecrübelerini paylaşan akademisyenlere ve ailelere teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk, “Beş yıl boyunca çalıştınız, yoruldunuz, eğitim hayatının şu son çeyreğini Allah’ın inayetiyle başarıyla tamamladınız. Öncelikle tebrik ediyorum. Okullar ilim irfan yuvaları. Burada çok şey öğrendiniz. Dini ilimler sahasında lisans diploması almayı hak ettiniz. Burası bir üniversite ve buradaki öğrenme tabiatıyla başka kurumlardakinden farklı olacaktı ve öyle oldu. Burada bilginin değerli olduğunu, bilgiye öğrenmek kadar bilgiye ulaşma yollarının da önemli olduğunu öğrenmiş oldunuz.” şeklinde konuşarak mezun olan öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti.

Mezun öğrencilerin gözlerindeki heyecanla mutlu olduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Bugün öğrencilerimizi Trakya Üniversitesinden uğurluyoruz. Yaptığınız iş ne olursa olsun her zaman en iyisi olmayı hedefleyin. Hak ve hukuktan ayrılmayın. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizden milim sapmayın.” dedi ve mezun olan öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti.

Video mesaj yoluyla törene katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere seslenerek bundan sonraki hayatlarında tavsiyelerde bulundu. Aileler ve akademisyenleri katkılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mezun olan öğrencilerin ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan birey olmalarının Trakya Üniversitesi ailesi için gurur kaynağı olacağını vurgulayarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte kütüğüne plaket çakan İlahiyat Fakültesi birincisi Sinem Ekşi, fakülte ikincisi Ayşenur Küçük ve fakülte üçüncüsü Makbule Korkut’a mezuniyet belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere hocaları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek yemininin okunması ve öğrencilerin coşkuyla keplerini atması ile sona erdi.

Törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.