İNŞAATÇILAR ZOR DURUMDA

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf  Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Tezcan  Liznak, meslektaşlarının sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, döviz fiyatlarında yapılan  artışın inşaatçıları da olumsuz etkilediğini,  inşaat malzemelerinin  büyük zam gördüğünü söyledi.

İNŞAATÇILAR ZOR DURUMDA

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf  Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Tezcan  Liznak, meslektaşlarının sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, döviz fiyatlarında yapılan  artışın inşaatçıları da olumsuz etkilediğini,  inşaat malzemelerinin  büyük zam gördüğünü söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ağustos 2018 Cumartesi 08:42
İNŞAATÇILAR ZOR DURUMDA

Edirne İnşaat Sanatkarları  Esnaf Odası yönetim Kurulu  Başkanı Tezcan Liznak İnşaat işleri ile uğraşanların  sorunlarıyla ilgili olarak  yaptığı açıklamada,  son günlerde dolarda görülen artışın   İnşaatla ilgili firmaları da olumsuz etkilediğini belirterek; “ Arkadaşlarımız daha önceki döviz fiyatlarını dikkate alarak anlaşma yaptılar. Doların bir misli artmasından sonra  elde edeceğimiz gelir tamamen yok oluyor. Biz inşaatçılar olarak işi başlamadan önce anlaşma yapıyoruz. Maliyete %30 kar ilave ediyoruz. Girdi fiyatlarına yapılan zamlar bizim kazanacağımız paranın tamamını aldı götürdü . Biz bu şartlarda  zararına iş yapmış olacağız.  Bizim yaptığımız anlaşmayı bozma imkanımız da yoktur. Son zamlar işçilik , malzeme fiyatları artışı   bizi zarara soktu” dedi

İNŞAAT MALZEME SATIŞLARI DURDURULDU

Son zamlarla piyasada bütün inşaat malzeme satışlarının durdurulduğunu   ifade eden Tezcan Liznak“ Bu konuda elektrikten demire kadar onlarca malzeme satışları yapılmıyor.

Bu durum bizim iş yapmamızı da engelliyor. Malzeme satıcıları piyasaya istikrarın gelmesini bekliyor. Şu anda fiyatlar oturmadığı için malını hangi fiyata pazarlayacağını bilmiyorlar.

 Biz küçük esnaflar her zaman ülkesine ve yasalara bağlı kimseleriz.

Devletimize karşı yükümlülüklerimizi her zaman yerine getiririz. Özellikle Trakya insanımız bu yönde daha duyarlı davranıyor. Bizim arkadaşlarımız hiç bir zaman dolara yatırım  yapmazlar. Tüm işlerini Türk Lirası ile görürler. Mevduatlarımız incelendiğinde TL bazında olduğu görülür.Bu konuda esnaflarımıza da Türk Lirası ile alışveriş yapılması konusunda telkinde bulunuyoruz.  Ülkemizde bu ekonomik sıkıntının bir an önce aşılıp piyasanın istikrara kavuşmasını bekliyoruz” dedi

BU DURUMDAN BİZLER MAĞDUR OLUYORUZ

Piyasanın olumsuz koşullarından en büyük zararı küçük insaflar olduğunu belirten.Liznak” Bizim piyasada anlaşmalarımız var bu anlaşmaları aylar önce o zamanın koşullarını göre yaptık.

Bugün o koşullar yok. Girdi malzemelerimiz çok yüksek. Bu şartlarda kar etmemiz mümkün değil. Şu anda aldığım bilgiye göre inşaat demirinin tonu 4450 lira olmuş. Daha önce 3400 liraydı. Çimentonun torbası 15 liradan 18 liraya yükseldi. Kireç bin lira arttı. Kum 180 liradan  300 liraya yükseldi.toptancılar yaptıkları açık hesap satışlarının paralarını istiyorlar. Bu da bizleri güç durumda bırakacak. Aslında inşaat malzemeleri satıcıları şu anda kesin fiyat vermek istemiyor. Kısaca belirtmek gerekirse döviz fiyatlarındaki artış en çok bizleri olumsuz etkiledi. Biz kısıtlı imkanlarımızla piyasada iş yapmaya çalışıyoruz. Gelen aşırı zamlarla bizim kar etmemiz bir yana zarar  eder duruma geldik.Bu arada  hakliye fiyatları da arttı”  şeklinde sözlerini noktaladı.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sermet 2018-08-18 21:43:11

Başkanım çalışmalarınızı takip ediyorum çok başarılısınız müteahhit ler de ben ce sizin önderliğiniz de toplu hareket Edip fiyatları düşürebilirler