İMZALAR ATILDI, ŞENLİK BAŞLIYOR

Edirne Valiliği himayesinde yürütülecek olan “EdirneSokakta Sağlık Var Bilim Şenliği” projesinin sözleşmesi Vali Ekrem Canalp tarafından imzalandı.

İMZALAR ATILDI, ŞENLİK BAŞLIYOR

Edirne Valiliği himayesinde yürütülecek olan “EdirneSokakta Sağlık Var Bilim Şenliği” projesinin sözleşmesi Vali Ekrem Canalp tarafından imzalandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Şubat 2019 Perşembe 08:38
İMZALAR ATILDI, ŞENLİK BAŞLIYOR

TÜBİTAK Toplum ve Bilim Daire Başkanlığınca yürütülen 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında hazırlanan “Edirne Sokakta Sağlık Var Bilim Şenliği” proje sözleşmesi Vali Ekrem Canalp tarafından imzalandı. Söz konusu bilim şenliği Valilik himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü,Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Edirne İl Afet ve Acil DurumMüdürlüğü, Edirne Belediyesi, Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi ortaklığında Eylül 2019 tarihinde Edirne ve çevre illerde ikamet eden vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek.

Proje ile bireyin temel sağlık bilgilerine sahip olması, kendi ve sorumlu olduğu bireyler ile ilgili sağlık sorumluluklarını yerine getirmesi, koruyucu önlemleri bilmesi ve uygulaması, hastalık durumunu saptayabilmesi, uygun olan hizmete erişebilmesi, tedaviyi doğru uygulaması gibi birçok alanı kapsayan toplumun Sağlık Okur Yazarlık (SOY) düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.

“EdirneSokakta Sağlık Var Bilim Şenliği” Projesisağlık davranışlarını geliştirmeye yönelik yarışmalar, tiyatro oyunu, dans gösterilerinin yanı sıra, etkin teşhise destek olacak taramalar, beden kitle indeksi değerlendirmesi, hep birlikte spor etkinliği gibi farklı türlerde birçok etkinlik yer almaktadır. Trakya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan bilim şenliğine 5000 kişinin katılımı öngörülüyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.