İSTİKLAL MARŞI'NIN KABÜLÜNÜ KUTLADIK

Ünlü Şair Mehmet Akif Ersoy’un  yazdığı İstiklal Marşı'nın  Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıldönümü törenle kutlandı.

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABÜLÜNÜ KUTLADIK

Ünlü Şair Mehmet Akif Ersoy’un  yazdığı İstiklal Marşı'nın  Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıldönümü törenle kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mart 2018 Salı 10:02
İSTİKLAL MARŞI'NIN KABÜLÜNÜ KUTLADIK


                Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan kutlama törenine Edirne Valisi Günay  Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğ Gen. Okan Gaytancıoğlu, Emniyet Müdürü, Ali Kemal Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır Çiğden Gegeoğlu daire müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

                Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende ilk olarak söz alan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Mehmet Akif Ersoy’un önemine değindi ve yaşamından kesitler sundu, Cırıt konuşmasını şöyle sürdürdü:

                 “ Her milletin istiklal marşlarının o ülkenin kendilerine has hususiyetleri vardır. Bu açıdan bakıldığında İstiklal Marşımız bu hususiyetlerin sonucu olarak ruhlarda ve gönüllerde beklenen tesiri ortaya çıkarmaktadır.

                Bizim İstiklal Marşımız başkalarında var bizim de olsun mantığı ile ortaya çıkmış değildir.     İstiklal Marşımız 20 yüzyılın ilk çeyreğinde yazıldı Bu döneme tanıklık eden  bir şairin kaleminden ortaya çıkmıştır diyen Cırıt ,daha sonra  şairini  istiklal marşı  konusundaki  sözlerine değindi. İstiklal Marşı’ndaki “Korkma” sözünün  tarihçesine Hazreti Muhammet’in güçlükleri göğüslemek için  kullandığı bir söz olduğuna değinerek  İstiklal Marşı şiirinin  başındaki Korkma Sözcüğü yazdığını belirterek, İstiklal  Marşının kabulünden sonra  hasta yatağında İstiklal Marşının kabulü ile ilgili  soruya verdiği cevapta “ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” Cratosslot dediğini. bu söz tarihi bir sürecin sonunda ortaya çıktığını ifade ettiğini kaydederek. “İstiklal Marşının her satırı tarihi bir süreci ifade etmektedir. Ülkede İstiklal Marşının tekrar yazılması demek o tarihi sürecin tekrar yaşanması anlamına gelir. Milletin acılarını paylaşan bir şair için hiç de arzu edilecek  bir temenni değildir. Mehmet Akif her zaman milli değerlere sahip çıkmış, ülkeye batı toplumuna karşı uyarmıştır. Mehmet Akif’in yüreği tüm İslam toplumu ile birlikte atıyordu. Bizler ünlü şairin milliyetçilik görüşlerini iyice anlamamız gerekir” dedi

                Daha sonra İlkokul ve Ortaokullar arasında düzenlenen İstiklal Marşını ezbere  güzel okuma ile Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Safahat’tan bir şiir okuma,  Mehmet Akif ve gençlik teması adındaki kompozisyon   yarışmalarında  dereceye giren öğrencilere ödül törenine geçildi araşmada üçüncülüğü kazanan öğrencilerin ödüllerini  Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır verdi.  İkinciliği kazanan öğrencilere Garnizon Komutanı Tuğ General  Salim Afgün verdi. Yarışmalarda birinciliği elde eden öğrencilerin ödüllerini Edirne Valisi Günay Özdemir sundu.

                Daha sonra İlkokullar arası İstiklal marşını ezbere okuma birincisi Ülküm Neşe Görgülü İstiklal Marşının baştan sonuna kadar el işaretlerini de katarak ezber olarak okudu. Dana sonra Edirne Yıldırım Beyazıt Lisesince hazırlanan İstiklal Marşının kabul edildiği günü Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik temalı sunumu ile kutlama programı sona erdi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.