İŞÇİ VE EMEKÇİLER ALANLARI DOLDURDU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü geçtiğimiz Pazar günü geniş katılımla kutlandı. İşçi ve emekçinin taleplerini yüksek sesle söylediği kutlamalara çok sayıda sendika, emek örgütleri ve vatandaş katıldı. 

İŞÇİ VE EMEKÇİLER ALANLARI DOLDURDU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü geçtiğimiz Pazar günü geniş katılımla kutlandı. İşçi ve emekçinin taleplerini yüksek sesle söylediği kutlamalara çok sayıda sendika, emek örgütleri ve vatandaş katıldı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2022 Perşembe 06:37
İŞÇİ VE EMEKÇİLER ALANLARI DOLDURDU



1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Edirne Emek ve Meslek Örgütleri, Ayşekadın semtinde toplanarak Saraçlar Caddesi’ne kadar sloganlar atarak yürüdü. 
Saraçlar Caddesi’ne gelen topluluk burada vefat eden meslektaşları için saygı duruşunda bulundu. Yoğun katılım gerçekleşen 1 Mayıs programında şarkılar söylenirken, işçi ve emekçiler adına da sloganlar atıldı.
Edirne Emek ve Meslek Örgütleri adına 1 Mayıs konuşmasını gerçekleştiren TES-İŞ Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko 1 Mayıs’ın yaşamını emeğiyle sürdürenlerin hak arama ve mücadele günü olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Bugün emekçiler olarak bizim günümüz. Tüm iş kollarında, hayat devam etsin diye canını dişine takanlar. Gecenin körü, sabahın şafağı? kışın ayazı, yazın sarı sıcağı demeden alınteri dökenler. Çeliğe, cama, taşa, toprağa, çimentoya şekil verenler; uzakları yakın edenler, hastaları sağlıklarına kavuşturanlar.  Tezgah başında, büroda, laboratuvarda, tarlada, madende, muayenehanede çalışan emekçiler. Dünyadaki zenginliği üretenler. Ama bu ürettiklerinden hakça pay alamayanlar. Üstüne üstlük güvencesiz, kuralsız, sendikasız çalışmaya mahkûm edilenler.  Bugün yine meydanlardayız, işyerlerindeyiz, hayatın her alanındayız. Son elli yılda, tüm dünyada emekçilerin yaşama şartları her sene bir öncekine göre daha da kötüleşti. Zenginle fakir arasındaki fark daha da açıldı. Her sektörde, her ülkede, bir küresel durgunluğun etkisi yaşanıyor Bu olumsuz gelişmeler giderek arttı.
Covid-19 Salgını ile tüm fatura emekçiye çıkarıldı. Hayatımız adeta kâbusa döndü. Salgının kitlesel etkileri yavaş yavaş azalma eğilimi gösterdi. Ama emekçiler için ümit verici gelişmeler yaşanmadı. Fiyat artışları tedarik maliyetlerini artırdığından, yeni bir zam dalgası sert bir biçimde geldi. Ekmekten şekere, etten süte, meyve ve sebzeye kadar tüm temel gıda ürünlerine yüzde yüzü aşan zamlar geldi.”
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen program şarkı ve sloganlar eşliğinde olaysız şekilde son buldu.
Gözde Kabasakal
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.