"İSTANBUL’UN FETHİ EDİRNE’DEN BAŞLAR"

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği  “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği, 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü 18.00’de Tophane bayırından başlayacak olan Fetih Yürüyüşü ’nün ardından mehteran konseriyle devam edecek.

"İSTANBUL’UN FETHİ EDİRNE’DEN BAŞLAR"

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği  “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği, 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü 18.00’de Tophane bayırından başlayacak olan Fetih Yürüyüşü ’nün ardından mehteran konseriyle devam edecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2022 Çarşamba 06:05
"İSTANBUL’UN FETHİ EDİRNE’DEN BAŞLAR"

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, dün düzenlediği basın toplantısı ile etkinlikle ilgili bilgiler verdi.

Pandemi nedeniyle geleneksel olarak düzenledikleri birçok programa ara vermek zorunda kaldıklarını belirten İriş, bu sene coşkulu bir şekilde programlarını yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Her yanından tarih fışkıran Edirne’nin, köklü gelenekleri ve muhteşem yapılarıyla, yeryüzündeki en müstesna şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan İriş, sözlerini şöyle sürdürü:

“İçinde yaşamaktan onur duyduğumuz Edirne’miz, yüzlerce eserin yanında binlerce tarihi kişiliği de sinesinde barındırmıştır. Bu kişilerin başında da hiç kuşkusuz; alınamaz denen İstanbul’u fethederek komutan ve askerleri ile hadis-i şerifteki müjdeye mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han gelir.

HERKESİ BU COŞKUYA ORTAK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Bizler 2006 yılından beri, milletimizin hislerine tercüman olarak, İstanbul’un fethini Edirne’den başlayarak kutluyoruz. Sultan Fatih’in fetih yoluna çıkışını sembolize eden “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde, Tophane bayırından başlatacağız.

Şerefli tarihimizin en parlak olaylarından birisi olan İstanbul’un fethinin 569. yılında yeni bir dönem başlatmanın şuur ve heyecanı ile yapacağımız etkinliğin, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyor ve tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Her yıl ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasıyla ilgili de bilgi veren AGD Edirne Şube Başkanı İriş, basın açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması için gayret ediyoruz. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz. Her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı bir gençlik içindir. Yaptığımız çalışmalar, kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik içindir.

11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenleyeceğimiz Ödüllü Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’i (sav) daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu yarışmanın en güzel hediyesi gençlerimizin Peygamber Efendimizin güzel ahlâkından izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmaları olacaktır. Yarışmanın organizasyonunda görev alacak olan gönüllüler için de en güzel mükâfat, böyle bir hayra vesile olabilmektir.

Son başvuru tarihinin 03 Haziran 2022 olduğu ödüllü yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.efendimizinizinde.com adresinden sınav başvurusu yapıp daha ayrıntılı bilgi alabilirler.”

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 17.05.2022 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.