İMAR BARIŞINI ANLATTILAR

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından "İmar Barışı" olarak bilinen düzenlemeyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İMAR BARIŞINI ANLATTILAR

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından "İmar Barışı" olarak bilinen düzenlemeyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Temmuz 2018 Cumartesi 12:17
İMAR BARIŞINI ANLATTILAR


“Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun"un 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak "Yapı Kayıt Belgesi" verilmesine ilişkin hükümlerin yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Kamuoyunda "İmar Barışı" olarak da bilinen bu düzenlemeye göre 8 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren başvuruların alınmaya başlandı. Kamuoyunun imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarını ve imar barışından faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Süreci hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Kamuoyunun azami bilgi sahibi olduğu ve imar barışından yararlanabilmeleri için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz. Hepinize katılımınız için teşekkür ederim.” Dedi.

“BU AF BİR FIRSATTIR”

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül de, “8 Haziran’dan itibaren imar barışı için müracaatlar başladı. Biz 8 Haziran’dan itibaren başta öncelikle Keşan, Uzunköprü ve Edirne merkez olarak bilgilendirme toplantısı yaptık. Diğer toplantılar da hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. Bu gün burada bu kalabalığı görünce çok mutlu oldum. Bu toplantılarımızda köylerimizdeki imarların yüzde 95’inin oturma ruhsatı olmadığını gördüm. Belde belediyelerimiz de ona yakın. İlçe belediyelerimizde de aynı şekilde. Sadece il merkezinde durum daha farklı. Bu af bir fırsattır. Bunu değerlendirelim. 50 yıllık bir hasret, hakikatten halkımızın lehine dönmesi lazım. Biz şunu diyoruz, dört duvarı olan, çatısı olan, camı, kapısı olmayan gelsin yapı kayıt belgesini alsın. Eksiklerini ondan sonra tamamlasın. Mülkiyetine ondan sonra devam etsin.

Yapı kayıt belgesine müracaattaki en önemli hususa da değinen Bülbül, “Müracaat ederken komşu parsele tecavüz olmayacak. Bizi en çok bağlayan kısım budur. Bu şekliyle buyurun gelin. Bu barıştan faydalansın halkımız.” Dedi.

Daha sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Zuhal Ölmez yapı kayıt belgesi başvuru süreci hakkındaki kapsamlı sunumunu gerçeklerştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.