İRİŞ, “HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Selimiye Meydanının çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra kentte yaşayanlar ve esnafımız hoşgörülü olmalı. Kültür kentinin gereği budur” dedi.

İRİŞ, “HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Selimiye Meydanının çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra kentte yaşayanlar ve esnafımız hoşgörülü olmalı. Kültür kentinin gereği budur” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Nisan 2022 Çarşamba 06:16
İRİŞ, “HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ”



Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığınca iftar verildi.
Bir restoranda düzenlenen iftarda oruçların açılmasının ardından İl Başkanı Av. Sinan Tekin bir konuşma yaptı. Tekin, son iki yıldır yaşanan pandemi münasebetiyle iftar programlarını yapamadıklarını hatırlatarak, Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre pandemi dömeninin son bulmuş gibi göründüğünü dile getirdi. Tekin, “Cenabı mevlam Tüm mazlum coğrafyalarda, tüm İslam aleminde, tüm insanlığa barış ve huzur ve saadet getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş de yaptığı konuşmada, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Meydanının çok güzel olduğunu ifade ederek, yapılan bu projeyle Edirne’nin profesyonel bir kültür şehri haline geldiğini sözlerine ekledi. 
Edirne gibi kültür kentlerinde vatandaşlara ve esnafa büyük görevler düştüğünü dile getiren İriş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim esnafımızdan halkımıza kadar her insanımızın daha dikkatli daha sevecen, daha hoşgörülü, daha kucaklayıcı bir hal olması lazım. Yani yayalar dahil, yolda yürüyenler dahil. Güzel güler yüzümüzü gösterirsek o hiç masrafsız bir yatırım olur. Bizim ülke gelirimize, şehir gelirimize ziyaret ellerine de müthiş bir şey yapar.”
TÜRKİYE’NİN KENDİNDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR
Köklü bir tarihe sahip Türkiye'nin bugünkü dünya düzenini düzeltecek gücü olduğunu vurgulayan İriş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne yapacaksan ben karar veririm diyen bir zulüm dünyasında yaşıyoruz. Onun için bu zulüm dünyasından kurtulmanın bir tek yolu var. Bu  ülkemizi yaşanabilir, müreffeh bir ülke haline getirmek. Sonra büyük Türkiye yapmak ve sonra da yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük etmek, rehberlik etmek. Bize yakışan bu. 
Bizim inancımızda bir insan dünyaya geldiyse Allah yaratmıştır. En doğal insan haklarına sahiptir. Önce yaşama hakkına sahiptir. İnsan gibi yaşama hakkına sonra düşüncesini rahatla, anlatma hakkına sahiptir. İnanç hürriyetine sahiptir. Neslini koruma hakkına sahiptir vesaire. Bunlar böyle değil ki şimdi. Her şeyi ben dizayn edeceğim. Hatta yaşam tarzını da ben size dikte edeceğim. Böyle yapacaksınız. Arkadaşlar bu çekilir bir dünya değil. 
YENİDEN AYAĞA KALKACAĞIZ
Yeniden ayağa kalkacağız. Ayağa kalkacağız derken emperyal zihniyetle oraya buraya saldırarak değil. Amerika'nın yaptığı gibi Rusya'nın yaptığı değil. Ya oluşacak gücümüzü ki bu sömürerek değil çalışarak, kuracağımız adil, ekonomik düzenle güçlenerek oluşacak. Olan ekonomik gücü topyekun güç haline getirip yeryüzündeki zulmün önlenmesini kullanacağız. 
MİLLET HİZMET BEKLİYOR
Bu millet hizmet bekliyor. İktidar, iktidar ol, muhalefet, muhalefet ol. Öneride bulunacaksın. Beğenmediğin şeyin daha güzelini söyleyeceksin. Yanlış gördün. Yalnız söyleyip arkasından doğrusunu söyleyeceksin. Bu da insanların ufkunu açacak, gönlünü açacak. Kavgaya gürültüye gerek yok. 
GENÇLER BİZİM LOKOMOTİFİMİZ OLACAK
Yüz binlerle yetişmiş pırıl pırıl gencimiz var. Bunlar bu ülkenin Allah'ın izniyle kalkınmasının hem maddi, hem mani kalkınmasının lokomotifi olacaklar. Önlerini açalım. İletişimleri güçlendirelim. Safları sıkılaştıralım. İmkanları ortaya koyalım. İnanın ki bu ülke uçacak. Allah o günleri bizi kavuştursun. Ama Milli Görüş kesinlikle olması gerekli.”
İftara il yönetim kurulu üyeleri Şaban Kaya ve Selim Kaya da katıldı.
Bülent Sarıçiçek
 

Anahtar Kelimeler:
SaadetMustafa IrişIftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.