İLK YARDIM SEMİNER PROGRAMINI TAMAMLANDI

Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Lalapaşa İlçe Köyleri İlk Yardım Seminer Programını tamamladı.

İLK YARDIM SEMİNER PROGRAMINI TAMAMLANDI

Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Lalapaşa İlçe Köyleri İlk Yardım Seminer Programını tamamladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
İLK YARDIM SEMİNER PROGRAMINI TAMAMLANDI

Edirne Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurularak faaliyete başlayan İlkyardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Köy İlk Yardım Farkındalık Semineri Programı Merkez köyleri ve Süloğlu köylerinden sonra Lalapaşa İlçe köylerini de tamamladı.

Lalapaşa Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen İlk Yardım Seminer programı kapsamında toplam 27 köye gidilerek 501 kişiye ulaşıldı. Büyük bir ilgi gösterilen eğitimlerde daha önce yaşadıkları olumsuzlukları paylaşan vatandaşlar,kalp krizi, arı sokması, hava yoluna yabancı cisim kaçması gibinedenlerle kayıplar yaşadıklarınıbelirterek “daha önce bu bilgileri öğrenseydik, belki de onları kurtarabilirdik” dediler.

Lalapaşa Seminer Programı 28 Mart 2022-10 Haziran 2022 tarihleri arasında, ilkyardım eğitmenleri Emine Aydın Özgür ve Ayten Ülgü Sünetçiler tarafından verildi. Asıl amaçlarının köylerde İlk Yardım konusunda farkındalık oluşturup gönüllülere üç günlük Temel İlk Yardım eğitimi vermek olduğunu belirten eğitmenler “Gerçekten çok önemli bir konu ve hayat kurtaran çokbasit, uygulaması çok kolay bilgiler. Lalapaşa İlçe köylerimizde ilgi daha yoğundu ve katılımcı kadınlarımızın da sayısı oldukça yüksekti. Bizlere bu programı uygulama imkanı tanıyan Valimiz Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a,  Vali Yardımcısı Ali Uysal’a, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna’ya, Lalapaşa Kaymakamlığına, Kaymakamlık personelineve muhtarlarımıza çok teşekkür ederiz.”açıklamalarında bulundular.

Türkiye de Valilikler bünyesinde kurulan ilk ve tek olma özelliğini halen taşıyan İYEMER tarafından2021 yılında toplam 1391 kişiye, 2022 yılı ilk altı aylık dönemde ise toplam 1059 kişiye İlk Yardım Semineri verildi.  Köy bazlı olarak değerlendirildiğinde Merkez İlçe köylerinde 602, Süloğlu Köylerinde 213 ve Lalapaşa İlçe Köylerinde 501 olmak üzere toplam 1316 kişiye ulaşıldığını bildiren İYEMER,Acil Sağlık hizmetlerinin ulaşması bakımından dezavantajlı olarak değerlendirilebilecek olan kırsal alanda yaşayan vatandaşları ilkyardım konusunda bilgilendirmeye devam edeceğini bildirdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.