İLK TALEBE SİTEM, İKİNCİYE KOMİSYON

Edirne İl Genel Meclisi Eylül toplantılarına devam ediyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talebi üzerine gündeme konulan iki yolun asfaltlanması CHP ile AK Parti arasında gerginliğe neden oldu. CHP’li il genel meclis üyeleri vali Canalp’in karar alınması için gönderdiği yolun karardan önce asfaltlanmasına sitem ederken, ikinci talebi olan ve asfaltlama için çalışmalara başlanan 2.5 kilometre asfalt işini ise ret ettiler.

İLK TALEBE SİTEM, İKİNCİYE KOMİSYON

Edirne İl Genel Meclisi Eylül toplantılarına devam ediyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talebi üzerine gündeme konulan iki yolun asfaltlanması CHP ile AK Parti arasında gerginliğe neden oldu. CHP’li il genel meclis üyeleri vali Canalp’in karar alınması için gönderdiği yolun karardan önce asfaltlanmasına sitem ederken, ikinci talebi olan ve asfaltlama için çalışmalara başlanan 2.5 kilometre asfalt işini ise ret ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Eylül 2021 Cumartesi 06:09
İLK TALEBE SİTEM, İKİNCİYE KOMİSYON

İl Genel Meclisi toplantısında Edirne Valisi Ekrem Canalp’in iki yola asfalt talebi mecliste AK Parti grubu ile CHP grubu arasında gerginliğe neden oldu. CHP Grubu yolun yapımının bittiğini, bu talebin meclisin iradesini hiçe saymak olduğunu ifade ederken, AK Parti grubu ise sahil bölgesinde yapılacak yolların turizm için önemli olduğunu vurgulayarak vali Canalp’in talebine olumlu yanıt verdi.

VALİLİĞİN İLK TALEBİNE SİTEMKAR ‘EVET’

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talebinde bulunan iki yol yapım işinin ayrı ayrı oylama kararı alan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, ilk talepte bulunan 2.5 kilometre uzunluğundaki Sazlıdere Çanakkale İl Sınır Adilhan yolunun asfalt kaplanması işini tartışmaya açtı.

CHP Grup sözcüsü Şenol Kılıç, bahse konu yolun asfaltlama işinin bittiğini ifade ederek, iş bittikten sonra kendilerinden onay istenmesine sitemle karşıladıklarını belirtti. Kentte yapılan tüm hizmetlere ellerinden gelen desteği vereceklerini de dile getiren Kılıç, sitemlerine rağmen bu yolun asfaltlanması işine onay vereceklerini duyurdu. İYİ parti grubu da bu konudaki sitemlerini dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, konu hakkında yaptığı konuşmada gelen taleplerin usulüne uygun olması gerektiğini ifade ederek, “Karar organları olarak kendimizi bürokrasiye esir ederiz. Biz yetkilerimizi kullanalım diyoruz. Biz yapılan işlere asla karşı değiliz. Biz daha fazla yapalım diyoruz. Bizim 8-9 tane sahil oylumuz var. Saroz körfezinde. Buralardaki yolların tamamını bitirelim. Buralar bizim yüz akımız. İstanbul’dan gelen burayı görüyor. Buralara göre Edirne hakkında karar veriyor. Yav Edirne rezalet bir yer diyor. Biz bu yolları yapalım. Ama bu yolları yaparken de meclisin bir saygınlığı var. Gelsin teknik elemanlar yollar hakkında bilgiler versinler. Bizde karar alalım. Biz bu günü kadar bir hizmete karşı çıkmadık, bir tanesine de karşı çıkmayız. Mecliste bu konuyu tartışacağız. Meclisimizle valilimizin ortak akılla bütçemiz oranında hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BU YAZIYI YAZAN BÜROKRAT YANDI

Geçmiş, valilikten gelen talep yazısının yasal olarak da usulünde yanlış olduğunu savunarak, şunları söyledi:

“Ben bunu sayın valimize olan saygımdan gündeme aldım. Böyle bir talep yazısını normalde gündeme almam. Tek yaprakta iki ayrı köyün iki ayrı yolu talep olarak  gelmez. Ayrı ayrı gelir. Ayrı ayrı karar verilir. İkincisi meclis üyelerimiz konuştular. iki ayrı talebin biri bizim yol ağımızda, biri bizim yol ağımızda bile değil. Bu yol ağımız oymayan bir akara imza attığınızda yasalara göre suç işlersiniz. Araştıralım ve doğru şeyi yapalım. Bir talep yazısında iki ayrı talep gelmez. Bu usül açısından yanlış.

İkincisi zaten yol ağımızda değil. Nasıl bunun hakkında karar alabiliriz. Bize doğru bilgiler gelsin, bizde yasaya aykırı suç işlemeden karar verelim ve bölgemize hizmet edelim. Sayın valimiz burada yoktu. O yüzden böyle bir yanlışlık oldu. Sayın valimiz burada olsaydı bu konularda çok titiz olduğunu biliyorum. Yandı bu yazıyı yazan bürokrat.”  

Uzun süren tartışmaların ardından yapılan oylamada Edirne Valiliği’nin ilk talebi oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ TALEBE UZATMA

İlk talebin oylanmasının ardından ikinci talep meclis üyelerine okundu.

Edirne Valiliği’nin talebi; Keşan ilçesi Mecidiye Köyünden Uzunkum Plajına sahil yolu olan kurumumuz envanterinde yer almayan mevcut haliyle stabilize kaplama olan bu yol sahil kısmı olan alanlarla birlikte 2.5 kilometredir.  Bölgeden gelen insanlarımızın sahile ulaşmasında ve bölge turizmi için yolun asfaltlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle de bu yolun asfaltlanması istendi.

İl Genel Meclis üyeleri bu yol ile ilgili bölgede şu anda altyapı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri, bu yolun envanterlerinde olmadığını gerekçe göstererek, bu yolun önce komisyona sevkini istediler.

MECLİSE ARA VERİLDİ

Bu konu hakkında uzun tartışmalar uzayınca Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş meclise ara verdi. Gruplar kendi aralarında görüşmeler yaptı. AK Parti grubunun toplantısı uzun sürünce meclise geç geldi.

CHP Grubu bu taleple ilgili olarak komisyona sevkini önerdi. AK Parti grubu ise konunun valilikten geldiği gibi oylanmasını istedi. İYİ Parti Meclis üyeleri de bu konuda CHP grubuna destek verdi.

Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, daha önce gelen bur karara imza atıkları için 29 il genel meclisi üyesinin müfettiş karşısında ifade verdiğini hatırlatarak, yasalara uygun kararları almak zorunda olduklarını ifade etti. Geçmiş, “Daha önce 28 kişi müfettişin önüne dizilmiştik. Biz bu konuyu komisyona sevk ederek, yol durumuna almalıyız. Çünkü bu yol bizim envanterimizde yok. komisyonumuza gitsin çalışsın, bizde ardından bu kararı alalım. Ama bu şekilde alırsak yasal olmayan bir iş yapmış oluruz. Programda olmayan bir yer e yatırım yapamayız” dedi.

Tartışmaların sonunda talep oy çokluğuyla komisyona sevk edildi. Valiliğin taleplerine verilen komisyon kararı diretmesine nasıl bir cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.